Bu Ülkenin Yüzde Kaçı Bizim?...
-
-
konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------
siz kimsiniz? :) hayır o anlamda demedim her görüşden insan benim derse diye. kürdü var lazı var çerkezi var sağcısı solcusu komünüstü..
Türkiye Cumhuriyetini sevmiş benimsemiş Türküm diyebilen kendini Türk ulusunun bi parçası gibi gören Andımızı İstiklal Marşımızı okurken duygulanan çoşkulanan hüzünlenen insanlarız Türküm derken gurur duyan insanlarız tarihini duyunca hayretler içinde kalan tüyleri diken diken olan bireyleriz bireyiz ama bu bağlamda biriz
-
Bankalar , Gsm operator leri , limanlar , oteller ve niceleri yabancıların olsada bu ülke bizim :)
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Pek konuşmak istemiyorum ama bizim aldığımız silahlarımız istanbulda evlerde dağdakilerde çıkıyorsa bi düşünmek lazım % kaç bizim...
-----------------------------Sen % de kaçı bizim sorusunu soruyorsan ben üzülürüm gerçekten..
Bizi bölmeye çalışanlar kendi çaplarında oyalanıyo derken gerçekten yol aldıklarını görüyorum..Demekki bazı yerlenin bizden çıktığını düşündürecek kadar yol almışlar.
-
Her şey Türk için,Türk'e göre,Türk tarafından..
Korkmayın biizm kaderimizi kimse tayin edemez..
Damarımızın etrafında geziyolar basamıyolar..
Not:Gazla çalışmıyorum.
-
Bu arada başbakan medya aracılığıyla açıklama yapmış;
"Krizden kurtulmak için yerli malı kullanın!"
* * *
Ben de dedim ki amenna, başbakanımız doğru söylemiş...
Başbakanı cepten arayıp tebrik edeyim dedim...
Meğerse Turkcell'in bir kısmına el koyup, Finliler'e Rus lar'a satmışlar...
Telsim'den arayayım dedim...
El koyup İngilizler'e satmışlar...
AVEA'dan arayayım dedim...
Lübnanlı'ya satmışlar...
Ev telefonundan arayayım dedim...
Araplar'a satmışlar...
E bari internetten e-posta yollayayım, maksat yerli malı kullanmak olsun...
O da Araplar'a gitmiş...
Ne diyelim...
Arab...
Sen bizi kurtar Ya Rab...
* * *
Bari dedim bineyim otomobile, başbakanın yanına gidip öyle tebrik edeyim...
Uzun yola çıkma dan önce araç muayenesi yaptırayım dedim...
Araç muayene işlerini Alman'a vermişler...
Sigortasını yaptırayım dedim...
Başak Sigorta'yı Fransa'ya vermişler...
Benzin alayım desem...
Zaten direk Irak'a dolaylı olarak ABD'ye gidecek param...
Ondan da vazgeçtim...
* * *
Madem dedim, başbakanı yerli malı kullanma s evdasından dolayı tebrik edemedik..
E bari gidip bir bankadan kredi çekeyim de yüzde yüz Türk sermayeli bir iş kurayım...
Maksat, başbakanın gözüne girmek...
TEB'e gittim, Fransızlar kapmış...
Deniz Bank'a gittim Danimarkalılar almış...
Oyak Bank'a gittim, Hollandalı oturuyor patron koltuğunda...
Finans Bank'ı da vermişiz Yunan'a...
Hani, Türk Bankası olduğu için Ziraat Bankası'nın Atina'da şube açmasına izin vermeyen Yunanistan.. .
Ama Allah'ı var sayın başbakanımızın, Garanti Bankası'nın hepsini değil sadece yarısını vermişiz Amerikalılar' a...
Valla tebrikler...
* * *
Dedim ki kendi kendime, bu da olmadı, en iyisi mi açayım bir radyoyu da kafamı dinleyeyim.. .
Açtım... Süper FM...
K anadalı'ya satmışlar...
* * *
Valla nasıl olur bu iş dedim kendi kendime...
Ne var ne yok elin ecnebisi kapmış...
Cep delik tava delik... Nokta nokta nokta üstelik...
* * *
Hemen bir 70'lik rakı açtım büyüğünden... Hani Türk içkisi ya. O bakımdan.
Efkar dağıtmak için...
Onu da Amerikalılar' a satmışlar meğerse...
* * *
Bir tek kömür madenlerini satmamışlar...
Seçim zamanlarında işe yarıyor çünkü...
Demokraside devrim yaptık ya hani...
Kömür demokrasi düzenine geçirdik ülkemizi...
O bakımdan...
* * *
Hadi bakalım...
Durmak yok yola devam...
--
Karanlığın en koyu olduğu an,
Aydınlığın en yakın olduğu zamandır.
Sevgiyle Kalın...,çalıntıdır..
-
NowalgiN bunu yazdı:
Hemşo bunlar satılan arazilerin toprağın haritasımı? yoksa özelleştirilip vergisi alınan satılan kurumların haritasımı? -
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------konpicyus bunu yazdı:
siz kimsiniz? :) hayır o anlamda demedim her görüşden insan benim derse diye. kürdü var lazı var çerkezi var sağcısı solcusu komünüstü..
biz İstiklal savaşında tarafını belli edenleriztanırmısınız?
-
@xz
yazdığın bir çok şeye katılıyorum.Ülkemizin ekonomik sıkıntıları var,birçok önemli noktamız ve arazileriniz bizden olmayanların mülkiyetinde yada konturolunde.Şehit çocuğun ayagında ayyakkabı yok demişsin haklısın .
ama çok değil 85 yıl önceye git anlatmama gerek yok Türkiye cumhuriyeti kurulurken bugün bulunduğumuz şartlardan daha geride ve Ülkenin önemli bölümü işgal altında ,kalan kısımsa işgal tehdidi altındaydı.Dedelerimiz o şartlarda bile %100 bizim olduğuna inandığı bu vatanıın %1 nin bile başkasının olduğuna inanmamız bile üzücüdür.
-
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------@xz
yazdığın bir çok şeye katılıyorum.Ülkemizin ekonomik sıkıntıları var,birçok önemli noktamız ve arazileriniz bizden olmayanların mülkiyetinde yada konturolunde.Şehit çocuğun ayagında ayyakkabı yok demişsin haklısın .
ama çok değil 85 yıl önceye git anlatmama gerek yok Türkiye cumhuriyeti kurulurken bugün bulunduğumuz şartlardan daha geride ve Ülkenin önemli bölümü işgal altında ,kalan kısımsa işgal tehdidi altındaydı.Dedelerimiz o şartlarda bile %100 bizim olduğuna inandığı bu vatanıın %1 nin bile başkasının olduğuna inanmamız bile üzücüdür.
85 yıl öncesinde türkiye şimdisinden daha mı kötüydü? neye göre kime göre kötüydü canım kardeşim? bakış açın sadece maddiya tgaliba o zamanlar kıtlık vardı şimdi yok gibisinden mi bakıyorsun olaya?85 yıl önce gençler askere gitmekten gurur duyarlarken şimdi adam kız arkdaşına ben askerlik yapmam giderim yurtdışına diye hava atıyor belki azınlıkta fakat 85 yıl önce hiç bir türk böyle demezdi.
85 yıl önce kendi örf adet kültürümüz vardı şimdi ki gibi yabancılaştırılmıyorduk yabancılara hayran gençliğimiz yoktu.
şimdi ise yabancıların kıçını yalayacak gençler var elimizde.
o zamanlar dedeleri için yakınları için savaşırdı gençlerimiz. tariihi için savaşırdı şimdi ise bırak dedesini 68 kuşağından habersiz bu ülkeede düne kadar neler olduğunu bilmeyen asalak gençler var. işi gücü içki sıçkı karı kız olmuş.
biri çıkıp da bu ülkeyi işgale gelse ne amaçla geldiğini bilmekten aciz kendi ülkeisni savaşarak değil bilgi ile savunmaya kalktığında haklı olduğu yerde haksız duruma düşecek cehaletinden. allah var milliyetçilikle doldurulmuş gençler savaşacaklar ama onlarda kitap okuyup bildiklerinden değil. tv lerdeki milliyetçiliği tetikleyen futboll maçları yok kurtlar vadisi bilmemne ile verilen gazlarla
bu ülkenin de gençleri ne yazıkki gazla değil yüreğindeki vatan sevgisi ve aklındaki bilgi nin yandığı ocakla çalışması lazım!
korkma sönmez bu şafaklarda sönen o ocak! (umarım anlaşılmışımdır cümleler sanıyorum oldukça devrik ama birden yazdım işte )