Canon Mu ? Nikon Mu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BauerAir
    BauerAir's avatar
    Erkek
    Canon Akarr :D

Bauer
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

inceliklerini bilmiyorsan canon akar nikon yıkar

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

şu anda canon nikon fiyatları çok artacak üretimini durdurdu deprem ve tsunamiden dolayı onun için canon

I am Jack's inflamed sense of rejection
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    öff

Çekil,Önümden Çekil...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

you can canon

evet facebook adminiyim, 300 tl den aşşa profil kapattırmak için mesaj atmayın lütfen.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugraok
    bugraok's avatar
    Erkek

yıllardır tartışılan forum topiği burayada gelmiş...

hocam hiç bir yerde bu sorunun cevabını alamazsın. ayrıca sadece iki tane marka yok fotoğraf makinası üreten ki pentax var oldukça güzel makinaları olan. neden pentax değilde canon ya da nikon? 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

bugraok bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam hiç bir yerde bu sorunun cevabını alamazsın. ayrıca sadece iki tane marka yok fotoğraf makinası üreten ki pentax var oldukça güzel makinaları olan. neden pentax değilde canon ya da nikon? 

bende sana niye hasselblad değil derim :D

varsa bütçesi yeten hasselblad ajansda kullandığımız makine 2-3 parça lens ile beraber 75.000 € çivarina geliyor

edit tekrar söylüyorum hertürlü işin uçu photoshop'a dayanır :)

ne canon ne nikon ne pentax ne hasselblad PHOTOSHOP!

edit:hasselblad kullanıyorsanız o kadar photoshop'a gerek yok ayrı mesale :D

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugraok
    bugraok's avatar
    Erkek

Gzx bunu yazdı:

bugraok bunu yazdı:

varsa bütçesi yeten hasselblad ajansda kullandığımız makine 2-3 parça lens ile beraber 75.000 € çivarina geliyor

hasselblad değilde mamiyayı daha çok seviyorum ben hocam ;)

ayrıca her eline orta format alan adamda fotoğraf çekemez. 

tamam photoshop uygulamaları bir yere kadar varır ancak sonuçta alacağı makine ilk makinesiyse gitsin biraz kurcalasın eline hangisi daha rahat geliyorsa onu alsın bence. ben marka tartışmalarına girmeyi pek sevmiyorum açıkçası. sonuçta herkes kendi kullandığı makinaya "abi benim makina süper über bi cihaz sen onu almışın o marka çok ittiriboktan bir marka neden aldın diye kendi cihazının ve dolayısıyla kendi egosunu tatmin etmeye çalışır.

demeye çalıştığım şu ki ;

hocam sen git bir teknoloji markete tüm makinaları ıncıkla cıncıkla herşeyine bak eline hangisi daha rahat oturuyor ona bir bak sonra zaten kendin karar verirsin canon mu yoksa nikon mu olduğuna

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

bugraok bunu yazdı:

Gzx bunu yazdı:

bugraok bunu yazdı:

hasselblad değilde mamiyayı daha çok seviyorum ben hocam ;)

ayrıca her eline orta format alan adamda fotoğraf çekemez. 

tamam photoshop uygulamaları bir yere kadar varır ancak sonuçta alacağı makine ilk makinesiyse gitsin biraz kurcalasın eline hangisi daha rahat geliyorsa onu alsın bence. ben marka tartışmalarına girmeyi pek sevmiyorum açıkçası. sonuçta herkes kendi kullandığı makinaya "abi benim makina süper über bi cihaz sen onu almışın o marka çok ittiriboktan bir marka neden aldın diye kendi cihazının ve dolayısıyla kendi egosunu tatmin etmeye çalışır.

demeye çalıştığım şu ki ;

hocam sen git bir teknoloji markete tüm makinaları ıncıkla cıncıkla herşeyine bak eline hangisi daha rahat oturuyor ona bir bak sonra zaten kendin karar verirsin canon mu yoksa nikon mu olduğuna

aynen ona katılıyorum ilk alacağın makinede ergonomi pek sorun teşkil etmez ama sonrakilerde sürekli karşına çıkar şahsen canonda nikonda kullanan biriyim canon eos 5d mark II sonuçta canavar gibi bir makine bana nikon d700 ile karşılaştırılır ama canon'un iso kalitesi daha iyidir fakat canon eos 5d mark II'de 9 odak noktası varken d700de 52 tane (yalnış hatırlamıyorsam yada yakın bir sayı)

benimde demem o ki ne amaçla kullanacağında bir yerde önem teşkil eder sorduğun soruya photshop cevabını vermem bence normal ama deseydin ki

ben kuş böcek çekicem (burda odak noktası sayısı ve arasında geçiş hızı önceliklidir) burda nikon açık ara fark atar canon a

ama işte deseydin ki portre vs çekicem(genelde hız ve odak noktası pek sorun teşkil etmez odak noktası sorun teşkil etse bile insanları hareketsiz tutabilceğinden önce odaklar sonra makineyi kaydırırsın) burda canon devreye girer :)

önce amacını belirmen gerek

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

orta karerde bi foto makinesi alıcaksan nicon canon sony samsung alman pek fazla fark yaratmaz

profosyonel anlamda nicon.

ayrıntı detay renk cümbüşü ve  [ gerçeğe yakınlığıyla ] çektiği fotolar beğenimi kazanmakta

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
Toplam Hit: 12625 Toplam Mesaj: 63