Boyle Bir Sebeple Cıhazım Garantı Kapsamı Dısında Kalabılır Mı?
-
arkadaslar telefondan yazıcam yazım hatalarını hos gorun. N97 telefonum var arıza sebebıyle garantıye verdım. Ikıncı el almıstım faturası var. Telefonu kvk yapmadı cunku sarj aletı yan sanayı ımıs anakartı yakmıs . Iı dedım aldım gerı. Ekranın kosede hafıf kararma vardı ona bıle bakmamıslar. Gecende tus kılıdı kırıldı . Int te baktım mıllet hep ucretsız yaptırmıs. Garantı kapsamındaymıs. Goturmeden arıyayım dedım bılıyom pıslık cıkarcaklar. Kadına dedım n97 tus kılıdı kırıldı . Garantı dısı dedı kapadı. Kvk servıse maıl attım dedım bole bole bursa servısı yapmam dıyor. Gelen cvpda telefonun yan sanayı sarj aletı kullandıgı ıcın komple garantı dısı kaldıgı oldu. Gerı msj attım dedım ne bu sacmalık hangı sozlesme maddesı kanun talımat nerde yazıyosa gonderın mahkemeye basvurucam. Kadın aradı nokıa bıze boyle dıyor onları ara dedı aradım ordakı adam teknık servıs bakar kvk ıle gorus ddedı gerı maıl attım.gereklı kanunları maddelerı gonderın bakıcam. Mahkemeye basvurucam dedım cvp yok henuz sızce cıhaz komple grantı dısı kalabılır mı boyle bısey mumkun mudur? Mahkemeye versem kazanır mıyım?
-
Cihazın komple garanti dışı kalır
-
sacma deıl mı hocam bu? sarj aeltının tus kılıdıyle ne alakası var. Hadı ekrana bahane uydursunlar atuyorum voltajı fazla vermıs ekranda hafıf karartı olmus. Elektronık sorun cok sacmada olsa neyse tus kılıdıyne ne alakası var bunun . Servıs kurallarına gore garantı kapsamı dısı kalabılırde tuketıcı hakları kanununa gore bu durumda benı korucak bı madde yok mu?
-
Tüketici haklarına başvursan bile sonuç alman 6-8 ayı bulur o da ne sonuç alacağın belli olmaz . Cihaz komple garanti dışı kalır , tuş kilidi , ekranı falan fark etmez cihaza bakmazlar. Ama davanda haksızsın büyük ihtimalle olumsuz karar çıkıcaktır mahkemeden.
-
Kardeş ne olursa olsun başvur mahkemeye bu şerefsizler bundan anlar ancak herkes kendi dalgasına bakıyor başvur devam et
-
bulsun umrumda degıl. Hakkım olanı almak ıstıyorum sadece. Belkı boyle demeyle kım bılır kac kısıyı salladılar. Sınırlerım bozuldu salak yerıne koyuyorlar... tus kılıdı ıcın orta kasanın degısmesı gerekıyormus. Bu yuzden 100 lıranın usstunde para ıstıyorlar. En azından kanunlara hakım bırı varsa bılıyosakı ufakda olsa sansım var denemek ıstıyorum
-
Garanti dışı kalır bir hakta iddaa edemezsin,
-
cihazların çoğunda yazar hocam. orjinal donanımı ile kullanılmadımı garanti dışı kalır diye. sen bi arızadan garanti dışı bıraktırmışsın. artık sistemde garanti dışı diye kayıtlıdır o. ondan bakmazlar. mahkemeyede versen sonuç alamazsın. geçmiş olsun.
-
ben bı ara satmaya nıyetlendım allahtan satmamısım . Sonra yalancı konumuna duserdım.neyse saglık olsun. Salak turkıye burokrasısı ıle aylarca ugrasmıcam ya cunku gostergeler haksız cıkıcam yonde. Bana satarken sarj aletını soylemeyen serefsızı allah bıldıgı gıbı yapsın napım.
-
baştan söylemeyecektin hocam şarj muhabbetini. garantiden isterlerse de orjinal bi şarjla götürecektin. bir kere kayda geçtikten sonra değiştirmezler bu durumu. hiç olmazsa teli geri almadan çirkeflik yapsan bi şansın olabilirdi.
-
ben sarj aletını orj sandım. Servıse goturmeden bıkac aksam evvel sarj aletı cazur cuzur ettı. Onuda goturdum belkı onuda yaparlar dıye bılsem orj degıl goturmem. Satan serefsız oyle sattı bana bende orj sandım . Bırebır aynı gıbıydı hatta onun orj oldugu yonunde bıle suphelıyım :D