CPU %100

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solutionman
    solutionman's avatar
    Erkek

Merhaba Beyler, Bayanlar;

Şirkette ki bilgisayarlara bir şey oldu. Şöyle ki işlemci kullanımı anlık olarak %100 lere çıkıyor ve makina duruyor. 5-7 sn sonra tekrar kendine geliyor  sonra tekrar aynı hareket. Virüs programı ve combo fix ile tarattım. Sıkıntı yok. Ayrıca advanced system care vb. programlar ile bakım yaptırdım. Ancak hiç bir sorun bulamadım. Sorunuda çözemedim. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

bios tan islemci sicakligina bak bi hocam

All I need is a possibility.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

Control + Shift + ESC ye basıp gelen Task Managerdan Processes tabına istersen bir bak ? Orada nelerin hangi oranla CPU kullandığını görürsün belki ? Belki de işteyken senin ekranı izlicek yazılım kurmuşlardır diyeceğim de o da %100 cpu lara çıkarmaz :/

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Erkek

Görev Yöneticisi>Performans>Kaynak İzlencesi>CPU

Bende de aynı sorun var svchost.exe cpu kullanımı %90lara kadar çıkıyor bir türlü çözemedim, bilgisayarı her açtığımda bu yere girip svchost.exe(en çok cpu kullanan) işlemini sonlandırıyorum sonra düşüyor. Sende svchost.exe sorunu olmayabilir tabi yine de dediğim yere gir oradan bir bak bazen işlemler kısmında görünmeyebiliyor.

Şafak 1152!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solutionman
    solutionman's avatar
    Erkek

Öncelikle firma bişey yüklemiş olamaz. Laptop ve sürekli bende makine eve götürüyorum o açıdan sıkıntı yok. Taskbarda da kullanan program yok. Onlarada baktım. Trojan gibi bişey sanırım. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    svchost virüsü 4 yil önce falan yasamistim. gerçi low level formatla bile duzelmemisti. ama işlemcide sikintida olabilir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    solutionman bunu yazdı

Öncelikle firma bişey yüklemiş olamaz. Laptop ve sürekli bende makine eve götürüyorum o açıdan sıkıntı yok. Taskbarda da kullanan program yok. Onlarada baktım. Trojan gibi bişey sanırım. 

hocam işlemler sekmesine bak, tüm uygulamlar, servisler v.s. ordadır. orada cpu kısmına tıkla büyükten küçüğe sıralanır. ve işlemciyi hangisi

kullandığı ortaya çıkar (sistem boşta işlemi ni önemseme o listedeki) o yüksek kullanan uygulamaya sağ tıklayıp işlem ağacını sonlandır dersen

kapatır.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solutionman
    solutionman's avatar
    Erkek

http://m1305.hizliresim.com/19/x/nld6p.png mal bu:S Deli olacak:D gidip apple alacam en son. s..ler windowsu:S

Edit: Birisivardı devamlı apple ı savunuyordu:D Adam haklıymış:D

solutionman tarafından 29/May/13 16:49 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek
    solutionman bunu yazdı

http://m1305.hizliresim.com/19/x/nld6p.png mal bu:S Deli olacak:D gidip apple alacam en son. s..ler windowsu:S

Edit: Birisivardı devamlı apple ı savunuyordu:D Adam haklıymış:D

Eğer işlerine engel olmayacaksa bir de hafif bir linux sürümü kurup en azından donanımsal bir sıkıntı var mı onu test et hocam ?

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

hocam spoolsv.exe den kaynaklanıyor olabilir. (yazıcı ayarlarından kaynaklanan bir sorun )

ctrl+alt+del yapıp performanstan bir de "kaynak izleyici"ye tıklayıp bakabilir misin hangi program cpu yu meşgul ediyor diye 

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MecTruy
    MecTruy's avatar
    Erkek

Chrome kullanıyorsan çoğu kez %100 lere çıkartıyor işlemciyi maalesef

Hack forum: https://spyhackerz.org/forum/
Toplam Hit: 2322 Toplam Mesaj: 12