Bu Teleskop (?) İş Görür Mü?
-
http://www.hergunyeni.com/lizer-tripotlu-teleskop-urun834.html
Benim kız çok meraklı aymış yıldızlarmış falan. Yani aslında öyle aman aman bi beklentim falan da yok ta, aşağıdaki değerler reel olarak neyi ifade eder, hangi uzaklığı, kaça bölerek yakınlaştırır onu merak ettim;
Net alan derinligi: 300mm
Diyafram: 30mm
Bilgisi olan?
-
zamanında okuduydum alakalı bi sürü yazı şimdi hepsini unutmuşum ama aklımda kalan tek şey bu teleskop olayında üç kuruşa beş köfte olmadığıydı 24 liradan öyle pek bişey bekleme hacim
-
gözü bozar o kesin öyle birşey mi olur normal durbun gıbı 2000tl lık var orjınal mercegı saplam bundan bırsey cıkmaz
-
vay amk ya.... abi eski günlerimi hatırlattın bana. bi fırsatım olmadı pedere aldıramadıydım teleskop. ulan aylarca kantinden bişey almaz para toplardım teleskop alcam diye, bi türlü pederi razı edemediydim aldıramamıştım. çok içimde kalmıştı lan :/
abi soruna gelince Allah bağışlasın kızının yaşı kaç?
belli bi yaş üstüne işe yaramaz bu.
zaten tanıtımda da yazmışlar gökyüzünü ayağınıza getirir diye :) çok bişey bekelme. venüs yakınsak olunca belki üstünde ufak tefek bişileri görünür. ay yakınken de krater görülme olasılığı var. ama çok bişey bekleme.
he işe başlaması için hevesini alması için iyi gibi ama tavsiye etmem gözler iptal olabilir odak uzaklığı bunlarda dingil gibi oluyo.
NT deydi sanırım bi ara görmüştüm 120 liraydı sanırım, işini görecek modeller var. çok ucuza kaçma hevesi kalmasın çocuğun abi.
edit: abi Tripot yüksekliği: 30 cm diyo
boşver hiç alma mundar etme.25 lira ona vereceğine bunu yap :D
http://www.youtube.com/watch?v=aEXuosfIBv8
-
bi ara bende heves etmiştim ama bana hubble'ınki gibi bir teleskop lazım :)
en kalitelisi bile noktayı kum yapmaktan öteye gitmiyormuş, aşağıdakini kesin oku
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=yeni+ba%C5%9Flayanlar+i%C3%A7in+teleskop
Ayrıca AMATÖR TELESKOP YAPIMI için:
http://www.akat.org/sizin_icin/teleskop_yapimi/ -->(1-2-3'ü okursan mantığını anlarsın ne kadar yaklaşır nekadar net olur... gibi temel bilgileri güzel anlatmış)
Güzel yararlı bilgiler
-
haklısınız :)
what you pay is what you get kuralını benimsedim. Bu arada kız daha 5 yaşında meraklı işte .) fotoğraf makinesinin x18 zoom özelliğini deli gibi kullanmaya çalışıyor ama sonuçta x18 işte çocuk naapsın :)
sağolun..
-
Merhaba ben amatör gökbilimciyim. Teleskop ve dürbünler hakkında bilgiye sahibim. Bu gösterdiğiniz lizer teleskop 5 yaşındaki bi çocuk için idare eder nitelikte fakat şunu söyleyeyim 30 mm lik bir mercek ve 300 mm odak demek çok karanlık bir görüntü temek. kızınız sadece aya bakabilir bu aletle. Yıldızlarada bakmak isterseniz size dürbün tavsiye ederim.Dürbünde bir teleskoptur ayrıca kullanımı çok daha kolaydır. Detaylı bilgi isterseniz bütçenizi ayarlarsanız size yardımcı olmaya çalışırım pm atabilirsiniz yada buradan sorabilrisiniz.
orta halli bir dürbün ile yeterince karanlık bir yerden gökyüzünü şu şekilde görebilirsiniz. Fotoğraf bana aittir.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/614410_10151014053658253_1274521143_o.jpg
-
kazasker1 bunu yazdı
haklısınız :)
what you pay is what you get kuralını benimsedim. Bu arada kız daha 5 yaşında meraklı işte .) fotoğraf makinesinin x18 zoom özelliğini deli gibi kullanmaya çalışıyor ama sonuçta x18 işte çocuk naapsın :)
sağolun..
sen yinede al orta derece birşey, merakını geliştirsin, bu konuda kitaplar falan al,
http://senlik.tug.tubitak.gov.tr/
bu tür şenliklere falan götür, körelmesin beynini hayal gücünü ve becerilerini serbest bıraksın,
bu yaşları en önemli yaşları, bilgiyi sünger gibi çekip hayatının geri kalanında ilk 10yılın aldıklarıyla hayatı şekillenecek, herşeyi serbestçe sorgulamasını ve kalıpmlarda sıkışmamasını sağlayın,
ah ah bizim küçüklüğümüzde (90larda) internet bile yoktu, kütüphaneye gidip ansiklopediden resim bakardık :) merak çoktu ama bilgi kaynağı ve yönlendirme yoktu, şimdi çocuk deyince aklıma sadece büyük bir güç geliyor, onu iyi yönlendirin...
-
Aslında bütçeyi ayarlamak, biraz da çocuğun sorularına cevap verebilmekle ilgili. Tamam yukarda ne var ne yok görebileceğimiz bi teleskop/dürbün alalım ama, baba o ışık ne, bu yıldızın rengi neden daha koyu, o büyük olanın adı var mı, bu yıldız neden küçük vs vs gibi hiç sonu gelmeme ihtimali yüksek olan soruların cevapları bende pek yok ki :)
yukarıda yazdığım what u pay is what u get kuralını unutmuyorum. "idare etsin" kavramı çok genel olmakla birlikte fikirsel olarak ne kadarlık bi harcama işimi görebilir?
-
kazasker1 bunu yazdı
Aslında bütçeyi ayarlamak, biraz da çocuğun sorularına cevap verebilmekle ilgili. Tamam yukarda ne var ne yok görebileceğimiz bi teleskop/dürbün alalım ama, baba o ışık ne, bu yıldızın rengi neden daha koyu, o büyük olanın adı var mı, bu yıldız neden küçük vs vs gibi hiç sonu gelmeme ihtimali yüksek olan soruların cevapları bende pek yok ki :)
yukarıda yazdığım what u pay is what u get kuralını unutmuyorum. "idare etsin" kavramı çok genel olmakla birlikte fikirsel olarak ne kadarlık bi harcama işimi görebilir?
abi acıma paraya kıy, git alabildiğinin en iyisini al :)
ben şimdi kafamı kaldırıp yıldızlara bakıyorum da, derin bi iç çekiyorum..
-
o teleskopu alacağınıza az daha kıyın paraya bu ürünü alın derim. 62 tl fiyatı var başka sitelerden daha ucuza bulabilirsiniz belki hepsiburada çok ucuz bi ste değil cimriden falan araştırın derim. Araştırma yaparken sakın büyütmeye bakmayın büyütme sadece kandırmacadır. hubble bile yıldızları nokta halinde görebilir.Gökyüzündeki cisimleri uzak oldukları için göremiyoruz sanmayın .Sönük oldukları için göremiyoruz. Bu yüzden nekadar çok ışık toplarsa (mercek nekadar büyükse okadar çok ışık toplar) okadar çok yıldız görürüz. Büyütme (zoom değildir kameranızdaki zoomla kıyaslamayın.) ne kadar çoksa görüntü okadar kararır. lizer marka teleskopla sadece aya bakarsınız. çıplak gözle gördüğünüz yıldızları bile göremezsiniz. Eğer havada çok yıldız görmek istiyorsanız zoom u az merceği büyük bir teçhizat almanız lazım. Bu önerdigim Konus markası orta halli bir markadır mercekleri çin malı dürbünler gibi dandik olmaz. işinizi görür renk kırılması çok fazla yapmaz. 7 kat büyütme yapar ve insan gözünden 80 kat daha fazla ışık toplar. çıplak gözle göremediğiniz yıldızları görebilirsiniz. büyütmesi çok olmadığı için tripod ihtiyacı duymaz. ama isterseniz takabilirsiniz kameranızın tripodu varsa onu kullanabilirsiniz. Ayrıca teleskop gibi görüntüyü ters göstermez kızınız doğa gözlemi hayvan gözlemide yapabilir. Uzay konusunda bilgilenmeniz için şu programı kullanın :
bu program ücretsizdir. bilgisarınıza indirip kurun. daha sonra bulunduğunuz ülke ve şehir ayarlarını kesinlikle girin. canlı olarak hangi gezegen nerede hangi yıldızlar nerede size hepsini gösterir. Şuan balkonunuzdan baktığınızda hangi cisimleri görebileceğinizi keşfedersiniz. Yada bir gezegen hangi gün hangi saatte nerede olur hepsini size göstetirir. Konum bilgilerini girmezseniz fransaya göre göstericektir buda sizi yanıltır.
Ayrıca program hangi yıldızın nekadar parlak olduğunu ve kaç ışık yılı uzaklıkta olduğunuda gösterir. 1 saat kurcalarsanız çözersiniz kolay ve güvenilir bir programdır. Bütün gökbilimciler kullanır.
Ayrıca
http://www.sunaeon.com siteside internet üzerinden gezegenler hakkında bilgi almanızı sağlar buda gerçek zamanlı olarak gezegenlerin poszisyonlarını izlemenize olanak tanır.