Bir İnternet Sayfası Değiştiğinde Haber Veren
-
Merhaba arkadaşlar şöyle bir masaüstü programı arıyorum birkaçtane site ekliyicem mesela yeni birşeyler eklendiği zaman yeni konu açıldıgı zaman felan bana bildircek masaüstünde ? varmı yada vb6 da yapılabilirmi ?
-
-
yana yana böyle bir program arıyordum ve vb6 ta yapılabilirliğini merak ediyordum
@sokoban
sağolasın bakacağım. -
masaüstü programı olarak yapmak istiyorsanız sayfaların içeriğini çekip md5 hash'leyen bir timer oluşturun hash'ler birbirini tutmadığında sayfa değişmiş demektir haber verecek kodu o şarta ekleyin yeterli.inet objesiyle sayfa içeriklerini çekebilirsiniz vb6'da.
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------
http://www.followthatpage.com/
-----------------------------bu mail olarak attıgı için bazen masaüstünde göremiyorum yani istediğim şey masasütünde biryere işaret bıraksın bende hmen siteye gireyim
-
bana da lazım böyle bi masaüstü programı :(
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------http://www.followthatpage.com/
çok geç cevap veriyor burası sayfa değişiyor 50 saat sonra mail atıyorlar bana kendi hostuma kurabileceğim bu tarz bir script önercek olan varmı piyasada varmı ? -
Böyle bir program yapabilirim ancak şöyle bir olay var hocam
sayfada tarih vs. gibi sürekli değişen ibreler olan sayfaları takip edemeyiz, yaparsak her site veya script için ayrı ayrı kod yazmamız gerekir.
-
rss okuyucu programlar var belki işine yarar
-
EnableTurk bunu yazdı:
-----------------------------Böyle bir program yapabilirim ancak şöyle bir olay var hocam
sayfada tarih vs. gibi sürekli değişen ibreler olan sayfaları takip edemeyiz, yaparsak her site veya script için ayrı ayrı kod yazmamız gerekir.
tarih vs. gibi değişenleri takip etmesede olur. -
#!/usr/bin/perl $dongu = 0; while () { my $gonder = 'siteninismi'; use LWP::Simple; my $kitap = get $gonder; die "Couldn't get $url" unless defined $kitap; if($kitap =~ m/buraya degistiginde ogrenmek istediginiz icregi yazin/i) { print "Gelmedi.\n"; } else { print "Geldi.\n"; exec("C:/Perl64/ali.bat"); } $dongu ++; sleep(30) }
Allura tarafından 14/Eki/12 07:24 tarihinde düzenlenmiştir