Bu Aletin Çalışma Mantığı Nedir ??
-
http://www.youtube.com/watch?v=esnQwVZOrUU
...
-
çok iyi düşünülmüş bi sistem :S
-
dostum bu alet marangoz ustalarının dalgınlığa kapılıp ellerini kesmemeleri için tasarlanmıştır. mantıkta şu zannedersem ya renk algılama sistemi yada yumuşaklık bu 2 sinden biridir muhtemelen.
-
çok süper lan. böylece parmaklarını kaptıranlar en azından kopmadan kurtarabilir açıklarla
-
testere bışağının içeri kaçması tamamen momentumla ilgili bir şey dönüşünde kazandıgı enerji ile aşagı iniyor fakat yumusak sey degınce olayını anlamadım
-
Adam videoda acıklıyor bıcaga düzenli olarak elektrik veriyorlar ve bunu ms düzeyinde kontrol ediyor.İnsan dokusu dokundugu anda sistemi direnci artıyor ve akım düşüyor.Bu düşüşü algıyan sistem kendini kapatıyor
-
sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------
testere bışağının içeri kaçması tamamen momentumla ilgili bir şey dönüşünde kazandıgı enerji ile aşagı iniyor fakat yumusak sey degınce olayını anlamadım
-----------------------------dostum bende tahminen söyledim yani bu aleti yapan adamlar bu aleti kullanan kitlenin elbette hıyar, domates vs. doğramak için kullanmayacaklarından emin ve sistemi şöyle programlamış olabilirler belirli bir seviyeden aşağı sertlikteki cisim algılanınca stop et. şeklinde programlanmış olabilir.
-
Asosyal bunu yazdı:
sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------dostum bende tahminen söyledim yani bu aleti yapan adamlar bu aleti kullanan kitlenin elbette hıyar, domates vs. doğramak için kullanmayacaklarından emin ve sistemi şöyle programlamış olabilirler belirli bir seviyeden aşağı sertlikteki cisim algılanınca stop et. şeklinde programlanmış olabilir.
-----------------------------tamam da yafrum ben öyle salatalık hıyar dogruyorlar demedım kı :)
sadece kesici seyın içeri girme mantıgını anlattım :)
-
Bicak odunu keserken belli bir güc harciyor, yumusak ve yogunlugu daha az olan maddeye geldiginde herzamankinden daha az enerji harciyor, bu noktayi degerlendirip güc kontrolü ile elektrigi kesiyorlar heralde galiba sanirsam.
-
sLeymN bunu yazdı:
Asosyal bunu yazdı:
sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------tamam da yafrum ben öyle salatalık hıyar dogruyorlar demedım kı :)
sadece kesici seyın içeri girme mantıgını anlattım :)
-----------------------------tamamda yavrum bende sen öyle dedin demedim (: sadece bence çalışma mantığı şöyledir dedim senin yazıyı alıntı yapmam daki sebep "fakat yumusak sey degınce olayını anlamadım" demiş olman. ;)
-
bak mantık tam olarak şöyle oluyor,
çok sert cisim = fazla enerji
yumuşak cisim = az enerji
az enerji = stop et.
yani yumuşak doku algılandığında buna istinaden enerji en alt seviyeye çekiliyor, en alt seviyeye çekilince makine saniyede stop ediyor.