Bitcoin Mining - Yardım Lütfen.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mahmuttuncer1
    mahmuttuncer1's avatar
    Erkek

Şimdi burada "kazmaktan" kasıt tam olarak nedir? Ekran kartına yaptırılan işlem nedir ki bu kadar elektrik harcıyor ve çok güçlü olması gerekiyor? Şifre mi çözüyor ne yapıyor tam olarak? Bunun karşılığında coin nasıl oluşuyor?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı
    abdullahazad bunu yazdı
    jargonphp bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı

Elinde 5 tane gtx 3080 olursa ve elektrik ücretini kwh=70 kuruş hesaplarsak sana günde 15 dolar bırakır.

5 tane gtx 3080 = 45.000 TL = 5900 dolar

5900/15 = 393 gün

Yani yaklaşık 400 gün aralıksız Ethereum kazarsan (şu an en yüksek kar onda) 5 adet Gpu ücreti ve Elektrik ücretini çıkartıp sıfırlarsın ve bundan sonraki her gün için 15 dolar kazanırsın. (Şartlar değişmezse tabi)

hocam emeğinize sağlık teşekkür ederim ama yukardaki soruma ilişkin cevap alabilirsem.. :(

Bilgisayarlar öyle normal, sıradan bilgisayarlar

elektrik Parasindan eksiye dusersin diyor adam iste. 

Yavv adama şöyle kazanırsın şöyle kaybedersin demeyin varmı yöntem deyin sonra buraya gelip kazdım kazdım ama elektrik faturası karşılamadı derse o zaman söylersiniz aaaa bazen insanların hata yapmalarına izin verin iyilik her zaman iyilik değildir.

yav, niye öyle diyon(tamam senin yorumun da), 2üyenin biri, bir Coin türünde Günlük kazancını Uygun ekran kartı işlemcisi üzerinden Kaç günde Amorti edeceğini açıklamış.

diğeri de, alenen kazanamazsın demiş ama, türünü belirlememiş.

@PromeTheus da, yeni ortaya çıkan Coin'ler ve/veya fiyat dalgalanmalarında(n), bir fark yaratabilirsin, belki diyor. ^^`

hattâ, bununla da kalmıyor, WhatToMine diye de bir Site eklemiş. ^^`

3üne de yer var, bence. 

RitmFarbRacourci tarafından 22/Ara/20 02:26 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek
    mahmuttuncer1 bunu yazdı

Şimdi burada "kazmaktan" kasıt tam olarak nedir? Ekran kartına yaptırılan işlem nedir ki bu kadar elektrik harcıyor ve çok güçlü olması gerekiyor? Şifre mi çözüyor ne yapıyor tam olarak? Bunun karşılığında coin nasıl oluşuyor?

elinin altinda internet var. google'a yazsan milyonlarca cevap bulacaksin. ama bura yazip birinin sana bunu anlatmasini bekliyorsun.

guzelmis.

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liarhack
    Liarhack's avatar
    Erkek
    jargonphp bunu yazdı

Arkadaşlar evde şuan 3 bilgisayar var boş zamanlarda da  kullanayım diyorum. CryptoTab gibi browser'dan bitcoin mining yapan sistemleri önerir misiniz ? Ne gibi sorunlar çıkar veya iyi kazandırıyor mu ne dersiniz ?

Öneri ve tavsiyelere göre hareket edeceğim.

CryptoTab'i 2 hafta denemiş ve ödeme almış biri olarak söyleyebilirim ki. Bi boka yaramaz. Elektrik fiyatlarından kaynaklı Türkiye de mining yapmak mantık dışı tabi kaçak elektrikçi değilsen. Bilgisayar ortamlarını bırak en son çıkan Bitmain'in cihazlarını bile alsan sallıyorum 8000 $ olsa amorti etmen bile en kötü 4 sene olur tabi kazım seviyesi 4 sene sonra ne olur orası ayrı bir mesele amorti ederken doların etkisinide göz önünde bulundurman gerekiyor. Mining yapmanın şu an elle tutulabilir tek yanı ekran kartları ile Etherium veya Ravencoin gibi altcoinler kazıp yükselecek diye hayal kurup beklemek. 

Cloud Mining de Hashflare hemde Genesis-Mining 'de tecrübelerim oldu. Hashflare de ki yatırımım çöp oldu ama Genesis-Mining üzerinden kazanç elde ettim ama bu kazanç Cloud Mining sağlayıcısından değil tamamen Bitcoin'in yükselmesiyle alakalı bir kazanç oldu. Scam diyen arkadaşlar olmuş haklılar bir bakıma ÇiftlikBank tezgahının farklı versiyonları diyebiliriz. Yatırım yaptıktan bir süre sonra bakım masrafları ayağına paraya çökebilme ihtimalleri çok yüksek.

En temizi elinde paran varsa kripto borsaya takıl en fazla hipertansiyon hastası olursun.

www.tithack.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Parça ömrünü harcadığına değmez, elektriğine değmez, fan sesine değmez reis, değdirsen de para bırakmaz..

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    mahmuttuncer1 bunu yazdı

"kripto" paranın kripto kısmı şifreden geliyor evet, algoritmayı çözerek kazıyor, çözmekten de ziyade direkt hesap yapıyor diyebiliriz sanırım

noname tarafından 22/Ara/20 08:17 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek

Madencilik cihazına ekran kartına falan harcanacak parayla temeli sağlam bir coin alıp tutsan daha iyi kazanırsın

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    Liarhack bunu yazdı
    jargonphp bunu yazdı

Arkadaşlar evde şuan 3 bilgisayar var boş zamanlarda da  kullanayım diyorum. CryptoTab gibi browser'dan bitcoin mining yapan sistemleri önerir misiniz ? Ne gibi sorunlar çıkar veya iyi kazandırıyor mu ne dersiniz ?

Öneri ve tavsiyelere göre hareket edeceğim.

CryptoTab'i 2 hafta denemiş ve ödeme almış biri olarak söyleyebilirim ki. Bi boka yaramaz. Elektrik fiyatlarından kaynaklı Türkiye de mining yapmak mantık dışı tabi kaçak elektrikçi değilsen. Bilgisayar ortamlarını bırak en son çıkan Bitmain'in cihazlarını bile alsan sallıyorum 8000 $ olsa amorti etmen bile en kötü 4 sene olur tabi kazım seviyesi 4 sene sonra ne olur orası ayrı bir mesele amorti ederken doların etkisinide göz önünde bulundurman gerekiyor. Mining yapmanın şu an elle tutulabilir tek yanı ekran kartları ile Etherium veya Ravencoin gibi altcoinler kazıp yükselecek diye hayal kurup beklemek. 

Cloud Mining de Hashflare hemde Genesis-Mining 'de tecrübelerim oldu. Hashflare de ki yatırımım çöp oldu ama Genesis-Mining üzerinden kazanç elde ettim ama bu kazanç Cloud Mining sağlayıcısından değil tamamen Bitcoin'in yükselmesiyle alakalı bir kazanç oldu. Scam diyen arkadaşlar olmuş haklılar bir bakıma ÇiftlikBank tezgahının farklı versiyonları diyebiliriz. Yatırım yaptıktan bir süre sonra bakım masrafları ayağına paraya çökebilme ihtimalleri çok yüksek.

En temizi elinde paran varsa kripto borsaya takıl en fazla hipertansiyon hastası olursun.

btc'yi mining zorluğundan ve özel cihaz gerektiğinden eledik. diğerleri için normal pc ile kazılabilse de ne kadar güçlü makine o kadar köfte. rvn mining inin çok kârlı olduğunu duymuştum. o sebeple çıkaran hemen satıyor ve bu da fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor. eth iyidir hoştur fiyatı çok yükselecektir ancak pow'dan pos'a geçiyor. sürecin detayı ve zamanı hakkında bildim yok ama ethereum 2.0 başladı bile. hâlâ mining edilebilir bu değerlendirilebilir ama pos'a geçtiğinde o makinelerle napıcan onu da düşünmek lazım. çok sorun olmaz başka coine geçersin ama elindeki makine, mining yapabileceğin coinleri belirliyor. mining işine hakim olmadığım için detay veremiyorum. ben işin diğer tarafındayım. o yüzden daha fazla yardımcı olamıyorum. ama ben olsam eth mining eder, çıkanı satmaz, pow bitince pos ile devam eder, elimdkei cihazlarla da başka coinleri mining etmeye devam ederdim. en kârlı sanırım böyle olur. tekrar diyeyim cloud mining ile kazananı da görmedim mantıklı da değil.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jargonphp
    jargonphp's avatar
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı
    abdullahazad bunu yazdı
    jargonphp bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı

Elinde 5 tane gtx 3080 olursa ve elektrik ücretini kwh=70 kuruş hesaplarsak sana günde 15 dolar bırakır.

5900/15 = 393 gün

Yani yaklaşık 400 gün aralıksız ethereum kazarsan (şu an en yüksek kar onda) 5 adet gpu ücreti ve elektrik ücretini çıkartıp sıfırlarsın ve bundan sonraki her gün için 15 dolar kazanırsın. (Şartlar değişmezse tabi)

hocam emeğinize sağlık teşekkür ederim ama yukardaki soruma ilişkin cevap alabilirsem.. :(

Bilgisayarlar öyle normal sıradan bilgisayarlar

elektrik parasindan eksiye dusersin diyor adam iste. 

Yavv adama şöyle kazanırsın şöyle kaybedersin demeyin varmı yöntem deyin sonra buraya gelip kazdım kazdım ama elektrik faturası karşılamadı derse o zaman söylersiniz aaaa bazen insanların hata yapmalarına izin verin iyilik her zaman iyilik değildir.

Aynen ben de bunu demeye çalışıyorum

“Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş”(Gazel-i Baki)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    jargonphp bunu yazdı
    KaptaN bunu yazdı
    abdullahazad bunu yazdı
    jargonphp bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı

5900/15 = 393 gün

Yani yaklaşık 400 gün aralıksız ethereum kazarsan (şu an en yüksek kar onda) 5 adet gpu ücreti ve elektrik ücretini çıkartıp sıfırlarsın ve bundan sonraki her gün için 15 dolar kazanırsın. (Şartlar değişmezse tabi)

Bilgisayarlar öyle normal sıradan bilgisayarlar

elektrik parasindan eksiye dusersin diyor adam iste. 

Aynen ben de bunu demeye çalışıyorum

O zaman öncelikle biz sana soralım. Elindeki bilgisayarların gpu ve cpu detayları nedir? Bu detayları bilmemiz lazım ki ona göre öneride bulunalım.

Toplam Hit: 3745 Toplam Mesaj: 27
bitcoin