Camilerin Sesleri Bu Kadar Neden Yüksek ?
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------konuyu baska yere cekmeyin, adam ezan okunmasin, sussun demiyor,
sesi cok yuksek diyor
bana gore rahatsizligin sebebi imamlarin usulunde okumamasindan kaynaklanmakta.
nasil guzel kuran okuma dersleri veriliyor imamlarada guzel ezan okuma dersleri verilsin
-----------------------------under ses yüksek kime göre yüksek? uzakta dinleyene göre normal yada az dibindekine göre yüksek?
:) mesela adam 500-600 mt den duymuyorum diyebilirken caminin dibindeki ses yüksek diyebiliyor
yüksek kime göre yüksek? :))) ne adamsınız ya
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------underzero bunu yazdı:
-----------------------------konuyu baska yere cekmeyin, adam ezan okunmasin, sussun demiyor,
sesi cok yuksek diyor
nasil guzel kuran okuma dersleri veriliyor imamlarada guzel ezan okuma dersleri verilsin
-----------------------------under ses yüksek kime göre yüksek? uzakta dinleyene göre normal yada az dibindekine göre yüksek?
:) mesela adam 500-600 mt den duymuyorum diyebilirken caminin dibindeki ses yüksek diyebiliyor
-----------------------------sen nerde yaşıyosun alper agam bir camiye 500 600 mt uzak olmak imkansız :) çünkü (en azından bzim burda) en fazla 100 150 metre var aralarında
-
herşeyin bi adabı usulü var ama şimdiki hocaların çoğu bundan yoksun birde canım ezanı okuyamıyolar doğru dürüst ona canım sıkılıyo sanki türkü söylüyo şerefsiz.
-
burda da irenç okuyolar ,adamı rahatsız edyo
sesi güzel ve işi bilen biri okusa harika olur.
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------underzero bunu yazdı:
sesi cok yuksek diyor
-----------------------------sen nerde yaşıyosun alper agam bir camiye 500 600 mt uzak olmak imkansız :) çünkü (en azından bzim burda) en fazla 100 150 metre var aralarında
-----------------------------manisa/sarıgöl :) beklerim
-
Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.Mehmet Akif ERSOY
--
çalsın be hocam, yapmayı düşünüpte ertelediklerimiz aklımıza geliyor işte..
-
bnce yüksek deil ayrıca 4-5 yıldan beri diyosun önceden yüksek deilmiydi ? bizim burda aşağı yukarı 100 mtre fln var camiye bazen duymadığım oluyo. zaten evde müzik dinlerken,tv izlerken coğumuz farketmiyoruz ezan okunduğunu. bursa da merkezden okunduğu için imamın seside güzel. ezanı dinlemek cok güzel birşey insanı rahatlıyor hele bide sabah ezanıysa tamam genellikle uyuyoruz coğumuz sabah namazında ama bazen uyanınca insanın dinlemeden yatası gelmiyor.
-
http://www.secretspy.net/flashs/Onur_Kek-Imam_vs_Sayko_Kemal.htm
:)))
-
Ulan kimsede din kalmadımı! Ne demek ezan rahatsız ediyor! Ezan bir insanı neden rahatsız eder? Namaz kılmayacağı için, ezan okunmasının bir anlamı olmayacağı için! Bu ülkede ezan sesleri ne zaman diner, bu ülke o zaman yok olur! Bunun için uğraşanların ekleğine yağ sürüyosunuz! Ulan sizin gibi bir neslimiz yetişiyorya yazıklar olsun! Ezan sesinden bile rahatsız oluyorsunuz!
Ezanın sesi önemli değil, sizde bu istek olduktan sonra her türlü ezandan rahatsız oluyorsunuz!
-
FAYDALI bunu yazdı:
-----------------------------Ulan kimsede din kalmadımı! Ne demek ezan rahatsız ediyor! Ezan bir insanı neden rahatsız eder? Namaz kılmayacağı için, ezan okunmasının bir anlamı olmayacağı için! Bu ülkede ezan sesleri ne zaman diner, bu ülke o zaman yok olur! Bunun için uğraşanların ekleğine yağ sürüyosunuz! Ulan sizin gibi bir neslimiz yetişiyorya yazıklar olsun! Ezan sesinden bile rahatsız oluyorsunuz!
Ezanın sesi önemli değil, sizde bu istek olduktan sonra her türlü ezandan rahatsız oluyorsunuz!
-----------------------------Arkadaşim sana aynen katiliyorum ve ezan sesinden rahatsiz olan arkadaşlarada şaşırıyorum hakkaten ne hallere geldik ya..
Ezlanlar hiç dinmesin..