folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Basın Geri Zekalı Mıdır ? İlk İnsan Saçmalığı

Bu Basın Geri Zekalı Mıdır ? İlk İnsan Saçmalığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

Kopenhag Üniversitesinden bilimadamları 4000 yıl önce yaşamış bir insanın doku örneğinden yola çıkarak DNA' sını ve fiziksel özelliklerini çıkarıyorlar ve bunu basın yoluyla halk ile paylaşıyorlar. sözde ilk insanın resmi aşağıdaki gibidir...

Bir eskiçağ tarihçisi olarak;

Şimdi bu basına sormazlar mı ? Ey Beyinsiz basın ! bu adam 4000 yıl önce yaşamış, peki günümüzden 5000 yıl önce yeryüzünde insan yokmuydu ? Tabiki vardı; Mısır, Sümer, Anadolu, Mezapotomya ve daha nice medeniyetler.... Neden bu adama ilk insan deyip halkı kandırıyorsunuz ? 4000 yıl öncesinin insanı buydu demek bile yanlış olur. çünkü 4000 sene önce yüzbinlerce belki milyonlarca insan yaşıyordu. Hepsinin tipi birbirinden farklıydı. zayıf olanı, boyu kısa olanı, saçı sarı olanı, esmer olanı, uzun yüzlüsü, yuvarlak yüzlüsü ve daha niceleri vardı. birtek insana bakarak 4000 yıl öncesinin insanı budur demek ne kadar saçma birşey olmuştur. Hatta ilk insan böyleydi demek insana yuh artık dedirtir. Utanmasanız bu adam Hz. Adem diyeceksiniz. Yuh olsun size ! Cahil Basın !

Cahil Basından Birkaç örnek:

http://www.cnnturk.com/2010/bilim.teknoloji/bilim/02/11/iste.ilk.insanin.tasviri.inuk/563294.0/index.html

http://www.haber3.com/iste-ilk-insan-inuk-550119h.htm

http://www.uniaktivite.net/haberler/11920/iste_ilk_insanin_tasviri_inuk

http://www.nethaber.com/Yasam/133425/Iste-ilk-insan

http://haber.ok.net/iste-ilk-insan/

http://www.ensonhaber.com/dunya/254944/iste-ilk-insan.html

http://www.guncelhaber.com/teknoloji/iste-ilk-insanin-tasviri-inuk-461957.htm

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Neden böyle Gaza Geldin anlamadım ne alaka ?

Haberleri okursan 4000 sene öncesine ait bir insanın saç kılından yola çıkılarak deniyo

E demekki o yörede yaşayan insanların karakteristiği buymuş ?

Kimse sana o hz adem demedi (benim okduğum haberlerde ilk insan yazmıyodu.Yazanlar bok yemiş o konuda katılıyorum)

Sadece 4bin sene önceki insanın halinden bahsediyodu

Zaten her insan denmiyo dikkat edersen?

Bulunan saç kılı o yöreye ait insanların genel karakteristiğini belli eder tüm dünyanın değil ki ?

Nereye varmak istediğini anlayamadım ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

google'a girip "işte ilk insan" diye aratırsanız basındaki başlıkları görürsünüz.

"Bilimadamları, 4 bin yıl öncesine ait bir insan saçından yola çıkarak ilk insanların neye benzediğini saptadı. Bilim adamları bu saptamalara dayanarak ilk insanın resmini çizdi."

"Bugüne kadar bulunan en eski insana ait olduğu açıklanan gen üzerinde yapılan analiz, ilk insanın kahverengi gözlü ve uzun saçlı olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca incelenen genin sahibinin saçlarının dökülmek üzere olduğu saptandı."

Kırmızı ile işaretlenmiş yerlerde "ilk insan" sözcüğü geçiyor. İlk insan demek 4000 sene önce yaşamış bu vatandaş demek midir ? ilk insan yerine 4000 sene önce yaşamış "herhangi bir insan" deseler daha uygun olmazmıydı ?

Son yıllarda yapılan keşiflerle, insanoğlunun yaşı 1 milyon yıla kadar yükseldi. 4000 yıl önce yaşayanlar için ilk insan demek cehaletten öte değil. Gize piramitleri 4000 yaşında, sfenksin yaşının ise 10. 000 den fazla olduğu tahmin ediliyor. (alıntı)

kaynak

(http://www.cnnturk.com/2010/bilim.teknoloji/bilim/02/11/iste.ilk.insanin.tasviri.inuk/563294.0/index.html) ve diğerleri....

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tamam eywallahta bak kendin ne yazmışsın

4000 yıl önceki bi insanın saç teli yazılmış dimi yani 4 bin yıl öncesindende insanlar vardır..

Yani ilk insan olamayacağı zaten haber okunduğunda belli oluyo :)

Yani bu gazetelerin dikkat çekmek için yazdığı bi ilk insan başlığı

Dediğim gibi haberin gerçekçiliği haberin içinde var zaten

Yani kelime oyunları..

Bu yüzden bu kadar abartıp coşmaya gerek yok :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

iLLuMiNaTi bunu yazdı:
    -----------------------------

4000 yıl önceki bi insanın saç teli yazılmış dimi yani 4 bin yıl öncesindende insanlar vardır..

Yani kelime oyunları..

tamam işte kelime oyunları ile ilk insan deyip vatandaşı kandırmasınlar. Türkiyede eğitim ortalaması çok düşük olduğu için vatandaş bunlara inanıp ilk insanı böyle sanıyor. Türkiyede insan ırkının paleolitik devirde de (yani ortalama 600 bin yıl önceleri de) var olduğunu bilen kaç vatandaş vardır? bizim vatandaşa ne desen ona inanıyor. Basın ilk insan dedi diye şimdi bana gelip ilk insan şöyleydi böyleydi diyeceklerdir.

benim işçim, benim köylüm, benim memurum, benim çiftçim, benim vatandaşım :)))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

balik_ bunu yazdı:

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

tamam işte kelime oyunları ile ilk insan deyip vatandaşı kandırmasınlar. Türkiyede eğitim ortalaması çok düşük olduğu için vatandaş bunlara inanıp ilk insanı böyle sanıyor. Türkiyede insan ırkının paleolitik devirde de (yani ortalama 600 bin yıl önceleri de) var olduğunu bilen kaç vatandaş vardır? bizim vatandaşa ne desen ona inanıyor. Basın ilk insan dedi diye şimdi bana gelip ilk insan şöyleydi böyleydi diyeceklerdir.

benim işçim, benim köylüm, benim memurum, benim çiftçim, benim vatandaşım :)))

Hocam abarttında abarttın tamam işte okuma yazması varsa haberi okuyunca anlayacaktır olay bu kadar..

Ona bakarsan haberlerin %60 ında kelime oyunu var ?

Bu yüzden gereksiz bi tartışma haberin gerçekçiliği içinde çünkü..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

kelime oyunu yapıyor ipnetorlar

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Başlık : 4000 yıl önce yaşamış bir insan olsa, hiti 300 olurdu

Başlık : İşte ilk insan olursa hiti 30000 olur :)

Mevzu bu :) Doğal karşılamalı...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

yabanci kaynakli haberleri turkceye cevirmesini beceremeyen cevirmenler ve kopyala / yapistir haberciligi kahrolsun.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

Yani kelime oyunları..

hoca adamların ilk insan buydu diyince "işte ilk insan böyleymiş maymundan gelmemişiz işte gördünüz mü?" havasına gireceğini, bu haberi yazanların da bunun için yazdığını hatta ilk insanların 6000-7000 yıl önce ortaya çıktığı gibi yanlış bi bilgiye inandırmak için böyle bişey yaptıklarını anlayamıyo musun?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

ilk insan henüz ortaya çıkmadı amk.

enjoy i'm vaccinated
Toplam Hit: 2229 Toplam Mesaj: 17