Birden Fazla Kablosuz Modemi Birleştirmek..
-
[ kablosuz modem için istiyorum ] Evet başlıktanda anlaşıldığı gibi birden fazla modemi birleştirip tek bir ağa vermek istiyorum. İstediğim şey şu 10 megabitlik hıza sahip 2 modem var. bende ikisini birleştirip tek bir pc ye 20 megabit hız vermek istiyorum. load balance diye bir sistem varmış ve bu sistem modemleri birleştiriyor fakat hangi modemin yükü daha az ise o modeme yönlendiriyormuş e bu da demek oluyorki birleştirme oluyor fakat modemlerden hafifte kalana atama yapıyor yani hızım yine 10 megabit kalıyor.
2 tane internet hattını tek bir ağda toplamak ve hızları birleştirmek
Örneğin iki adet 8 mbit Adsl hattınızı bu cihazlar ile 16 mbit olarak kullanabiliyorsunuz. Ürünler sadece Adsl değil, Kablonet,VDSL2 ve G.SHDSL bağlantılarınıda ortak platformda buluşturarak kullanıcılara yüksek hızda internet hizmeti sağlıyor.Mesela bir Adsl hattınız bir de kablonetiniz varsa bu cihazlarlarla 2 internet hattının hızlarını birleştirebilirsiniz. şu kısmı anlamadım farklı sistemler mi birleşiyor neden adsl de olmuyor bu kısmı açıklarsanız güzel olur
Linksys RV042 ve Linksys RV082 ürünlerini Bilgisayar teknik uzmanları ile sizin için test ettik. Ürünleri test ederken iki adet 4mbit Adsl bağlantısı kullanılmıştır. İnternet kullanımının en yoğun olduğu saatlerde yapılan testte ürünlerin performans sonuçları oldukça tatmin edici.
BU OLAY SADECE BU MODEMLERDEMİ OLUYOR BU MODEMLERDE NE VARDA OLUYOR DİĞER MODEMLERDE BUNU YAPABİLMEK İÇİN HANGİ ÖZELLİĞİN OLMASI LAZIM
adamlar load balance ile yapmamış bak belli download hızı birleşmiş burada.. bunlar ne yapıyorda oluyor.
yani hiç beceremezsem virtual pc kurup. sunumların yarısını sanal sistemden kablolu landan.. normal pc de ise wifiden çekecem. iki hızıda bir bakıma birleştirmiş olurum.VE SANIRIM ÜSTTEKİ FOTODA ADAMLAR LOAD BALANCE DEĞİL DE COMBİNED BANDWİTCH YAPMIŞ NETTE GEZERKEN BİRİ ÖYLE DEMİŞ GİBİ..
ayrıca şu linktede birşeyler demiş .
http://www.tnctr.com/topic/190286-2-yada-daha-fazla-adsl-modemi-birlethtirmek/
büyüklü küçüklü yazım sorun yaparsa konuyu silmeyin.. akşama doğru yazıları düzeltirim.. selametle.
ayrıyetten kablosuz router almadan para harcamadan sadece modemlerin için ayarlama yaparak mümkün ise güzel olur. -
merak ettim mevzuyu bakalım ne çıkacak.
-
1997-1998 senesinde huge isminde bir cihaz va.dı, internet kafe kurarken 3-4 telefon hattını huge a girerdik 56x4 lük bir hız elde edilirdi sanırm sen bunu dsl için istiyorsun.
-
evet 56x4 tamam ama load balance ile değil.. hepsinin hızı birleşecek.. boştaki hatta atama yaparsa yani hız yine aynı kalacak ama modemden modeme atama yapacak bana bunların tüm hızları birleşmeli yani. ve ayrıyetten cihaz almadan modemlerin içinden yönlendirmemi artık ne ayarı var öyle birşey yapabiliyormuyuz.. en ucuz yollu hatta para harcamadan :)
-
istediğin olay o mudur değil midir bilmiyorum ama iki tane ağ bağlantısını seçip sağ tıklayıp köprüle dersen bu iki ya da kaç bağlantın varsa birleştirir. ben kablolu ve kablosuz ağı birleştirmiştim eskiden bu şekilde, hızlanma olmuştu ama çok detayını hatırlayamıyorum
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------istediğin olay o mudur değil midir bilmiyorum ama iki tane ağ bağlantısını seçip sağ tıklayıp köprüle dersen bu iki ya da kaç bağlantın varsa birleştirir. ben kablolu ve kablosuz ağı birleştirmiştim eskiden bu şekilde, hızlanma olmuştu ama çok detayını hatırlayamıyorum
-----------------------------dediğin şey nasıl olur kendi bulunduğum yerdeki modemi kabloyla bağlar.. dışarıdan aldığım wireless ile birleştiririm.. onu anladım. benim dediğim .. en açık örnek 4 5 tane modem şifresi kırıp yapmak ..
-
up :/
-
tek bir kartla bir yayına bağlanabilrsin hocam. birden fazla wireless ya da ethernet kartın olması lazım farklı ağlara bağlanabilmek için.
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------tek bir kartla bir yayına bağlanabilrsin hocam. birden fazla wireless ya da ethernet kartın olması lazım farklı ağlara bağlanabilmek için.
-----------------------------yani hepsini al pc üzerinden birleştir.. peki bu modemleri birbirine kulaktan kulağa gibi yapamıyoz mu ? pc yapıyorsa modemler internet için yapılıyorsa illaki bi ayarı vardır.
-
merak dan internet cafelerin sohbet ettigi bir forum da görmüştüm
tam olarak da bu
adam bir adsl bir kablonet birlestiriyor ve toplam hızda dagıtıyor
bunun içinde boş bir makinaya linux kuruyordu
bakım bulabilirsem eklerim
tam okudugm bumu bılmıyorum ama
-
güzel konu.net sonuç çıkması fena olmaz.