Çalışana, Çalışmak İsteyene İş Çok Zırvaları.İş Çok Da ...
-
Evet insaların bunca işsizliklerinde işsizim diye inlemerinde çoluğum çocuğum aç diye millete yakınmalarından bir takım iktidar yanlıların ülkenin bokluğunu ekonominin bokluğunu görmezden gelerek söyledikleri bir söz var "çalışana iş çok bunların çalışmaya gönlü yok" bak ben kaç yaşındayım nasıl çalışıyorum yok işte ben zamanında odun çektim yok hamallık yaptım yok mertere çıktım bunlar armut piş ağzıma düş yapıyorlar ben bilmemne yaptım falandı filan dı Hükümetin ekonominin hiç suçu yok suç yine işsiz kalan vatandaşlara yıkıldı durumu bilenlerde emekçilerin tepesine binmekte hiiç geç kalmıyor çalışanda dertli çalışmayanda
örneğin adam üniversitenin mühendislik bölümünden mezun iş bulamıyor bu adam niye alel ade bir işe girsin ki hemde düşük maaşla boşamı yıllarca kafa patlattı okul okudu niye mesleği dışı bir iş yapmak zorunda yadaherhangibirişte kalfateknisyen olmuş bir kişi neden alel ade bi işte çlışsın o mesleği o adam boşamı edinmiş o vasıfı boşamı kazanmış elbeteki kendi mesleğini kendi işini ve kendi hakettiği ücretle yapmakister bu onun en doğal hakkı bu bazı iktidaryandaşlarının gözükör iktidar yandaşlarının yaptığı gibi adam işsiz kalmasın herkesin eteneği yapacağı iş ayrıdır okusun okumasın girsin bir yere bunlara kalırsa üni.mezunuda olsa asgari ücretten çalışsın oldu a.k öyle yapmış olsa dahi ev kiraları en düşük 400 ytl asgariücret 450 ytl e bu adam nasıl girsin şimdi bu işe girse ne yapacak neyine yetecek çalışmakkimistemez ama bu şartlarda istenmez tabi insanımızda suç yok tuzu kuruların ettikler ilaflara inanmayın Çalışana iş çok çalışmak isteyene iş çok yalan hepsi zırvadan ibaret. -
daha 1 dk önce bu yazıyı yazdım :)= http://www.djalper.net/?p=15
-
benzer bir yazı yazmışsın farketmez hepimizin kanayn yarası 3 ay işsiz gezdim en sonunda bir iş buldum haftada sadece yarım gün izin ve 12 şer saatlik çalışma düzeninde neyapayım mecburdum parasızlık çok kötü bir şey sosyal hayattan koparıyor insanı
-
güzel bir noktaya deginmişsin.
-
serdar kardeşim.
iş mühendislikten mezun olmakla bitmiyor.
ben lise 3 stajı yaparken yanıma stajer! olarak verilen 3. sınıf elektronik mühendisliği öğrencisi daha direnç nedir, kondansatörün, diodun + sı -si nerdedir bilmiyordu.
bu adam nasıl iş bulsun.
önce bi piyasaya inecek mühendis adam
zaten kafa varsa yükselir. sahada çalışmadan iş öğrenilmez böyle teknik konularda.
ama bizim insanımızın zihniyeti
"üni mezunuyum masabaşı çalışırım" olduğu için iş yok diye ağlıyorlar.
Allah çalışana verir. çalışan adam, iş öğrenebilen adam aç kalmaz zaten.
mühendis olup işsiz gezen arkadaşlarımda var.
tekniker olup 2 yıl 3 yıl ezilip şimdi ayda 3k ytl maaş alıp ev, araba, telefon masrafı karşılananda.
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------serdar kardeşim.
iş mühendislikten mezun olmakla bitmiyor.
ben lise 3 stajı yaparken yanıma stajer! olarak verilen 3. sınıf elektronik mühendisliği öğrencisi daha direnç nedir, kondansatörün, diodun + sı -si nerdedir bilmiyordu.
bu adam nasıl iş bulsun.
önce bi piyasaya inecek mühendis adam
zaten kafa varsa yükselir. sahada çalışmadan iş öğrenilmez böyle teknik konularda.
ama bizim insanımızın zihniyeti
"üni mezunuyum masabaşı çalışırım" olduğu için iş yok diye ağlıyorlar.
Allah çalışana verir. çalışan adam, iş öğrenebilen adam aç kalmaz zaten.
mühendis olup işsiz gezen arkadaşlarımda var.
tekniker olup 2 yıl 3 yıl ezilip şimdi ayda 3k ytl maaş alıp ev, araba, telefon masrafı karşılananda.
-----------------------------Güzel demişsin.
Mesela Ajdar Makina mühendisi ama onu çalıştıracak şirkete Allah yardım etsin.
Daha doğrusu ona iş veren şirketin a.q.
-
bilmiyorsa okulu bitiremez o sınıfa kadar nasıl gelecek bilmiyorsa bunda bir çelişki var illa masa başı olmasın ya hadi mühendisliği geçtim diğer bölümleri düşün sence işsizlerin hepsimi kalifiye değil hepsimi işi bilmiyor yapma allah aşına çalışana Allah verir diyoruzda bu ağzımızda klasik söz olmuş her çalışana Allah verseydi ülkeler halinceaçkalan topluluklar var unların hiçbirimi çalışmıyor bu yanlış bir düşünce ama sanırım sendesuçu millette arayanlardasın ekonomiyi düzeni bu hale getirenlerde hiç mi suç yok yapmayın böyleyaa siz böyle yaptkça bizleribuna dahda mahkumediyorlar düşmez kalkmaz bir allah düşersin bu dediğimi düşünürsün o zaman
ama ozamanda Allah istemiyormuşböyle olmasını der geçersniz heralde birilerinde yine suç olmaz bu şekil olmaz işsizlik gerçekten ciddibir durum gün geçtikçe artıyor bununüzerini bu tarz söylemlerle kapatamayız devlet vatandaşınınyanında olmalı herkes 4-4 lükte olmayabilirherkeskalifiyedeolmayabilir ama bu 450 ytlilik bir maaşa mahkum olacağı anlamına gelmez bu komik bir rakam
ajdar muhabbetini gelince adam şirkette çalışırken çikita muz muz kon aşka kon diyerek çalışmaz diye tahmin ediyorum işiyle bunların alakası yok:) şarkı söylerken bunları söylüyor şarkı ve dans dışında adamın aptllığı yok muhabbetleride düzgün gayet o öyle ilgiçekme derdin de -
iyide hacım ekonominin bu hale gelmesi yıllardır süregelmiş peşpeşe yapılan hatalardan kaynaklı.
ben ciddi ciddi gördüm bulunduğum ağır sanyide iş bilmeyen mühendisleri.
ha herkes çalışmadığından bu haldmi? kesinlikle hayır.
deliler gibi çalışıp(parayı idare edemediğinden) yokluk çekenler de var.
asgari ücret düşük. ancak direk asgari ücretde yapılacak iyileştirme işverenleri zor sokmatan öteye gitmez.
zaten elinden iyi kötü iş gelen adam 800 ytl civarlarında (ortalama asgari) maaş alıyor.
ancak işverlerin sırtında inanılmaz bir vergi yükü var.
bugün asgari ücretle çalışan bir işçinin aylı masrafı işverene 1000 ytl üzerinde.
Allah verir, alır konusunda sebat etmeyi tercih edenlerdenim.
ha tabi eşeği sağlam bağlamadıktan sonra tevekkül işe yaramaz.
ülkemizde süratli bir şekilde vergilendirme, ücretlendirme gibi konularda çalışmalar yapılması lazım.
-
ben işe gireli daha 2 hafta oluyo :F
-
Dayı sen sosyetelere hizmet sektöründe çalışıyorsun.Sizin oralarda iş hiç bitmez.
-
bu tuik degilmiydi iktidar yalakaligi icin sendikalarla hukumetin fiyat anlasmasi yapacaklari sirada aclik sinirini DALGA GECER GIBI 225 ytl olarak cikartan.
bu tuik degilmiydi iktidar yalakaligi icin yazin soba borusundan, kisin bikini mayodan enflasyon oranlari aciklayan.
simdi de issizlik sifir virgul bilmem kac binde su kadarcik diye aciklamis.
halkin kurumu halka bile yalan beyanatta bulunabiliyor.
issizlik orani bu oranlardan daha yuksek olduguna inaniyorum.
-
issizlik mi ??!!??!!
:) o da ne, Turkiye de issizlik diye birsey yok. bunlar tamamen dis mihraklarin uydurmasidir.
sen 2 tane 4 yillik muhendislik bitir, bilmem nerde doktora yapmis, tez yazmis ol gidecebilecegin en fazla mudur yardimciligidir
torpilin yoksa.
hanginiz sahit olmadi, lise mezunu olan bir memur un genel mudur u doguya surdurmedigi, istifaya zorlamadigi,
aslinda yazacak cok sey var ama
ben ne kadar yazarsam yazayim herkes duymak istediginden baska birsey duymayacak, gormek istediginden baska birsey gormek istemeyecek