folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Birden Fazla Kablosuz Modemi Birleştirmek..

Birden Fazla Kablosuz Modemi Birleştirmek..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

[ kablosuz modem için istiyorum ] Evet başlıktanda anlaşıldığı gibi birden fazla modemi birleştirip tek bir ağa vermek istiyorum. İstediğim şey şu 10 megabitlik hıza sahip 2 modem var. bende ikisini birleştirip tek bir pc ye 20 megabit hız vermek istiyorum. load balance diye bir sistem varmış ve bu sistem modemleri birleştiriyor fakat hangi modemin yükü daha az ise o modeme yönlendiriyormuş e bu da demek oluyorki birleştirme oluyor fakat modemlerden hafifte kalana atama yapıyor yani hızım yine 10 megabit kalıyor.

2 tane internet hattını tek bir ağda toplamak ve hızları birleştirmek 
    Örneğin iki adet 8 mbit Adsl hattınızı bu cihazlar ile 16 mbit olarak kullanabiliyorsunuz. Ürünler sadece Adsl değil, Kablonet,VDSL2 ve G.SHDSL bağlantılarınıda ortak platformda buluşturarak kullanıcılara yüksek hızda internet hizmeti sağlıyor.

Mesela bir Adsl hattınız bir de kablonetiniz varsa bu cihazlarlarla 2 internet hattının hızlarını birleştirebilirsiniz. şu kısmı anlamadım farklı sistemler mi birleşiyor neden adsl de olmuyor bu kısmı açıklarsanız güzel olur

Linksys RV042 ve Linksys RV082 ürünlerini Bilgisayar teknik uzmanları ile sizin için test ettik. Ürünleri test ederken iki adet 4mbit Adsl bağlantısı kullanılmıştır. İnternet kullanımının en yoğun olduğu saatlerde yapılan testte ürünlerin performans sonuçları oldukça tatmin edici.

BU OLAY SADECE BU MODEMLERDEMİ OLUYOR BU MODEMLERDE NE VARDA OLUYOR DİĞER MODEMLERDE BUNU YAPABİLMEK İÇİN HANGİ ÖZELLİĞİN OLMASI LAZIM

adamlar load balance ile yapmamış bak belli download hızı birleşmiş burada.. bunlar ne yapıyorda oluyor. 

yani hiç beceremezsem virtual pc kurup. sunumların yarısını sanal sistemden kablolu landan.. normal pc de ise wifiden çekecem. iki hızıda bir bakıma birleştirmiş olurum.

VE SANIRIM ÜSTTEKİ FOTODA ADAMLAR LOAD BALANCE DEĞİL DE COMBİNED BANDWİTCH YAPMIŞ NETTE GEZERKEN BİRİ ÖYLE DEMİŞ GİBİ..

ayrıca şu linktede birşeyler demiş .

http://www.tnctr.com/topic/190286-2-yada-daha-fazla-adsl-modemi-birlethtirmek/ 

büyüklü küçüklü yazım sorun yaparsa konuyu silmeyin.. akşama doğru yazıları düzeltirim.. selametle.

ayrıyetten kablosuz router almadan para harcamadan sadece modemlerin için ayarlama yaparak mümkün ise güzel olur.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

merak ettim mevzuyu bakalım ne çıkacak. 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

1997-1998 senesinde huge isminde bir cihaz va.dı, internet kafe kurarken 3-4 telefon hattını huge a girerdik 56x4 lük bir hız elde edilirdi sanırm sen bunu dsl için istiyorsun.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

evet 56x4 tamam ama load balance ile değil.. hepsinin hızı birleşecek.. boştaki hatta atama yaparsa yani hız yine aynı kalacak ama modemden modeme atama yapacak bana bunların tüm hızları birleşmeli yani. ve ayrıyetten cihaz almadan modemlerin içinden yönlendirmemi artık ne ayarı var öyle birşey yapabiliyormuyuz.. en ucuz yollu hatta para harcamadan :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

istediğin olay o mudur değil midir bilmiyorum ama iki tane ağ bağlantısını seçip sağ tıklayıp köprüle dersen bu iki ya da kaç bağlantın varsa birleştirir. ben kablolu ve kablosuz ağı birleştirmiştim eskiden bu şekilde, hızlanma olmuştu ama çok detayını hatırlayamıyorum

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:
    -----------------------------

istediğin olay o mudur değil midir bilmiyorum ama iki tane ağ bağlantısını seçip sağ tıklayıp köprüle dersen bu iki ya da kaç bağlantın varsa birleştirir. ben kablolu ve kablosuz ağı birleştirmiştim eskiden bu şekilde, hızlanma olmuştu ama çok detayını hatırlayamıyorum

dediğin şey nasıl olur kendi bulunduğum yerdeki modemi kabloyla bağlar.. dışarıdan aldığım wireless ile birleştiririm.. onu anladım. benim dediğim .. en açık örnek 4 5 tane modem şifresi kırıp yapmak ..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

up :/

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tek bir kartla bir yayına bağlanabilrsin hocam. birden fazla wireless ya da ethernet kartın olması lazım farklı ağlara bağlanabilmek için.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

tek bir kartla bir yayına bağlanabilrsin hocam. birden fazla wireless ya da ethernet kartın olması lazım farklı ağlara bağlanabilmek için.

yani hepsini al pc üzerinden birleştir.. peki bu modemleri birbirine kulaktan kulağa gibi yapamıyoz mu ? pc yapıyorsa modemler internet için yapılıyorsa illaki bi ayarı vardır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

merak dan internet cafelerin sohbet ettigi bir forum da görmüştüm

tam olarak da bu

adam bir adsl bir kablonet birlestiriyor ve toplam hızda dagıtıyor

bunun içinde boş bir makinaya linux kuruyordu

bakım bulabilirsem eklerim 

tam okudugm bumu bılmıyorum ama 

http://www.internetcafeciler.net/571599-post1.html

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    güzel konu.net sonuç çıkması fena olmaz.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
Toplam Hit: 3658 Toplam Mesaj: 16