CPU %100
-
Merhaba Beyler, Bayanlar;
Şirkette ki bilgisayarlara bir şey oldu. Şöyle ki işlemci kullanımı anlık olarak %100 lere çıkıyor ve makina duruyor. 5-7 sn sonra tekrar kendine geliyor sonra tekrar aynı hareket. Virüs programı ve combo fix ile tarattım. Sıkıntı yok. Ayrıca advanced system care vb. programlar ile bakım yaptırdım. Ancak hiç bir sorun bulamadım. Sorunuda çözemedim. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. -
bios tan islemci sicakligina bak bi hocam
-
Control + Shift + ESC ye basıp gelen Task Managerdan Processes tabına istersen bir bak ? Orada nelerin hangi oranla CPU kullandığını görürsün belki ? Belki de işteyken senin ekranı izlicek yazılım kurmuşlardır diyeceğim de o da %100 cpu lara çıkarmaz :/
-
Görev Yöneticisi>Performans>Kaynak İzlencesi>CPU
Bende de aynı sorun var svchost.exe cpu kullanımı %90lara kadar çıkıyor bir türlü çözemedim, bilgisayarı her açtığımda bu yere girip svchost.exe(en çok cpu kullanan) işlemini sonlandırıyorum sonra düşüyor. Sende svchost.exe sorunu olmayabilir tabi yine de dediğim yere gir oradan bir bak bazen işlemler kısmında görünmeyebiliyor. -
Öncelikle firma bişey yüklemiş olamaz. Laptop ve sürekli bende makine eve götürüyorum o açıdan sıkıntı yok. Taskbarda da kullanan program yok. Onlarada baktım. Trojan gibi bişey sanırım.
-
svchost virüsü 4 yil önce falan yasamistim. gerçi low level formatla bile duzelmemisti. ama işlemcide sikintida olabilir.
-
solutionman bunu yazdı
Öncelikle firma bişey yüklemiş olamaz. Laptop ve sürekli bende makine eve götürüyorum o açıdan sıkıntı yok. Taskbarda da kullanan program yok. Onlarada baktım. Trojan gibi bişey sanırım.
hocam işlemler sekmesine bak, tüm uygulamlar, servisler v.s. ordadır. orada cpu kısmına tıkla büyükten küçüğe sıralanır. ve işlemciyi hangisi
kullandığı ortaya çıkar (sistem boşta işlemi ni önemseme o listedeki) o yüksek kullanan uygulamaya sağ tıklayıp işlem ağacını sonlandır dersen
kapatır.
-
http://m1305.hizliresim.com/19/x/nld6p.png mal bu:S Deli olacak:D gidip apple alacam en son. s..ler windowsu:S
Edit: Birisivardı devamlı apple ı savunuyordu:D Adam haklıymış:D
solutionman tarafından 29/May/13 16:49 tarihinde düzenlenmiştir -
solutionman bunu yazdı
http://m1305.hizliresim.com/19/x/nld6p.png mal bu:S Deli olacak:D gidip apple alacam en son. s..ler windowsu:S
Edit: Birisivardı devamlı apple ı savunuyordu:D Adam haklıymış:D
Eğer işlerine engel olmayacaksa bir de hafif bir linux sürümü kurup en azından donanımsal bir sıkıntı var mı onu test et hocam ?
-
hocam spoolsv.exe den kaynaklanıyor olabilir. (yazıcı ayarlarından kaynaklanan bir sorun )
ctrl+alt+del yapıp performanstan bir de "kaynak izleyici"ye tıklayıp bakabilir misin hangi program cpu yu meşgul ediyor diye
-
Chrome kullanıyorsan çoğu kez %100 lere çıkartıyor işlemciyi maalesef