folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çocuk Başına Para Olayı Nedir?

Çocuk Başına Para Olayı Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Doğudaki 10 kişiden 8 i zaten yeşil kartlı o biliniyor ama bide doğuda her çocuk başına aylık para veriliyor diyorlar.Ben İstanbulda büyümüş biri olarak lisede durumu olmayan öğrencilere her dönem 400 er lira verildiğini biliyorum.

Bu konu hakkındaki  yazılarla daha öncede çok karşılaştım o yüzden merak ettim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gencbeyin
    gencbeyin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

benim bildiğim, doğuda okula giden her öğrenci için ailelerine aylık bir ödeme yapılıyor. yoksa okula göndermiyorlar. okula giden öğrenci oranı artsın diye yapılan bi uygulaam.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Bulunduğun ilin/ilçenin kaymakamlık-sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına yazılı başvuru yapıyosun. İlgili birimler gerekli incelemeleri yaptıktan sonra sana/ailene gerekli yardımın ayni ya da nakdi olacağına karar veriyolar. Nakdi yardımın belirli bi prosedürü yok. yani 400 lira sabit gibi değil. 150 lira alan da var daha fazla alan da ve bu yardım dönemlik değil aylık şekilde veriliyor. Ayni yardım da yiyecek ya da kömür yardımı gibi oluyor.

Bunun dışında bir yardım prosedürü var mı bilmiyorum. Doğuda yaşayan vatanadaşlar her türlü yardımı sonuna kadar sömürüyolar. Sen de git al ne veriliyosa. Bu devlet herkesin devleti değil mi?

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    gencbeyin bunu yazdı

benim bildiğim, doğuda okula giden her öğrenci için ailelerine aylık bir ödeme yapılıyor. yoksa okula göndermiyorlar. okula giden öğrenci oranı artsın diye yapılan bi uygulaam.

vay anasını ya benim sülalem doğulu ama hic de kimsenin bi kuruş aldığı yok nerden buluyorsun böyle saçma sapan şeyleri ya ayrıca kimse cocuk var diye para vermiyor geliri olmayana zaten sosyal yardımlaşma kurumu yardım ediyor

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam, çocuk başı para uygulaması, aslında çocukların okula devam edebilmesi için yapılan devlet destekli bir proje. Bölgelere göre verilen paralar değişiklik gösteriyor. Benim öğrencilik zamanlarımda kardeşimle ikimize devlet toplamda 80 lira para veriyordu, şaka gibi :) Doğudaki illerde çocuk başına 100 liraya kadar çıktığı yerler oluyor. Ancak doğudaki bazı cahil ebeveynler, sırf devletten daha fazla para alabilmek adına, çocukların geleceğini düşünmeden daha çok çocuk yapma eğiliminde oluyorlar. Sonuç olarak da çocuklarından bazılarını para karşılığı PKK'ya gönderme yönelimine giriyorlar malesef.

Eğitim şart :P

RaNGeR tarafından 11/Ara/12 12:05 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

ampül hükümetinin türklerden alıp kürtleri besleme politikalarından bir diğeri işte 

sen öde vergiyi , şakirtler de gidip teröristleri beslesin ... 

eskiden tohumunuza para mı verdik lafının bir anlamı vardı , artık yok evet ne yazıkki tohumlarına para verdik 

herşeyin bir şeyi vardır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

yeşil kart olayı kalktı artık gelir testine göre insanlarda az da olsa para kesiliyor. (denetimi yüksek olmasada)

ayrıca bulundukları ilçedeki kaymakamlıklardan fon aracılığı ile para alabiliyorlar (bununda denetimi yok hatta çoğuna bilerek veriliyor gibi)

bu güne kadar ihtiyacı olana para verildiğini nadir görmüşümdür. adamın köyde 30 ineği var gelir testinden geçmiş ve para ödemiyor...

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

millet çocuğunu okutmak  için kıt kanaat geçinirken,dişinden tırnağından bişeyler arttırmaya çalışırken bu az muhteirrem-çok g*t veren halk vergi vermez,fatura ödemez üstüne üstlük zorunlu olduğu halde çocuğunu okula göndermez.velhasıl bunun içinde devletten para alır. ezilen kim herşey ortada.kendi topraklarımızda huzur bile bırakmadılar.

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Hangi çocuk başı para hocam ?

Benim bildiğim sigortan yatıyorsa 80 çocuk başı 80 lira para alıyorsun geçen sene 60 dı 2013' de 100 lira olacak diyorlar.
    Not: 18 yaşına gelene kadar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek
    ONEMINUTE bunu yazdı

millet çocuğunu okutmak  için kıt kanaat geçinirken,dişinden tırnağından bişeyler arttırmaya çalışırken bu az muhteirrem-çok g*t veren halk vergi vermez,fatura ödemez üstüne üstlük zorunlu olduğu halde çocuğunu okula göndermez.velhasıl bunun içinde devletten para alır. ezilen kim herşey ortada.kendi topraklarımızda huzur bile bırakmadılar.

.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gencbeyin
    gencbeyin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    gencbeyin bunu yazdı

vay anasını ya benim sülalem doğulu ama hic de kimsenin bi kuruş aldığı yok nerden buluyorsun böyle saçma sapan şeyleri ya ayrıca kimse cocuk var diye para vermiyor geliri olmayana zaten sosyal yardımlaşma kurumu yardım ediyor

ben herkes alıyor demedim ki, alanlar bu şekilde alıyor. valilik elden dağıtıyor. hemde annelerine dağıtıyor, babası başvurunca vermiyor kahvehanede yemesin diye.

bunun defalarca televizyonlarda haberi çıktı. tepki vermeye gerek yok. araştırabilirsin.

Toplam Hit: 4489 Toplam Mesaj: 16