Bu Yaz Interrail Yapmak Isteyenler
-
piradomim bunu yazdı:
-----------------------------DeaD_BY bunu yazdı:
-----------------------------müridler yurtdışına nasıl çıkılır hiçbir bilgim yok açıkçası :) pasaport,vize vs. neler gerekli,nasıl alınır?
-----------------------------bu iş için shengen vizesi alman lazım başta
ayrıntılar burda var hocam
-----------------------------şirket filan diyor hocam ne iş bu :W
seneye 3. sınıf olacam ve deli gibi para biriktirip son sene arkadaşla birşeyler yapmak istiyoruz işe başlamadan bi 'dünya varmış' diyelim diye :W
vize pasaport işi bu kadar zor mu yav
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------piradomim bunu yazdı:
-----------------------------müridler yurtdışına nasıl çıkılır hiçbir bilgim yok açıkçası :) pasaport,vize vs. neler gerekli,nasıl alınır?
seneye 3. sınıf olacam ve deli gibi para biriktirip son sene arkadaşla birşeyler yapmak istiyoruz işe başlamadan bi 'dünya varmış' diyelim diye :W
-----------------------------
hocam sanırım o işverenler - çalışanlar için. burada öğrenciler için evraklar yazıyor.http://www.siwep.net/haber/2507-aktuel-shengen-vizesi-en-kolay-nasil-alinir.html
bizde düşünürken araştırmıstık ama sonra yalan oldu,almadık,aradan zaman geçti felan unuttuk
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------hocam shengen vizesi bildiğin vize ama şöyle bir faydası var shengen ülkelerine giriş yapabiliyorsun o vizeyle. bu ne demek, atıyorum almanya dan vize aldın o vizeyle fransaya girebilirsin. bu demek. ingiltere ve isveç hariç çoğu ülke shenggne ülkesi zaten.
hangi ülkeden alacaksan o ülkenin konsolosluğuna interrail biletin ve uçak biletinle bide otel rezervassyonun olursa onunla başvurursan daha kolay olacaktır.
sana dahada güzel bi yolunu aöyleyeyim :D yaz stajına git erasmusla ( normal sene içinde erasmusa da gidebilrsin tabi) ayarlayabilirsen naylon bişeyler ayarla 2-3 kiş erasmusla yaz stajına gidin, normal erasmusta verilen hibenin iki katı verilir stajda, orda hem 3 ay yaşayın hemde interrailinizi yapın. örneğin almanya için yaz stajında aylık 780 euro verilir 3 aylığına :D -
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------hocam shengen vizesi bildiğin vize ama şöyle bir faydası var shengen ülkelerine giriş yapabiliyorsun o vizeyle. bu ne demek, atıyorum almanya dan vize aldın o vizeyle fransaya girebilirsin. bu demek. ingiltere ve isveç hariç çoğu ülke shenggne ülkesi zaten.
hangi ülkeden alacaksan o ülkenin konsolosluğuna interrail biletin ve uçak biletinle bide otel rezervassyonun olursa onunla başvurursan daha kolay olacaktır.
sana dahada güzel bi yolunu aöyleyeyim :D yaz stajına git erasmusla ( normal sene içinde erasmusa da gidebilrsin tabi) ayarlayabilirsen naylon bişeyler ayarla 2-3 kiş erasmusla yaz stajına gidin, normal erasmusta verilen hibenin iki katı verilir stajda, orda hem 3 ay yaşayın hemde interrailinizi yapın. örneğin almanya için yaz stajında aylık 780 euro verilir 3 aylığına :D
-----------------------------öğretmenlikler içinde geçerli mi bu biz stajı dışarı da yapabilir miyiz bunu bi araştırayım
bizim hoca bakıyor bu işlere sever beni yardımcı olur belki konuşayım onla :F
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------öğretmenlikler içinde geçerli mi bu biz stajı dışarı da yapabilir miyiz bunu bi araştırayım
-----------------------------öğretmenlik vs diye ayrılmıyorda, daha çok okulun bu konuda aktif olmasıi okul katılmışsa da o bölümün bu konuda aktif olması lazım. normal dönemlerde erasmusa gitmek için bölümünün yurtdışında gideceğin o okulla anlaşması olması gerekli. ama yoksa kendinde yurtdışındaki bi okulla yazışma yapıp kabul ettirirsen erasmus yapmmayı onların okulunda, o da kabul olur. normal prosedür böyle ama senin kişisel olarak bi okulla yazışma yapıp erasmus anlaşması yapman ne kadar kolay orası tartışılır :D
erasmus stajındaysa okulun ve bölümün eğer bu sürecin içindeyse herhangi bir anlaşma yapılmış olmasına gerek yok. Zaten staj yapacağın yeri sen bulacağın için son başvuru tarihine kadar yurtdışında stajını yapacağın şirkete staj için kabul edildiğini, ödeme almayacağını vs belirten yazıyı ve 3lü anlaşma denilen, 1 nüshasının sende 1 nüshasının şirkette 1 nüshasınında okula verileceği anlaşmayı imzalatıp hazırlamış olman gerekiyor. bu kadar basit. yurtdışında bi akraban varsa 2 dk da naylon bi staj ayarlayabilirsin zaten. onuda geçtim burdan bi müridde yardımcı olabilir sana bu konuda :)
artık olurda gidersen bizide bikaç gün misafir edersin :D -
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------öğretmenlik vs diye ayrılmıyorda, daha çok okulun bu konuda aktif olmasıi okul katılmışsa da o bölümün bu konuda aktif olması lazım. normal dönemlerde erasmusa gitmek için bölümünün yurtdışında gideceğin o okulla anlaşması olması gerekli. ama yoksa kendinde yurtdışındaki bi okulla yazışma yapıp kabul ettirirsen erasmus yapmmayı onların okulunda, o da kabul olur. normal prosedür böyle ama senin kişisel olarak bi okulla yazışma yapıp erasmus anlaşması yapman ne kadar kolay orası tartışılır :D
erasmus stajındaysa okulun ve bölümün eğer bu sürecin içindeyse herhangi bir anlaşma yapılmış olmasına gerek yok. Zaten staj yapacağın yeri sen bulacağın için son başvuru tarihine kadar yurtdışında stajını yapacağın şirkete staj için kabul edildiğini, ödeme almayacağını vs belirten yazıyı ve 3lü anlaşma denilen, 1 nüshasının sende 1 nüshasının şirkette 1 nüshasınında okula verileceği anlaşmayı imzalatıp hazırlamış olman gerekiyor. bu kadar basit. yurtdışında bi akraban varsa 2 dk da naylon bi staj ayarlayabilirsin zaten. onuda geçtim burdan bi müridde yardımcı olabilir sana bu konuda :)
artık olurda gidersen bizide bikaç gün misafir edersin :D
-----------------------------bi kaç kişinin bu sene polonya'ya gittiğini duydm erasmus'la ilgili epey ilgimi geçti bu olay şimdi :W
detaylı araştıma yapayım seneye hazırlıklara başlıyım o zaman :w
bide not ortalaması filan önemli mi yav :W benimki klasik üni öğrencisi ortalaması :F
-
talep olan okullarda not ortalaması dil sınavı gibi şartlar oluyo.. eğer erasmus çok kullanılan bişey değisle öğrenciler arasında direk gidersin. ama talep çoksa seçmek için dil sınavı not ortlaması vs gibi şeyleri soıralıyolar
-
keşke gidebilsem :|
-
türkçe olarak şu siteyi tavsiye ederim.
fazlasıyla ayrıntıya erişebilirsizin.
-
iki sorum var beyler.
birincisi bende yeşil pasaport var o vizeyi almam gerekiyor mu yine de?
ikincisi bana orda devamlı internet erişimi lazım. hem nerede olduğumu her an görmek istiyorum hem de etrafta gidilip görülebilecek neresi var ilfan foursquare'den bakmak istiyorum. aynı zamanda arkadaşlarla bağlantıyı da whatsupdan filan beleşe getirebilirim böylece. burda avea hattım var orda baya bi bindiriyo sanırım avea. orda bi hat filan mı alsam ne yapsam?