Biz Kimiz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

MaviGozluDev bunu yazdı:
    -----------------------------

Blackjack bunu yazdı:

Yakın zamanda bir olay yaşamış ve bundan etkilenmiş birinin psikolojisi bu.Biri gururunu,egonu,kendine olan saygını çöpe atmış.Olmak istediğin kişi olmadığını sanmaya başlamışsın,kavga et.Hasmın suratını dağıt,kim olduğu önemli değil.O gözlerde korkuyu gör.Yoksa kendini avutacak bir şeyler bulur oyalanır ardından sorun tekrar nükseder.Kısır bir döngüdür.Bu yüzden herşeyi olduğu gibi kabul etme,birisini haşat et.Aradığın savaşcıyı,mücadeleci ruhu orada bulacaksın.Çünkü bu birazda çaresizlik kokuyor.Kabul etmek içe çökertir çünkü affetmek korkakların,şükretmek aptalların erdemidir.

anaa aptal olduk la :p :p

Söz meclisten dışarı.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bak biraz önce evlenmek istediğim kızın hayatından çıktım hemde evlenme teklif etmeye niyetlenirken neden biliyormusun çünkü benim onu sevdiğim gibi başkasını sevmiş şimdi benim için artık çık geç olmakla birlikte sana sadece salaklık etme diyebiliyorum çünkü o benim için artık çok geç dediğin zaman gelmedikçe yaşadığın her acı ve sıkıntı boş öyle veya böyle zaman akıp gidiyor seni sallamadan senin işin çok basit kendine iyi olmak istediğin konular belirle kendini geliştir git yeni insanlarla tanış yeni şeyler yapmayı dene çünkü senin için geç olursa bu söylediklerimi yapamazsın çünkü anlamı kalmaz

edit:tekrar düşündümde git ne halinvarsa gör benim bugün yaşadığım şeyin sorumlusu sende dahil herkes sen busisteme uymadınmı busistemi değiştirmek için neyaptın şuanki değerleri yaşama biçimlerini siz belirlemedinizmi neoldu şimdi kendi düzeninizmi sizi yuttu yanlış anlama sözüm sana yada sitedekilere diğil herkese işte ulan dostluğunuz yalan insanlığınız yalan yaptığınız iğlik bile yalan hepiniz ama hepiniz iki yüzlüsünüz  belki ben  başka şelerde yapabilirdim ama sizin toplum dediğiniz hastalık sürüsü benim hayatımı aldı beni sizler hepiniz buhale getirdiniz ben yaptığım hiçbirşeyin sorumluluğunu almıyorum umrumda bile değil çünkü kendi yaptıklarımda dahil benim hiç suçum yok bana olan hiç bişeyi ben seçmedim

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

Dostlar, hacılar, hocalar, öncelikle yalnız değilsiniz, bu çağın en büyük hastalığı budur, ne demiş üstad Tyler Durden, "bizim savaşımız ruhani bir savaş, bizim bunalımımız kendi hayatlarımız." Bu bir entel hastalığı değildir, bakın sokağa en düz adam bile ruhsal bunalımından, psikolojik sorunlarından söz ediyor. Genel olarak insanlık için durum böyle şu anda.

Peki ne yapıcaz aşmak için, bilmiyorum, ama çok faydasını gördüğüm bir iki tavsiye var OSHO'dan, ben de size aktarayım:

Bir; Mutlu olmak için sebep aramayın, siz önce mutlu olun, sonra sebeplerin kendiliğinden geldiğini göreceksiniz.

İki; 24 saat düşünme&analiz halinde olmayın, düşünmekle yaşamak aynı anda olmaz, aynı zamanda yalnız birini yapabiliriz, çünkü düşünmek için o anki yaşanan durumdan soyutlanıp kendinize ve hayata dışarıdan bakmanız gerekir, mantık kurallarına göre de aynı anda hem içeride hem dışarıda olamayız. Savaşta düşünün kendinizi, kılıcı kullanmak yerine derin derin kılıcı ve o durumu dışarıdan görüp düşünmeye kalkarsanız iki saniyeye geberirsiniz. Bu dışarıdan bakma olayını yaşamadığınız zamanlar yapın, gece uyumadan önce falan, hiç düşünmemek bile daha az zararlıdır full time düşünmekten.

Aptallık konusuna gelince, mutluluk bilgi ile de bilgisizlik ile de, yakışıklılık ile de çirkinlik ile de gelmez. Mutlu olan, o an bulunduğu halle barışık olandır. Hocalar, bilgili olmak iyidir, yakışıklı olmak iyidir vs tüm kafanızda sizi rahatsız eden şeyleri sonradan öğrendiniz, televizyonlardan insanlardan vs. Hayatın doğasına böyle bişey yok. Bakın denize, gökyüzüne, niye bu kadar güzel? Çünkü öyle olmak için hiçbir çaba harcamıyor, sadece "öyle".

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

bambam66

şu editten sonraki düşüncelerin, aynen durumumu yansıtıyor.İnsanlara böyle bakıyorum.

n2n2

aynen öyle bir tyler felsefesi içine girmeyi düşünüyorum.Sadece bir film ama insana çok şey anlatıyor bence :)

Yani dibe vurmak, herşeyden kurtulmak sonra birşeyleri fark etmek...İnsan hayatının saçmalığından kurtulmak lazım.Kendimiz isteyince mutlu olabiliyoruz.Fakat başaramadım bir türlü.

En büyük problemim ise kendime güvenim.Zamanında güveniyordum şimdi güvenmiyorum . Bilmiyorum ama birileri, insanlar, birşey güvenimi sarstı sanırım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

hayatım da hiç bi atraksyon olmadığında belli bir düzene girdiğinde bende bu düşüncelere giriyorum. Kendine yeni bi tat bul. Yeni bir meşguliyet

kız, gece hayatı, gay clup:), konserler vs vs .. Daha sonra kalıplaşmış yaşam tarzın değiştiğinde bu düşüncelerden arınırsın gibi bir his var içimde. Sonra bu yeni bulduğun düzende bi yerden sonra fixleşiyo hep. O zaman yine farklı bişeyler buluyosun. Burdanda şunu anlıyoruzki insanoğlu sürekli kendini tekrarlıyo :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

zumsuk şu an bende senin gibiyim tamamen hayttan soğumus vaziyetteyim . bunun tek sebebi final haftasında olmamız emin olabilirsin. 2 senedir hep böyle oluyor final zamanı. bir bıkkınlık bir usanmışlık bir benim burada ne işim var niye yaşıyorum hali geliyor insana finaller bitsin tatile git düzelirsin. bana güven :)

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

bende aynı haldeyim.Web tasarım okuyorum bişeyler isteyince ciddi olarak isteyince harbi harbi yapıyorum.Ama son 1 senedir bu hevesimde kaçtı.

Hevesim olunca hiç kimseden yardım almadan o işe elimi atar yapardım ama hevessiz olunca en ufak şeyde bile yılıyorum baskalarından yardım istiyom küfür ediyorum kapatıyorum.Benden durumu daha kötü olan adamların bile hevesi var benim yok artık.Halbuki bu bölümü ne cok istemiştim ama artık gelecek kaygıları ortaya cıktı bende de.Össye hazırlansam mı diyorum ama hiçbirşey bilmiyorum temelim 0 vazgeçiyorum.Sürekli herşeyi sorguluyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum artık insanları sevmemeye başlıyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

cemnet

haklısın fazlasıyla monotonlaştı.Hele şu kıbrısta yapabileceğim fazla birşey yok.Hatun olayına gireyim dedim, hatunlarla takılıyorum ediyorum fakat akıllı, kendine bakan, nerde ne konuşacağını bilen birini arıyorum.Eğer böyle biri denk gelmezse ki şimdiye kadar denk gelmedi, hatunla takılırken sıkılmaya başlıyorum.Bazıları saçma saçma espiriler falan yapıyor.

Disko falan desen geçen sene kıbrısta bokunu çıkarttım.Tanıdıklarım oldu falan ama cidden şimdi clublara gitmek istemiyorum.

seadog

evet hocam.Çok büyük etkisi var.5 derdin 3 ünden kalabilirim.2 tanesi kesin de bir tanesini kurtarmak için uğraşıyorum :-/ senin nasıl bu arada ?

bayzin

Aynen.Blog, öğretmek, tarcanbot vs.. başta olmak üzre hevesim vardı.Sonra sıkıldım.Bir kaç günde yapabileceğim şeyi şimdi sallıyorum.

-----

Ekstradan çok çabuk heves ederim.Başlarım ve çok çabuk hevesim kaçar 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

cemnet

haklısın fazlasıyla monotonlaştı.Hele şu kıbrısta yapabileceğim fazla birşey yok.Hatun olayına gireyim dedim, hatunlarla takılıyorum ediyorum fakat akıllı, kendine bakan, nerde ne konuşacağını bilen birini arıyorum.Eğer böyle biri denk gelmezse ki şimdiye kadar denk gelmedi, hatunla takılırken sıkılmaya başlıyorum.Bazıları saçma saçma espiriler falan yapıyor.

Hocam zaten adam akıllı kız bulma :) Ölesi denk gelince belli bi zaman geçtikden sonra bu durumunu mumla ararsın :) .. Tuvalet kağıtlarına resim yapamak gibi absürd şeyler dene (:ampul)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

cemnet

Disko falan desen geçen sene kıbrısta bokunu çıkarttım.Tanıdıklarım oldu falan ama cidden şimdi clublara gitmek istemiyorum.

seadog

evet hocam.Çok büyük etkisi var.5 derdin 3 ünden kalabilirim.2 tanesi kesin de bir tanesini kurtarmak için uğraşıyorum :-/ senin nasıl bu arada ?

bayzin

Aynen.Blog, öğretmek, tarcanbot vs.. başta olmak üzre hevesim vardı.Sonra sıkıldım.Bir kaç günde yapabileceğim şeyi şimdi sallıyorum.

-----

Ekstradan çok çabuk heves ederim.Başlarım ve çok çabuk hevesim kaçar 

hacı hiç dert etme kalan veya kalacak derslerini. Benim 1in 1 de 5 dersten 4ü kaldı. 1in 2de de 1 tane kaldı. yani 2 sınıfa alttan 5 dersle geldim ve okulum bir dönem uzamış durumda yani senden daha kötüydü durmum ama canını sıkma düzelir hepsi dersler sadece günde 1 saat bakmayla düzeliyor onlar için sıkma kendini ferah tut. Benimde bir tane kritik gibi ama halletcem onuda inş.

Bunlara ek olarak şunu söyliycem kıbrısta sınırsız eğlence var hiçbirşeyin sonu yok ama insan bir yerden sonra sıkılıyor benim gibi. Burada vakit geçirmek zorlaşıyor boğuyor burası insanı çünkü küçük yer gidecek yer yok en azından dışarı çıktığın zaman çıkıp  yürüyeceğin bi nefes alacağın bir cadde bile yok.  Sana tavsiyem arkadaş çevreni geniş tut. ama samimi 4 5 dostun olsun ama kafa dengi olsun. o zaman zaman daha iyi ve cabuk gecer

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
Toplam Hit: 4366 Toplam Mesaj: 32