Çıldırıyorum! Devlet Hayatımızla Oynuyor!
-
eray bunu yazdı:
-----------------------------
yaw cildiracam artik bende arkadasin safhasinda deilim ama cok kotu durumdayim heeleki bir muaamma dolaniyor ortada kime sorsam baska bisey soyluyor bir kez daha soriyorum.. Gecen yil a bolumu 400 puanla kapatmis kilavizda yaziyor benim puanim 399 simdi o bolumu yazamiyormuyum? Varmi boyle bisey ya istedigim yeri yazarim ben kafama gore geliirse gelir gelmezse gelmez deilmi?
-----------------------------Yok öyle bir şey istediğin yeri yazabilirsin hacım
-
-
Hocam bikere şunu kafana sokman lazım ki üniversite herşey değildir.Daha geniş bak olaya.Üniversiteden sonra ne olacak ? Ben lise mezunuyum.Ama birçok üniversite mezunundan daha iyi konumda, daha yüksek maaş ile en iyi şartlarda çalışıyorum.Peki neden ? Hayatımın fikrini buldum.Turizm e ilgi duydum.Ve üzerine gittim.Herşeyini öğrenmek istedim.Askerliğimi de tecil ettirdim.Askerden gelince maaşım düşük olmasın diye...Ama kendime bir hedef koydum.Bu hedefimi çevremdeki tanıdık başarılı iş adamları ile görüşme ayarlayarak, onlarla iş sohbetleri ve öneriler alarak kendimi geliştirdim.Şuan hemen hemen olmak istediğim yerdeyim.Bunu herkes başarabilir.Bundan daha iyisini yapabilecek potansiyele sahip çok kişi var.Önemli olan onu keşfetmek.Ve senin yaşlarda bunu keşfetmek için mutlaka bilen birilerinin yönlendirmesi lazım.
Yaşayarak öğrendiğim şeylerden birisi de şudur: 15 - 21 yaşları hayatın en zor ve acı dönnemlerinden birisidir.Çünkü hem hayatı öğrenirsin, öğrenirken de herşeyi bildiğini zannedersin.Sonra herşeyi bilmediğini anlarsın.Zaten bunu anladığın gün olgunlaşmaya başladığın gündür.Hayatın en tehlikeli dönemidir bu yaşlar.
Nedense adam yerine konulmazsın.Bi baltaya sap olamayan, 2. sınıf insan muamelesi görürsün veya bunu böyle zannedersin.Çünkü herşeyi bildiğini zannediyorsun.Ve çevrendekiler hiçbişey bilmiyormuş gibi düşünürsün.Nereden mi biliyorum ? Eee geçtik o yollardan...
Senin büyük bir eksiğin var ve bu açıkça belli oluyor.Seni yönlendiren olmamış veya olduysa da dar görüşlü birisi yönlendirmiş.Ayrıca çevrenden baskı aldığında her halinden belli oluyor.
-
opusdei bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam bikere şunu kafana sokman lazım ki üniversite herşey değildir.Daha geniş bak olaya.Üniversiteden sonra ne olacak ? Ben lise mezunuyum.Ama birçok üniversite mezunundan daha iyi konumda, daha yüksek maaş ile en iyi şartlarda çalışıyorum.Peki neden ? Hayatımın fikrini buldum.Turizm e ilgi duydum.Ve üzerine gittim.Herşeyini öğrenmek istedim.Askerliğimi de tecil ettirdim.Askerden gelince maaşım düşük olmasın diye...Ama kendime bir hedef koydum.Bu hedefimi çevremdeki tanıdık başarılı iş adamları ile görüşme ayarlayarak, onlarla iş sohbetleri ve öneriler alarak kendimi geliştirdim.Şuan hemen hemen olmak istediğim yerdeyim.Bunu herkes başarabilir.Bundan daha iyisini yapabilecek potansiyele sahip çok kişi var.Önemli olan onu keşfetmek.Ve senin yaşlarda bunu keşfetmek için mutlaka bilen birilerinin yönlendirmesi lazım.
Yaşayarak öğrendiğim şeylerden birisi de şudur: 15 - 21 yaşları hayatın en zor ve acı dönnemlerinden birisidir.Çünkü hem hayatı öğrenirsin, öğrenirken de herşeyi bildiğini zannedersin.Sonra herşeyi bilmediğini anlarsın.Zaten bunu anladığın gün olgunlaşmaya başladığın gündür.Hayatın en tehlikeli dönemidir bu yaşlar.
Nedense adam yerine konulmazsın.Bi baltaya sap olamayan, 2. sınıf insan muamelesi görürsün veya bunu böyle zannedersin.Çünkü herşeyi bildiğini zannediyorsun.Ve çevrendekiler hiçbişey bilmiyormuş gibi düşünürsün.Nereden mi biliyorum ? Eee geçtik o yollardan...
Senin büyük bir eksiğin var ve bu açıkça belli oluyor.Seni yönlendiren olmamış veya olduysa da dar görüşlü birisi yönlendirmiş.Ayrıca çevrenden baskı aldığında her halinden belli oluyor.
-----------------------------çok haklısın hocam kelimesi kelimesine hem de.
-
hocam üniversite mezunu olmanın verdiği özgüven ve prestij çok önemli.özellikle hızla küreselleşen dünyada bireylerin sahip oldukları bilgi,iletişim ve kültür seviyesi önem kazanmakta ve bu açıkları kapatmanın tek yolu da yükseköğretimden geçmekte.günümüz yaygın kanısı bu yönde.
üniversite mezunu olmadan da yaşam devam ediyor ancak çok sınırlı bir alanda ve giderek marjinal tarzda kalıyor.ileriki dönemlerde üniversite mezunları,lise mezunları,kreşten terk (:D) gibi gruplaşmalar artabilir.mesela bir avukatın arkadaşı ancak bir doktor ya da mühendis gibi kişiler olabilirken kpss ile memur olmuş lise mezunu bir kişinin arkadaşları da benzer düzeylerde olabilir.zaten toplumun geneli bu yönde yapılanmış.
kısacası daha yüksek refah seviyesi,kaliteli bir hayat için üniversite şart.(istisnalar kaideyi bozmaz)
-
osym başkanı utanmadan "OSYM'NİN PARASI YOK" diyormuş. ben beni bildim bileli osym ögrencinin kanını emiyor. yine de osymnin parası yok diyorsanız demekki verdiğimiz paralari cebe indirdiniz. bir insan bu kadar utanmaz olur. yüzü de kızarmıyor hiç.
-
hocam sakin ol. Öncelikle sen istediğin yeri yazabilirsin bir sınırlama yok. Neredeyse her sene sıralama 2000-30000 kişi düşer (15000 - 100000 sıralamada) bu yüzden tutmaz deme sen yaz. Ayrıca hukuk istiyorsan da sırf daha iyi okul diye başka bir yer yazma! Hukuk oku. Kendi istediğin bölüme gidince alacağın zevki ve öğrenme isteğini başka hiçbir bölümde alamazsın. Kolay gelsin.
-
puanlara hiç bakmayın benler, önemli olan sıralama
-
Sıralamana dikkat et hacım 2009 un sonuçlarını aç kaç sırayla aldıklarına bak onlara yakın bişeyler yaz klavuzlar harbiden çok sikindirik
-
sinirinde çok haklısın
ama inan şu an yapabileceğin en mantıklı şey sakin olmaya çalışmak