folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Boş Gezen Gençlerin Maliyeti 25 Milyar Dolar



Boş Gezen Gençlerin Maliyeti 25 Milyar Dolar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    Şöyle daha mantıklı değil mi?

    Yeni iş sahası oluşturamayan hükümetin aktif çalışan vatandaşa bindirdiği maliyet miktarı.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    O is aramayanlar ya zaten zenginler ya askerlikten kaciyorlar ya da koca bekliyorlar. Mesela bu kulaklar "Daha kaliteli koca bulmak icin master yapiyorum, sonra calismayacagim", "Ic mimarim ama evlenip kendi evimi dekore ettim diplomamin hakkini verdim artik lazim degil" cumlelerini duydu. 

     

    izzmarit tarafından 12/Eki/16 09:08 tarihinde düzenlenmiştir

    sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    O kesimde en ufak vasıf kırıntısının olduğunu zannetmiyorum. Atadan, usta'dan öğretilen üç beş teknikle ömür boyu iş yapanları kenara bırakın. Çoğu sadece kendilerini kandırıyor. Bunun ötesinde mesleki eğitim almadıkça, standartlardan haberdar olmadıkça elbette iş yapamazsınız.

    Bu sebeple değil mi "meslek lisesi memleket meselesi" tarzında sloganlar atılıyor? Çünkü biliniyor ki herkesin üniversite okuması gerekmiyor. Ama ne yazık ki bu mantalite ülkede uygulanamıyor. Adam meslek lisesini bilinçli seçtiği halde üniversiteye kapak atmak derdinde. Çünkü biliyor ki çıkışta bir halt olacağı yok. İki yıllık geçişler gibi uydurma şeylerle avutuyorlar. Atıyorum iki yıllık programcılık okuyan birinin yazılım sektöründe nasıl barınabileceğini söyleyebilir misiniz? Liseye 1 sene daha ekleseler o 2 yılda öğretilenden çok şeyi öğretirler.

    Böyle böyle her yer şişiyor. Sonra diyorlar ki gençler iş beğenmiyor. Sen çocuğa bir çizgi çekemiyorsun ki? Çocuk geliyor 30 yaşına. Kendinden bir haber, kabiliyeti nedir, kafa neye basar vs. gibi belirlemeler okul döneminde yapılmamış. Sağa sola savrulup kendini arıyor. Ona buna sarıyor. Saçma bölümleri okumaya kalkıyor, beceremiyor açıkta kalmayayım diye başka yere dalıyor vs.

    Bir çocuk tekniker olarak yetiştirilecekse ona uygun, mühendis olarak yetiştirilecekse ona uygun eğitilmeli. Tıkış tıkış müfredatlarla her şeyden little little into the middle eğitim yaptırıp hadi liseden sonra kendine bölüm seç demek çok yanlış. Kafası basmayanı vücut işlerinde istihdam edeceksin. Ama kimse de kendine bunu yediremiyor. Padişah torunları ya, bakıyor milletin işler kebap, öyle böyle yürütüyor. Ben niye buna layığım diyor. Ama farkında değil ki kafa boş, o seviyeye gelmesi için kırk fırın ekmek yemesi lazım. O zannediyor ki bir somun kırdı mı bu iş çözülecek. Olmadı mı memleket rezil vaziyette moduna giriyor, depresyon, içki, sıçkı; cillop gibi bir serseri daha doğdu.

    @izzmarit'in dediği de doğru. Böylesi de çok var. Seksist bir yaklaşım gibi görünebilir ama üniversite ve üzeri eğitim alan kadınların istatistiksel olarak çoğunluğunun evlendiği an diplomayı kenara attığı gerçeği var, ya da çocuk doğurduktan sonra işi bırakıp iş hayatından çekilmeleri gerçeği.

     

    Austen tarafından 12/Eki/16 09:19 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    şaka mı bu aq? İşsizden gss adına yasal haraç alan bunlar. Nasıl maliyet çıkarıyor. 

    (not: içeriği okumadım)

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo
    RETRET bunu yazdı

    Öncelikle vatandaş maliyeti diye bir şey olmaz, bu tam manasıyla yahudi faşisti bir kafa yapısı, bu kafayı geçeceksiniz. İnsana yatırım ne kadar yapılmış ve karşılığı ne kadar alınmış buna bakacaksınız! Sen devletin başındaki şahıs olarak 25 milyar doları mülteciye gömersen, kamuda lüks harcamalara devam edersen, kendi merkez bankanda tutman gereken altını ingilterede tutarsan, eğitim sistemini dogmatizme dayarsan gençlerden tabi ki istifade edemezsin.

    1200 lira maaş alıp 300 ünü yol parasına 300 ünü yeme içmeye, 200 ünü giyinmeye, 100 ünü telefon faturasına yatıracak genç ben bunları yapmam evde yatarım da diyebilir, sevk edecek olan olanak ve imkan yaratacak olan hükümettir.

    Şimdi bunların amacı vergi yükünü artırmak fakat bu mümkün değil çünkü artık limite gelmiş fakirden daha fazlasını alması isyana sebep oluyor, o halde skalayı genişletmek lazım ne kadar çok asgari ücretli çalışan olursa vergi o kadar artacak, adamların kafasındaki tek şey fakirden nasıl daha çok vergi alırız.

    Sanki İlber Ortaylı kitabı okudum ya. Bu müridin Ortaylı olduğundan şüpheleniyorum, kayyum atansın.


    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pineapplemen.
    sercoo
    sercoo's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2015
    Erkek

    hazir iskonusu gelmis soruyim bari freelancer olarak programcilik yada website tasarlama nasildir patron yok, sabit maas yok, ama ayda ne kadar is geliyor yada gecinilir mi ,nerelere bas vurmali ,ne kadar bilmeli??


    i might be a pineapple but you're a fineapple baby
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blutarm
    blutarm's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    Abi şu açıdan bakmakta lazım personel arıyoruz deneyimli olması ve işinin ehli olması gerekiyor ama bulamıyorsun. Kariyerdeki 200 başvurudan sadece 5 tanesi uygun onlarda nitelikli değil.
    Hayır aradığımız kriterde yok alanında deneyimli kart tamiri konusunda uzman teknik personel. 
    Yapılan başvuruların hepsini inceliyorum daha önceki iş deneyimlerine bakıyorsun.

    Çağrı Merkezi 6 ay 
    Barmen 5 ay
    Formen 8 ay
    Teknik Destek Elemanı 1 yıl

    Bu adam sana ne katabilir ki? Aradığımız personel sen değilsin neden başvuruyosun acaba? 

    Birde başka açıdan bakmak lazım. Malesef insanımızda doyumsuz. Asla küçümsemek için söylemiyorum ama haftanın 7 günü gece dündüz vardiyalı resmi tatilsiz 4 sene hastanede güvenlik görevlisi olan bir arkadaşı sekreter diye işe başlattık. Görsen daha önce memurmuşta zorla gelmiş.
    Haftanın 5 gübü 9-6 çalışan bu arkadaşımız 1 sene sonra söylenmelere başladı. İş yapmamaya vs. 

    Neyse uzun lafın kısası sorun şuki piyasada ya deneyimli eleman yok yada iş beğenmeyen çok. Hal böyle oluncada bu oranlar normal geliyor. Yok mudur gerçekten deneyimli ama hak ettiği değeri bulamayan? Elbette var bunlar şöyle kenarda dursun.

     

     

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blutarm
    blutarm's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    sercoo bunu yazdı

    hazir iskonusu gelmis soruyim bari freelancer olarak programcilik yada website tasarlama nasildir patron yok, sabit maas yok, ama ayda ne kadar is geliyor yada gecinilir mi ,nerelere bas vurmali ,ne kadar bilmeli??

    Şöyleki gerçekten ileri seviyede bilgi birikimin ve deneyimin varsa ve en önemlisi bu işin piyasadasında yetişmiş çevreni eline aldıysan evet güzel kazanların olur. Hatta bazen öyle egon olur ki, iş başvurusuna gidince 4 bin liraya 1 ay sanamı çalışacam köpek diyesin gelir =) 
    Örnek verecek olursak front end developer olarak çevre edinmiş olsan işine göre değişir ama ayda düşük bütçeli 5 tane kurumsal iş alsan 4-5bin gibi rakam kazanabilirsin. Ama tam tersi olup 1000 TL'de olabilir. Bu tamamen senin işine çevrene ve pazarına bağlıdır. 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2008
    Erkek

    Parti kursunlar.


    İpimle kuşağım..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Dükkan camlarında eleman ilanı var, girip soruyosun, adam sana MAAŞ YOK sadece prim var diyor. ne satarsan ondan % alırsın sabah 8 de dükkan açar gece 11 de kapatırsın diyor. Bunun üstüne de sigortayı soracak kadar geri zekalı olamazsın zaten.

    Akşam da aynı esnaf yerel TV kanalına konuşuyor, dükkanındaki ilanı gösterip İŞ VAR AMA İNSANLAR İŞ BEĞENMİYOR diye amcık ağzını yaya yaya konuşuyor.

    Tabii ki birileri de (anladınız siz onu) insanımız iş beğenmiyor, işsizliğin sebebi iş beğenmemek bu yüzden işlizlik yüksek görünüyor diye algı oluşturuyor. en doğal hakkın olan SOSYAL HAK YOK BİRADERR.


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
Toplam Hit: 8505 Toplam Mesaj: 82
türkiye oecd issizlik