folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bugün Poşu Takanlarda Bi Fazlalık Farkettinizmi

Bugün Poşu Takanlarda Bi Fazlalık Farkettinizmi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

EmiRReiS bunu yazdı:
    -----------------------------

Bakıyorumda cahillik ve bağnazlık sitemizde son sürat devam etmekte. Ne zamandan beri yöresel bir aksesuar, halkın bir kesiminde yasadışı terör örgütü kullanıyor diye yasaklandı. Yada bu aksesuarı giyen herkez pkk dır diye bir genelleme yapıldı da ben mi bilmiyorum ??

Poşu, yada diğer adıysa puşi, yöresel bir giysidir. Güney ve doğu anadolu da yüzyıllardır kullanılır. Karadenizde bizde de buna benzer peştambal diye bir yöresel aksesuar vardır. Aile büyüklerimiz memlekette hep takarlar bunu. Şimdi halk tarafından sevilmeyen birisi gelse, misal terör örgütü  gibi, bunu takanlara da mı küfür edeceksiniz ? Genellemelerinizin nereye gittiğini bilmiyorsunuz. Mutlaka bu sitede bunu mürid ve müridelerinden birisinin ailesinde bunu takanlar vardır. Bol keseden ana bacı kaymakdan başka bildiğiniz bir şey yok. Bazen diyorlar ya, sitede kalite düşüyor, sizler düşürüyorsunuz. Bir kerede mantıklı bir genelleme yapmadan, direk hakaret, küfür, aşşağılama vs, yakışmıyor. Eğer giyenlerin hakkında iyi şeyler düşünmüyorsanız, gidin bunu kendisine söyleyin. Hiç olmazsa küfür etmekten daha gerçekçi şeyler yapmış olursunuz ama bunu yapacak cesaretiniz olduğunu sanmıyorum.

Poşu nedir, sözlükde güzel örnekler vermişler, bakabilirsiniz...

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=posu

bizim oralarda bir laf vardır.ya sev ya s git.

bizim poşuya şalvara fistana şuna buna lafımız yok.her yörenin yöresel kıyafetleri aksesuarları var.bölücülerin bölücülük maksadı ile bunu kullanması şerefsizlik.hem poşuye hemde onu gerçekten aksesuar olarak görüp atasından dedesinden kalma bir yadigar olarak takıp kullananlara haksızlık etmektir.konuda zaten özellikle bu günde poşu takanların çoğalmasının sebebi tartışılmaktadır.poşu takan teröristtir denilmemekte anlayabilene.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek

Benim anlamadıgım bunu alan adamın parası pkk'ya yardım olarakmı gidiyor yada bu aksesuarı takanların büyük kısmı bunun içinmi takıyor. Hak verirsinizki moda diye bi durum var, insanların zaten kullanmakta oldukları bazı giyim vs vs eşyalar zaman zaman makyajlanır tekrar gündeme getirilir, bence her takana aynı yakıştırmayı yapmayın yada bu aksesuara küfür etmeyin, ben bu aksesuarı kullanmıyorum mesela ama her takanada küfür yagdırmıyorum, herşey herkese yakışmaz.

not: ToRun adlı arkadaş lütfen adabınla konuş insanları tanımadan ahkam kesme çok ateşliysen sokakta takana git burdaki gibi adam ol cart curt de :@

all this pain is an illusion...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek
    Tyler_Dayi bunu yazdı:

Benim anlamadıgım bunu alan adamın parası pkk'ya yardım olarakmı gidiyor yada bu aksesuarı takanların büyük kısmı bunun içinmi takıyor. Hak verirsinizki moda diye bi durum var, insanların zaten kullanmakta oldukları bazı giyim vs vs eşyalar zaman zaman makyajlanır tekrar gündeme getirilir, bence her takana aynı yakıştırmayı yapmayın yada bu aksesuara küfür etmeyin, ben bu aksesuarı kullanmıyorum mesela ama her takanada küfür yagdırmıyorum, herşey herkese yakışmaz.

not: ToRun adlı arkadaş lütfen adabınla konuş insanları tanımadan ahkam kesme çok ateşliysen sokakta takana git burdaki gibi adam ol cart curt de :@

dogru sölemişsin özgür abi olayı abartıp her poşu takan adama pkk lı dienler oluyo bu kadar cosmayın abi...

benden de bi not : ToRun adlı eleman lütfen adam gibi konus... takıldıgın laf koymaya calıstıgın insanlarada dikkat et .

edit : o gün bakırköydeydim de hiç denk gelmedim :|

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Varg bunu yazdı:
    moda için puşi takan orospu çocuğudur abi.zaten teroristlerin a.s

Yahu Konudaki Yazıları bir oku şayet bilmiyorsan, öğren be Gözüm Ne o Öyle Gelmiş Pis pis Küfür yağdırıyorsun, Akıl Var Mantık var, O Puşu Yada Şalvar Teröristlerin değil Teröristler Türemeden Daha Cumhuriyet bile Kurulmadan Önceleri Puşuyu Bilmemde, Şalvar Osmanlıda Köken olarak Türk Olan Kişilerinde Kullandığı Bir Giyim Aksesuarıydı.

Pes Yahu Gençlik Bumu yahu, Küfür Makinesi, Hem Biliyormusunuz Küfür Edene Aciz Derler. Lütfen Ama, Hani Yok Bazan insan kızar Boşalmak için bir küfür eder, Durur o Normaldir ama Habire Puşuya, Habire Türbana, Habire Şalvara, Ne biliyim Örnekler Arttırılabilir, Küfür Edilmesini Yada Bir Kızgınlık Gösterilmesini Anlamamı Beklemeyin Benden.

Torun Kardeş Burası Bilmiyorum Söylememe gerek varmıydı, ama Söyletene bakmak gerek icabında, Burası Tahribat, Burası Kocaman bir Ailedir, Lütfen Düşmanlık yaratacak Söz ve eylemlerde bulunmayalım, Buradaki insanları (EntelKöylüyü) kışkırtmayalım. Yok Kolay kolay bişey olmaz biliyorum ama, çok Rencide edersen bilemem artık. İnsanları Rencide etmemeye Özen Gösterelim Tüm Tartışmalarda. Çünkü Her kesin Doğrusu farklı olabiliyor. 

Ama Doğru denilen şey bir tanedir. İki tane olmaz, Yanlış Düşündüğünü düşünüyorsan Buradaki Bir kişinin O Zaman Bilim ve ilim Gücünle Seni Er Meydanında Görmek isteriz. Burada Saygı Duyulan Tek Şey Esasta Bilgidir. ;)

Diğer Değerler ikinci Pilana Düşerler, Umarım Aranızdaki Basit bir Söylemle Başlayan Olayı Hüsumete Dönüşmeden Aranızda Halledebilirsiniz. !

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Şu Puşi,Poşu,Êgal Takanlara Küfür Eden Adamın Ataları Diyorum Onlarda Mı Öyleydi ? Yazık ...

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Lütfen ama, Küfür etmeyelim dedik, Belki Cahil idi, Ne Söylediğini bilmiyordu, Böylemi Öretecez Doğruyu, Bir İnsanı Böylemi Doğruya Sevkedecez, Hem Burası Forum ortamı, Bilgi Paylaşmınına Dayalı. Lütfen Küfürleşmeyelim Aramızda. Cahillik yapanlarıda Uyararak Öğretici olmaya gayret edelim.

Tahribata Söz Düşünce Ve Felsefesi olarak, Faydası olmayanlarıda Bırakalım, Yönetim Ayıklasın. Bu Bize Düşmez. ;)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herturlumu
    herturlumu's avatar
    Erkek
    Harbiden bende takığım bu o.ç. lere alayının aq.

...AİLE ÇOCUĞU...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    hiç siyasi bi konu açmamıştım bu siteye şimdiye kadar hatta cvp bile yazmıyodum siyasi konulara şmdide açmadım farklı bi amaçla açmıştım bu konuyu ama hata yapmışım ben eskii gibi devam edeyim en iyisi .tbt bu tur konuların tartışılabileceği olgunluktA İ YEr deil malesef
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

karizmatrixxx bunu yazdı:

lazoglu bunu yazdı:
    bişi diyecem banlanacam demiyecem içimde kalacak  size  holyone küfür sayacını öneriyorum onu açıp onlara küfür yagdırmk istiyorum :D

++1000.....

Sizler, Ve Sizin Gibiler Herkes Sizin istediğiniz Gibimi Giyinecek Aksi Halde Holyone Küfür Sayacımı Kulllanırsınız. Nedir Ahval Biraz Daha açarmısın.? Yok Ben Şahsen Ne Puşu Nede Şalvar Hayatımda Giymiş bile değilim. Demokrat Bir insan olarak Soruyorum Soruyu. Neden Böyle Bencil Ve Agresif Davranışlarda Bulunduğunuzu Öğrenebilirmiyim.?

Neticede Her kes istediğini Giymekte Özgürdür. İster Modayı Takip etsin, İster Sevdiği Giyim Tarzı olsun, Kimse Senin istediğin tarzda Giyinmeye Mecbur değil.?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caves
    caves's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arlong bunu yazdı:
    hiç siyasi bi konu açmamıştım bu siteye şimdiye kadar hatta cvp bile yazmıyodum siyasi konulara şmdide açmadım farklı bi amaçla açmıştım bu konuyu ama hata yapmışım ben eskii gibi devam edeyim en iyisi .tbt bu tur konuların tartışılabileceği olgunluktA İ YEr deil malesef

guzel kardesim öle yazılar yazıyorki kurunun yanında yaşıda z*kiyorlar bilip bilmeden ... ben 3  yıL poşu ile Gezdim allahın 1 kulu gelipte neden takıyorsun demedi yada farklı gozle bakmadı burda 3 5 tane kendini bilmez cıkıp alayına küfür Ediyor .. ancak klavye basında ötüyor 1 tanesi Delikanlıysa yakalasın 1 Tane poşu ile dolaşan adamı tartaklasın video ya ceksin koysun buraya Taşşaklarından öpücem ahh su klavye Varya su Klavye adamı neyse....

www.tahribat.com
Toplam Hit: 7037 Toplam Mesaj: 54