Çirkin Yazıyı Düzeltmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

geçen yıl sayısal bi derste 6-7 konuluk vize sınavı vardı. not almıştım deftere ordan çalışıyodum, sınıfta kimseden almadım bende var diye. 1 konuyu okuyamadım ama nasıl yazmışım hangi ruh haliyle yazmışım bilemedim. (çalışmadım ya) o konudan bi soru çıkmıştı 80 almıştım çalışmadığımı yapamayıp aq. belki de ilk okuldan sonraki tek 90 üstü notumu alacaktım. :D

ruh haliyle çok bağlantısı var. düzeltmek pek mümkün gözükmüyor benim için ama azim meselesi tabi. birinci sınıftaki taktikler işe yarar heralde. hiç bilmeyene düzgün yazmayı öğreten yöntem yanlış bileni de düzeltir sanırım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hep o ilk gün başladı herşey , hocanın düz çektirdiği çizgileri bile yamuk çekmiştim. 

ne zaman klavye geldi elimin altına o gün rahatladım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

1.sınıftaki beynimi zikemm . hoca ödev yaptırlırdı en hızlı yazacam diye öle bir yazı yazıyordumki alışkanlık oldu bende :) bide sölediğim gibi yazıyom r şs harflerini felan sölemiyince tam kopuyor yazı :)

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Şu avcuna alıp sıktığın yaylar var, ondan alıp kaslarını parçala, yani bol bol sık onu, daha güzel yazmaya başlayacaksın

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

eyvallah hocalar. Yavaş yazım, avuç içi yayı, hergün düzenli yazım. Deneyeceğim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

günlük tarzı bir şey tut sürekli yaz işte, farklı fontlar dene.Nasıl diyim ben mesela birinden bir harfin farklı bir yazılışını gördüysem ve beğendiysem üzerinde çalışa çalışa artık o şekilde yazabiliyorum.

Kalemi kazık gibi tutma elinde bizim bi arkadaş sanki mermere işliyor gibi 4 parmakla kavrardı kalemi tabi sonuç facia ;) kalemi sıkma rahat bırak bileğini ve kalemi tuttuğun parmaklarını rahat hareket ettir.Nese her şey dönüyor dolaşıyor pratiğe geliyor.

okullar kapandıktan sonra elime pek kalem almadım geçende bir şey not almak için bir şeyler yazmaya başladım o da ne??Kişisel fontuma yeni karakterler girmiş istem dışı bazı harfleri daha farklı yazmaya başladım hiç üzerinde durmadığım halde,sebebini çözemedim hala ama çok karizmatik duruyor ;) şu da var babam dışında herkes çok güzel yazdığımı söyler ama babam beğenene kadar hiç biri umrumda değil.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Düzeltilmeyecek bir şey değil aslında. Kalem tutuşunuza bir standart getirin, belirli bir şekilde tutmaya başlayın. Daha sonra daha yavaş yazmaya gayret edin. Yazacak hiçbir şey bulamazsanız gazetedeki yazıları boş kağıda yazarak tekrar tekrar denemeler yapın. Bir de, çabuk yoruluyorum demişsiniz, bunun iki çözümü var; birisi kalemi çok sıkmamak, diğeri de daha küçük boyutta yazı yazmaktır. Kalemi sıkmadığınız zaman daha rahat hareket edecek ve daha uzun süre dayanacaksınız, küçük yazı yazdığınızda da parmaklarınız ve bilekleriniz daha az hareket ettiği için yine çabuk yorulma sorununun önüne geçebilirsiniz. Kolay gelsin.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Dolma kalem kullan.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

bir suru kalem cesidi deneyerek hangisinde rahat ettigimi buldum. Fakat 16 senedir yazi yaziyorum. Bir kac senedir gunlukte tutuyorum ama yok. Garip yani  

O yuzden cirkin yazisini duzelten birisi varsa onlarin bilgileri cok makbule gececek

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Haci hergun sevdigin birseyleri al 1 sayfa yaz :) Seve seve yazar gule gule duzeltirsin

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
Toplam Hit: 7618 Toplam Mesaj: 23