Bu Eğitim Setlerinden Akustik Gitar Öğrene Bilirmiyim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

Helyum bunu yazdı:
    -----------------------------

omerelili bunu yazdı:

deja-vu bunu yazdı:

akustikle başlama....önceden hiç çalmadıysan parmakların kanar sürekli canın yanar bırakırsın...klasik daha mantıklı...akustikte çok canın yanar çalarken haberin olsun...

penayladamı problem olur?

arkadas klavye elinden bahsetmiş sanırım. evet penada olsa yine yakar :F

sen kendin akustikle başlamışsin çokmu yakdı?:)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

Arkadaşlar şimdi ben klasik alsam sonra birde akustic sonra bide elektro almak zorunda kalıcam.Klasikden elektro keçdiyim zamanda canım yancaq.ama men rock çalmak için öğrenmek istiyorum klasik şarkılar değil.kara veremedim yaaa.lütfen arkadaşlar karar vermeye yardım edin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

omerelili bunu yazdı:

Helyum bunu yazdı:

omerelili bunu yazdı:

deja-vu bunu yazdı:

akustikle başlama....önceden hiç çalmadıysan parmakların kanar sürekli canın yanar bırakırsın...klasik daha mantıklı...akustikte çok canın yanar çalarken haberin olsun...

penayladamı problem olur?

arkadas klavye elinden bahsetmiş sanırım. evet penada olsa yine yakar :F

sen kendin akustikle başlamışsin çokmu yakdı?:)

evet yaktı :) acıkcası ilk baslarda su toplar sonra sertlesir zamanla sıkıntın kalmaz :F klasikten elektroya gecebilirsin. yada direk elektro alsan oda olur sanırım yav :| yani akustikte sadece klavyeye elin alısır diyicem ama klasikle elektro arasında yine klavye farkı oluyo :| yani elektronunki daha ince perdeleri. bide aslında elektro ile direk baslanır sanırım. elektro tekniklerinin bir cogunu deneyemeyecen sonucta klasikte. pinch harmonics gibi :| uzman arkadaslar yazarsa daha yardımcı olur gibi. yanlıs yonlendirmeyeyim :D

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

İnşallah uzman biri bu konuya bakar ve yardım eder.

elektro daha sert değilmi?.yanacaksa başdan çok yansın demek istedin:))

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

klavyesi güzel bi elektroda telleri bile hissetmessin(tabi bu olay tellerin yüksekliğine/kalitesine de bağlı,karıştırmayalım orayı şimdilik)...direk elektro ile başlayabilirsin.klasikle başlayn demelerinin sebebi içinizdekinin geçici heves olacağını düşünmeleri + daha ucuz:)ben elektro çalarım gittiği yere kadar diyorsan,şimdilik sana 300 ytl civarı bi elektro yetecektir...kaliteden ödün verirsen hiç zevk almassın onuda solim...artı olarak elektroda yaptığın bazı şeyleri -ki bunlar elektroyu elektro yapan şeylerdir- klasik ve akustikte yapamassın...illa elektro diyorsan amfi de alıcaksın...oda ucuz sayılmaz....ondada ucuza kaçarsan canın sıkılır...bak daha şimdiden 450-500 tl masraf yaptık....oyüzden klasik gitar hep tercih edilir başta...

akustikle başlarsan parmakların nasır tutana kadar canın baya bir yanar..parmağını kanatabilirsinde..ben haftada 3-4 gün para kazanmak için çalıyordum...başlarda basamıyodum tellere bare falan hak getire..zamanla alışır...tercih senin...bu arada orta seviye bi akustik de ucuz değil ona göre ama perde klavye genişlikleri elektroyla aynı..tek fark tel sertlikleri...

Almanya Fatihi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caner1365
    caner1365's avatar
    Erkek

hocalar bende elektroya baslıcam 6 yıldan beri saz calıyorum elektroya alışmam ne kadar zamanımı alır?

just keep them close, keep praying, just keep waiting..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

deja-vu bunu yazdı:

klavyesi güzel bi elektroda telleri bile hissetmessin(tabi bu olay tellerin yüksekliğine/kalitesine de bağlı,karıştırmayalım orayı şimdilik)...direk elektro ile başlayabilirsin.klasikle başlayn demelerinin sebebi içinizdekinin geçici heves olacağını düşünmeleri + daha ucuz:)ben elektro çalarım gittiği yere kadar diyorsan,şimdilik sana 300 ytl civarı bi elektro yetecektir...kaliteden ödün verirsen hiç zevk almassın onuda solim...artı olarak elektroda yaptığın bazı şeyleri -ki bunlar elektroyu elektro yapan şeylerdir- klasik ve akustikte yapamassın...illa elektro diyorsan amfi de alıcaksın...oda ucuz sayılmaz....ondada ucuza kaçarsan canın sıkılır...bak daha şimdiden 450-500 tl masraf yaptık....oyüzden klasik gitar hep tercih edilir başta...

akustikle başlarsan parmakların nasır tutana kadar canın baya bir yanar..parmağını kanatabilirsinde..ben haftada 3-4 gün para kazanmak için çalıyordum...başlarda basamıyodum tellere bare falan hak getire..zamanla alışır...tercih senin...bu arada orta seviye bi akustik de ucuz değil ona göre ama perde klavye genişlikleri elektroyla aynı..tek fark tel sertlikleri...

aslında elektro alır amp almaz ilk basta. guitar rig kullanır. yanacaksa daha cok yansın kıymetini bil asdfasdasd:D

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Hangi gitarla çalmak istiyosan onunla başla hangisini çalarsan çal parmakların başta acıyacaktır.Kanama olmaz.

3 tip gitarıda kullandım kesme biçme problemi yaşamadım.Bir tane gitar metodu kitabı al.Akustikle istiyosan akustikle başla elektroyla istiyosan elektroyla hangisi hoşuna gidiyorsa.Notaları bilmen gitarda baya işine yarar gamları falanda biliyorsan zaten büyük bir kısmını çözersin kısa zamanda teori kısmının.Başta hemen bişeyler çalmaya uraşma parmak egzersizleriyle haşır neşir ol uzun bir süre.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    connectus_erectus
    connectus_erectus's avatar
    Erkek

Hocam bahsettiğin setler güzel ama illa ki bişeyler eksik kalıyor,  o yüzden benim tavsiyem haftada bir saat de olsa bilen birinden yüz yüze ders alman. Eğer elektro çalacaksan klasiğe hiç girme bence ama şuna iyi karar ver gerçekten bu işi istiyo musun??? Çünkü senin normal bir şekilde insan içine çıkıp arkadaş ortamında kendini dinlettirecek kadar çalabilmen için yaklaşık bir 6 aya falan ihtiyacın var. Eğer gitar süs olarak kalacaksa baştan hiç masraf yapıp pahalı bişi alma 100-150 liralık gitar işini görür arada tıngırdatırsın. Yok ben bu işi kafaya koydum diyosan orta seviye bir gitar al. Mümkünse bilen biriyle git o çalsın baksın gitarda bir hata var mı kurcalasın biraz. Sonra setleri güzelce izleyip öğrenmeye bak, belli bir süre sonra birşeyler ters giderse bilen biriyle görüşmen gerekecek bu hoca da olabilir barlarda falan çalan arkadaşların varsa onlar olabilir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

eğer ilerde elektro çalcam diyorsan kesinlikle akustikle başla. parmakların acıması normal ama abartılcağı kadar birşey olmuyor sadece biraz sızı duyuyorsun o da gün içinde ellerine bakmazsan aklına bile gelmez

Toplam Hit: 3893 Toplam Mesaj: 32