folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bir Uzman Jandarma Ve Askeriye Gerçekleri..

Bir Uzman Jandarma Ve Askeriye Gerçekleri..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

TorNaVida bunu yazdı:
    -----------------------------

tagext bunu yazdı:

ben turizm jandarmasıydım jandarmanın yapacağı iş değil polislik. teknik imkanlar 0 ve yeteri kadar personel yok. bir kurum hem askeriyeye hem bakanlığa bağlı olamaz. kim neyin patronu belli değil.

Teknik imkan polislerin kadar gelişmiş hatta hatta yarişabilecek durumda.. JKDB çok güzel çalışıyor polis delilleri dahi geliyor. JANDARMANIN tek sorunun askerlerdir.Jandarma teşkilatından askerin alınması jandarma için çok çok iyi olacaktır.

olm bi parmak izi almak için 20 kilometre gidiyoduk o mu gelişmiş. karakolda 2 tane komutan bi olay cıktımı bitti. o gün devriye mevriye yok.

yok billmem ne gelişmişte bu da şuda geçicen onlar ben yaşadığımı bilirim.

ftw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    tagext bunu yazdı

TorNaVida bunu yazdı:

tagext bunu yazdı:

ben turizm jandarmasıydım jandarmanın yapacağı iş değil polislik. teknik imkanlar 0 ve yeteri kadar personel yok. bir kurum hem askeriyeye hem bakanlığa bağlı olamaz. kim neyin patronu belli değil.

Teknik imkan polislerin kadar gelişmiş hatta hatta yarişabilecek durumda.. JKDB çok güzel çalışıyor polis delilleri dahi geliyor. JANDARMANIN tek sorunun askerlerdir.Jandarma teşkilatından askerin alınması jandarma için çok çok iyi olacaktır.

olm bi parmak izi almak için 20 kilometre gidiyoduk o mu gelişmiş. karakolda 2 tane komutan bi olay cıktımı bitti. o gün devriye mevriye yok.

yok billmem ne gelişmişte bu da şuda geçicen onlar ben yaşadığımı bilirim.

Uzun zamandır siteye girmediğim için cvp yazamadım şimdi gördümyazıyorum.

Jandarmanın görev alanı merkezden uzak kırsal alanı oldugundan dolayı 20 km gidipte parmakizi almanız normal 1  km mesafeyede gidilir 60 km mesafeyede gidilir.Gidilen yerin uzaklıgı o teşkilatın geri kalmışlığını göstermez.

2 Rütebli olan dış karakol dahi kalmadı jandarmada  rütbeli personelin az olmasının nedeni jandarma erininde kolluk memoru olarak görev yapmasandan dolayıdır.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Kendi abimden biliyorum yani subay-astsubay ve altı ilişkilerini. Kaldıkları lojman farkları dahi var yani eğer ordu bile böyle muamele yapıyorsa rütbe sahibi hayli hayli yapar. Subay karısının her zaman astsubay karılarına karşı biraz daha kalkık götlülüğü vardır keza çocuklarda buna pek rastlanılmaz ancak böyle ergenlik dönemlerinde onlara da rastlanılıyor.

Abim zaten hep derdi ve der de halen; "Askeriyeye bi' giren pişman bi' de girmeyen..." diye...

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek

Oyle olmuyor. Eskiden jandarma karakollarında olay yeri inceleme ekibi olurdu. TSK personel eksik dedi olay yeri inceleme kısmını kapattı. ama poliste oyle olmuyor. polislerde olay yeri inceleme birimleri var. adam 24 saat görev yapıyor. şimdi yer vermeyeyim. x il jandarma komutanlığında olay yeri incelemede 2 tim var. aynı gün iki hırsızlık olsa bitti. x il jandarma komutanlığında 1 tane metal dedektoru yok. mermi cekirdeğini bu alışveriş merkezlerinde üst aradıkları zımbırtıyla aradık. karakoldaki yazıcıya toner alınamıyordu. astsubay okullarına alınan personel sayısı azalda, uzman jandarma okuluda ya kapandı ya kapanmak üzere. jandarmayı sınır karkollarındaki gibi düşünmeyin. turizm jandarması diye bi olay da var.

ftw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı

Kendi abimden biliyorum yani subay-astsubay ve altı ilişkilerini. Kaldıkları lojman farkları dahi var yani eğer ordu bile böyle muamele yapıyorsa rütbe sahibi hayli hayli yapar. Subay karısının her zaman astsubay karılarına karşı biraz daha kalkık götlülüğü vardır keza çocuklarda buna pek rastlanılmaz ancak böyle ergenlik dönemlerinde onlara da rastlanılıyor.

Abim zaten hep derdi ve der de halen; "Askeriyeye bi' giren pişman bi' de girmeyen..." diye...

yuzbaşının bana soylediği cümleyi soyluyorum size. "uzman jandarma askeriyenin ***dir," , "insan değil bunlar , bizde bunlarla uğraşıyoruz." dedi.

ftw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    tagext bunu yazdı

Oyle olmuyor. Eskiden jandarma karakollarında olay yeri inceleme ekibi olurdu. TSK personel eksik dedi olay yeri inceleme kısmını kapattı. ama poliste oyle olmuyor. polislerde olay yeri inceleme birimleri var. adam 24 saat görev yapıyor. şimdi yer vermeyeyim. x il jandarma komutanlığında olay yeri incelemede 2 tim var. aynı gün iki hırsızlık olsa bitti. x il jandarma komutanlığında 1 tane metal dedektoru yok. mermi cekirdeğini bu alışveriş merkezlerinde üst aradıkları zımbırtıyla aradık. karakoldaki yazıcıya toner alınamıyordu. astsubay okullarına alınan personel sayısı azalda, uzman jandarma okuluda ya kapandı ya kapanmak üzere. jandarmayı sınır karkollarındaki gibi düşünmeyin. turizm jandarması diye bi olay da var.

Hiç bikarakolda olay yeri inceleme olmaz.Çok büyük ilçelerde olay yeri inceleme timi olur gerikalanların hepsialay karargahındadır.Yerde bulunan mermiyi dedektörle aramak gayette mantıklı.Turizim jandarmaları batıda polis gibi askerin kaldırıldıgı karakollar ilçeler var.Jandarma sandıgınız kadar kötü bitmiş bi kurum değil.Onun diyen yüzbaşının heralde götünden haberi yok mülki teşkilata baglı 25 bin uzman jandarma bi okadarda astsubay var oturdugun yerden emir yazması kolay hayatında kaç defa bi olaya müdahale etmiş sabahlara kadar devriye atmış.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek

eskiden oyibler vardı karakollarda,  hiç bir karakolda olmaz diye birşey yok, vardı kaldırıldı. ikincisi aynı yere bakan polis karakolunda 50 polis varken 4 kat büyüklükte alana bakan bizim karakolda 7 tane rütbeli personel vardı subay astsubay uzman jandarma. polis 1 gün nobet 1 gün dinlenecek şekilde çalışırken. jandarma da 36 saatte 12 saat dinlenebiliyorsun, işin boktan yanı heryere uzun dönem kısa dönem askerler gönderiliyor, 1 uzman jandarmaya 1 yazlık 1 kışlık iki takım elibise verilir. yani akşam elbiseni yıkadın seni goreve çağırsalar ne giyecen? giyecek elbisesi yok adamların bundan ötesi olabilir mi?

ftw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    tagext bunu yazdı

eskiden oyibler vardı karakollarda,  hiç bir karakolda olmaz diye birşey yok, vardı kaldırıldı. ikincisi aynı yere bakan polis karakolunda 50 polis varken 4 kat büyüklükte alana bakan bizim karakolda 7 tane rütbeli personel vardı subay astsubay uzman jandarma. polis 1 gün nobet 1 gün dinlenecek şekilde çalışırken. jandarma da 36 saatte 12 saat dinlenebiliyorsun, işin boktan yanı heryere uzun dönem kısa dönem askerler gönderiliyor, 1 uzman jandarmaya 1 yazlık 1 kışlık iki takım elibise verilir. yani akşam elbiseni yıkadın seni goreve çağırsalar ne giyecen? giyecek elbisesi yok adamların bundan ötesi olabilir mi?

oyibler oyitler karakollarda olmaz jtmk da yeri yok. polisin baktıgı türkiyenin %19 jandamanın %81 ama insan sayısı baktıgıkişi sayısına oranla polislerin daha fazla eminiyette 250.000 personel var jandarmada 54.000 2 gömlegi var biri yıkadınmı ne giyecek falan filan bunnlar boş işler kulaktan dolma işler senelik istikak zaten 2 tane veriliyor her sene veriliyo 6 ayda bir yazlık ve kıslık olmak üzere 2 tane alıyon.Sen nerde askerliğini yaptın merak ediyorum. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek
    TorNaVida bunu yazdı
    oyibler oyitler karakollarda olmaz jtmk da yeri yok. polisin baktıgı türkiyenin %19 jandamanın %81 ama insan sayısı baktıgıkişi sayısına oranla polislerin daha fazla eminiyette 250.000 personel var jandarmada 54.000 2 gömlegi var biri yıkadınmı ne giyecek falan filan bunnlar boş işler kulaktan dolma işler senelik istikak zaten 2 tane veriliyor her sene veriliyo 6 ayda bir yazlık ve kıslık olmak üzere 2 tane alıyon.Sen nerde askerliğini yaptın merak ediyorum. 

o istikakı dağıtan adam bendim işte :D yok oyle sene de iki hakkın var bilmem ne. 1 pantolon 1 i kışlık 1 i yazlık iki gömlek. çorap istediğin kadar. istikakın içinde herşey var. zaten problem orda evrak üzerinde herşey tam turizm jandarmasıydım. ben sana yaşadıklarımı anlatıyorum kulaktan duyma şeyler değil. birebir benim yaşadığım hadise. burda bahsettiğim dış karakol değil. ilçe jandarma karakol komutanlıkları. ilçe jk lıklarında oyib var idi. ama hem imkansızlıklar hem de personel eksikliğinden kapatıldı. dış karakollar zaten ilçeye bağlıdır onlarda bi o tip şeyler olmaz. turizm jandarmasını görev bakımından polisten farkı yoktur. ikiside polis vazife ve selahiyet kanununa bağlıdır. bir ilçe jk da olması gereken personeli sayayım istersen sende kontrol et varmı yokmu. bu yazdıklarımdan şunu çıkarma o karakoldaki adamlar işlerini savsaklıyor değiller. hatta polisten 10 kat daha iyi yapıyorlar. ama eldeki imkasızlıklar var. polisin hayvan gibi inceleme lab ları var. bir sürü yerde. jandarmanın yok. ortaya bir problem çıktığında ilk fatura uzman jandarmaya kesiliyor peşinden astsubaya. sıkıyorsa bitanesi itiraz etsin bak hayatını nası cehenneme çeviriyorlar. 

ftw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

Ben 3 yıldır bu işin içindeyim bi ALLAH ın kuluda benim hayatımı cehenneme çeviremez.biz işlerimizi 2803 sayılı jandarma teşkilatı görev ve yetkileri kanununa göre yaparız pvsk polisleri ilgilendirir.Bu konu uzarda gider :) Jandarmanın şuanki lab. polisten iyi ankara aydın van ve bursada 1994 bu yana kriminal daireleri var. Polisler dahi bazı olayları buraya gönderiyor. oyib ve oyite gelince ikimizde aynı şeyidiyoruz karakollarda olmaz sadece  büyük ilçelerde olur.Senden sonrada sistem değişti artık 2 şer tane veriyolar :)

Toplam Hit: 6294 Toplam Mesaj: 37