Contra - 16 Bar
-
Esconda bunu yazdıZeytun-i bunu yazdıEsconda bunu yazdı
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sl1Q6W0UzGk#t=113
su sarkinin background muzigini yapan adamin elini operler orasi ayri, her ne kadar lirik bir anlam ifade etmesede, background ve ton uyumu var.
Sevdim bunu
hocam kıyas burda işte mesela sen tam rap'ten anlasaydın bu parçayı dinlemezdin, mesela bak Mode XL demiyorum bu parçayı dinlemezdin und açısından pek doyurucu lirikler yok çünkü. Mesela insan sevdiği rapper'ın her şarkısını dinlemez iyi rap'ten anlayanlar çok seçici davrandığı için, bunu kâle bile almaz.
Su zimbirtiyi 15 yasimdan 20 yasima kadar dinlemis, genelde sagopa uzerine yogunlasmis, bircok underground grubu canli dinlemis olarak bu gune kadar hem edebi hemde background muzik te iyi isler yapmis hicbir rapciye rastlamadim.
Ya lirikte siciliyor, yada background da siciyorlar.Aslinda genel olarak edebi bir sanat olmadigi icin bu kategoriye sokmak bile sacma.
Uzun lafin kisasi savunucam diye bosuna edebiyat yapiyorsunuz, ben hicbir konuya bos yazmamsimdir.
Hel birde su paylastigin zimbirti, rap ve underground muzikte ne derece kaliteli oldugunu ortaya koyuyor
biri şu bebeyi siksin amk la olum bu ne özgüven bi sikimden çaktıgın yok patara kütere boşa sallayıp duruyon rahat bırak konuyu amk sana yazsam anlatsam ne amk
-
arabesk rap ne amına koyim , illa rap dinleyeceğim diyen varsa ;
http://www.youtube.com/watch?v=PmvrR1JV6tI
-
oku
contra iyice sıçmaya başladı. ilk fame olduğu zamanlar iyiydi hoştu dinliyoduk. hatta birkaç şarkısını ezberlemiştim dinleye dinleye. sonra ötesi isimli şarkı çıktı sevindim heyecanla dinledim. aradan fazla geçmeden başlangıcın sonu diye bi şarkı yaptı. ne çabuk yaptı amk dedim olsun yine dinledim heyecanla.
ondan sonra sıçmaya başladı işte. flowlarım çok zengin 2 dedi sonra çiko miko her hafta yeni şarkı yapmaya başladı. böyle liseli ergenler gibi her yaptığı şarkıyı nete yükleme davranışından vazgeçmezse youtube aboneliğinden bile silicem. 16 barı dinlerken ne bir heyecan ne bir zevk hiçbirşey duymadım. hani piyasaya yeni çıkan bir mc olur öylesine uzaktan bir bakayım dersin ya o tarz dinledim.
bi daha da zor dinlerim. şimdi siktirsin gitsin amk liselisi. 12-13 yaş aralığından birkaç kişi türkiyenin eminemi dedi, bunun götü git gide kalkmaya başladı. sanki türkiyede ilk ve tek fame olan mc amına koyim. joker abisi gibi fame olunca da efendiliğini korusaydı seve seve dinlerdim. işte o yüzden jokerin orjinal albümünü alırım bununkini almam. çünkü primci. baktı ki 18 yaş üstü beni dinlemiyor şarkıya lise kelimesiyle girmiş :) elde kalanları da keybetmeyelim hesabı. komik çocuk..
özet: türkiyenin eminemi olmak için her hafta yeni şarkı çıkarmak yersiz bebeğim. şarkı yapmak sadece yetenek değil emek ister. eminem 5 yılda bir albüm çıkarıyor ama yine de ortalığın amına koyup evine çekiliyor.
DadasAdam tarafından 17/Eki/13 09:53 tarihinde düzenlenmiştir -
http://www.youtube.com/watch?v=jz2PQEgGnKc
benim favorim hala dj akman yooo yeeee -
swordfish bunu yazdı
Hayir o degilde 7 den 70 e babadan ogula bu tiplerin boyle tuhaf isimleri var...
Contra 16 bar arsiz bela sagopa kolera aidis ... Bi bitmediler amk..
Cartel bir numara en büyük. . -
feyz alin, kiskanmayin bebeler. asagidaki gibi sarki tarihinede yok turkiyenin, adamlari tutuklamadilar daha iyi bari...
http://www.youtube.com/watch?v=hyX2YpgzUyI
garga tarafından 17/Eki/13 10:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Esconda bunu yazdı
O degilde bu ''rapci'' adi verilen zimbirtilar neden hep lise edebiyati yapiyor, neden hep bi yarali asi chocuk bunlar.
en okumusu fars edebiyatindan terk.
Buradan muride tek yorumum : Bak kardesim bunlarin beynine belliki oksijen gitmiyor, yol yakinken 15 yasinda hayatinin baharinda sen bu zevklerden ve renklerden vazgec.Bak Osy yaklasiyor.
@esconda sen rap i ismail YK dan dinlemişsin belli.
bi araştır bakalım rap nedir ne değildir öğren ondan sonra liseli edebiatı yapıyorlar de.
@swordfish hacım o mahlas:) olmazsa olmaz yani.
piskopatix bunu yazdıBeyler hepiniz boş konuşuyorsunuz 'Zevkler tartışılmaz' ama siz tartışmaya çalışıyorsunuz gereksiz. açın hoşunuza ne gidiyorsa dinleyin bukadar.
@piskopatix budur hocam. Gerisi ergen yorumu zaten..
@Poet son noktayı koymuşsun zaten klavyene sağlık ;)
En sevdiğim yorumda bu olmuş :) (bkz: arap sen içme bokunu çıkartıyorsun)
-
ölü, az, çelişki, zamanda yolculuk, outro, yüksek daha iyidi özellikle ölü ye bayılıyodum telefon a zil sesi yapmıştım itaat la yaptığı flowlarımçokzenginde iyidi.
bide rap hakkında konu açarken dahadikkatli olalım arkadaşlar çünkü rapi bilmeyip dinlediğimiz bizim saygı duyduğumuz rapi alıp asi style larla işte mc bilmem nelerle (ki daha mc nin ne demek olduğunu bilmedikleri halde ) karşılaştırıcak olan insanlar var .bakın bu gerçek o dediğiniz arabesk rapçiler contranın dötünün kılı olamaz.ayrıca gidin contra-satmak yok adlı parçasını dinleyin .hiç bi asi sitil çıkıp da onun tek dizesini yazamaz .
yanlış anlaşılmasın burda contra yı değil rapi savunuyorum. konu ados norm sansar allame falan filan olsaydı da yine bu tür şeyler yazardım.
-
contra diyince ateri oyunu olan contradır diye daldım konuya :)
http://www.youtube.com/watch?v=EwlXlili6Zk
bunu dinlerim daha iyi
-