Büyük İnternet Sitelerinin Admin Panelleri Nasıldır?
-
Merhabalar,
Aklıma gelen bir soru var. Facebook, Google, Twitter, Yahoo, Youtube gibi sitelerin admin panelleri nasıldır? Yani çok bilindik şekliyle WP admin paneline giriş için www.yourdomain.com/wp-admin yolu takip edilir veya Opencart gibi sistemlerde ise www.yourdomain.com/admin.php adresine gidilir. Peki bu devasal sitelerin panelleri nasıldır acaba? Tabii google admin panel diye arayında çok alakasız sonuçlar çıktı. Google panelini google'da aramak da ayrı bir fantezi oldu tabi.
Birde Youtube ve Facebook Microsoft tarafından belli oranda hisseleri alındığında Google dataları ile birleştirdiler sistemleri. Google'da hesabınız açıkken Youtube üzerinde de hesabınız açık oluyor. Nasıl yaptılar bunu? Database birleştirmesi filan mı?
Yetkili abilerden açıklama bekliyoruz.
-
-
ekranı takıp edıyorum f5
-
badana.asp vardı
-
bence bir kontrol paneli yoktur. veritabanı yönetimi için bir program yazıp masaüstünden kontrol etmek daha güvenli ve sağlıklı bir yoldur. scripti php veya asp yapıp c veya c++ ile yönetmek daha iyi olur diye düşünüyorum.
-
Google / Youtube / Facebook / Yahoo
Bu tür sistemleri basit bir şekilde yönetim sunan panelleri yok. Yönetim işlemleri dünyanın en iyi alanında mühendis insanlar tarafından komuta ediliyor panele ihtiyaç duyacaklarını sanmıyorum :) Dünyanın en iyi perl ve javacıları google da çalışıyor.
Google'ın alt yapısıyla ilgili bir kaç bilgi vereyim.
Google genellikle java tabanlı bir sistem. Kendine özgü bir alt yapısı var. Sunucularını kendileri üretiyor hard diskine kadar. Kendi kullandığı web serveri var gws adında ..
Devasa bir sunucu ağına sahip bu siteler cloud adında kendilerine özgün bir teknolojiyle işliyorlar. Dileyen araştırabilir cloud nedir..
Google, youtube vs facebook gibi sistemler birleştirilmesi nasıl işliyor diye grersek içinden çıkamayız. Genel olarak şunu söylemek gerek tamamen kendi geliştirdikleri bir sistem üzerinden birleştirme yapıldığı kesin.. Bu tür siteler herhangi bir marketten alınan bir microsoft ürünüyle yönetilmiyor :)
Martech tarafından 03/Kas/12 23:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Oauth kullanıyor çoğu
-
O kadar uçuk şeyler söylenir ama belki de böyledir?
-
hangi admin paneli? :)
bahsettiğin firmaların zilyon tane bölümü var, bu zilyon tane bölümün başında insanlar var ve her bölümün kendine ait paneli var.
ayrıca @Martech google kendi harddisk'ini üretmiyor bildiğim kadarıyla.
-
Ramler ve donanımları tamamen google özgü üretiliyor fakat bunu nasıl yapıyor dersek şöyle olabilir örnek veriyorum samsung, seagate, wd gibi firmalar tamamen google özel bir model vs gibi şeyler yaptırabilir burasını bilemeyeceğim ama piyasa hard diski kullanmadıkları kesin.)
-
hangi dosya sistemini kullandıkları bile belli değil fakat
youtube un serverlarında SunOS var