Cakephp

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yillardir PHP kullanarak web siteleri yapiyorum. Artik OOP ye gecme zamani geldi diye dusunup yaklasik 2 yil once CI yi denemeye kalktim.

3 saat ugrasipta bir CSS dosyasini sisteme dahil edememistim o yuzden aninda OOP yi rafa kaldirmistim.

Simdi tekrar baslamak istiyorum ama internette buldugum kaynaklar ya cok yetersiz veya birsekilde anlasilmiyor.

Mesela benim yaptigim sitelerin tamami asagidaki ornekteki gibi bir klasor yapisina sahiptir.

Anasayfa -> index.php

Hakkimizda -> index.php

Urunler -> index.php, ara.php, detay.php..... vs

yani bu sekilde gider hep.

Boyle bir yapiyi CakePHP icinde yapabiliyormuyuz? ve en onemlisi Elinde saglam bir kitap olan varmi?

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

Az bekle baba eve gidiyorum birazdan kaynak vereyim.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Şu sıralar Yii framework'ün çok iyi olduğu hakkında duyumlar alıyorum. Henüz net bi seçim yapmadıysan ona da bi gözat derim. Framework'ü modül modül çağırabiliyosun, hepsini yüklemediği için de baya performanslı çalışıyor.

Edit: http://www.yiiframework.com/performance/ burda performans karşılaştırması var. Ne kadar doğrudur bilmiyorum.

NmC tarafından 04/Eyl/12 12:15 tarihinde düzenlenmiştir

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

kendi frameworkunu yaz en basitinden niye öyle uğraşıyosun ki?

bak netbeansin içinde gelen çok güzel bi örnek var al upladım bi daha netbeans indirmeye uğraşma 

http://www.mediafire.com/?yylqj346hiu5l7w

en basitinden mvc yapısını özetliyo böyle bi yapı oluştur kendine

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Zend Framework'e bir bak. Bunu bilenlere talip olanların sayısı gittikçe artmaya başladı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@dyrnade : Cok tesekkur ederim hacim. Zahmet olacak sana.

@Nmc: Verdigin linke az sonra bakacam.

@lalada: Ustadim, su netbean'in arayuzune bir turlu isinamadim gitti. Ama dedigin aklima yatti, yatti yatmasinada bu saatten sonra kendi frameworkum. Biraz zor be. Hem millet bilindik framworklari tercih ediyor. Diyelimki bir sirkete proje yapip verdim kendi frameworkum ile sonra bu adamlar 5 ay sonra hadi surayi duzenleyelim diyecekler bi bakacaklarki karsilarinda apayri bir sey.

@slothere: Zend framework ve/veya CakePHP hakkinda ciddi anlamda ogranme istegim var. Olursa gelecek yil Zend Framework sertifikasi alamaya niyetim var.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Netbeans sıkıcı geliyorsa eclipse'i tavsiye ederim. Hem daha dinamik hemde daha içerikli.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Slothere bunu yazdı

Netbeans sıkıcı geliyorsa eclipse'i tavsiye ederim. Hem daha dinamik hemde daha içerikli.

Valla hocam haklisin. Ama yilardir DW kullaniyorum. Diger editorler ile calisinca biraz tuhaflasiyorum. Dreamweaver a o kadar alistimki

Sirf DW(Adobe urunleri) icin windows kullaniyorum diyebilirim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

dyrnade hacim bekle dedin bekliyorum.

Bi zahmet bi yere ativer hemi.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

takipteyim :))

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bütün o frameworkler bana gereksiz geliyor hoca.

Empty ASP.net web application ile başla projeye.

asıl önemli olan server side değil client side tarafı.

Web servisleri ajaxla bağlarsan en güzel UI leri yapabilirisin. Database için linq, ajaxlar için web servisler, başka bişeye ihtiacin yok en kral siteyi yazmak icin bile. eklentilerden hic hazzetmem

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 2065 Toplam Mesaj: 12