Css Ciler Bir Bakabilir Mi (Maske Div)
-
maske div yapımı mümükün müdür nette bulamadım yada buldu isem uygulamayadım sonuç oalrka maske div yapamadım böyle bir şey mümkün müdür
-
tam olarak nasıl birşey ? :/
-
hocam.com'a üyeliğin varsa, resimlerin üstünde divlenir. Sağ tıklayınca, remsi görüntüle çıkmaz. Yafa facebook'ta var (cover fotoğrafları).
--
Fakat o iş basit. position:fixed, opacity:0; ve z-index ile çözülecek.
Makeleme div'ine z-index 500 dersin, maskelenecekler 500'ün altında değer. Maskelenmeyecek, mıncıklanacaklar 500 üstü değer.
-
istediğim sey burudr zumsuk hocam bir önek yollayabilirmisin anlayamadım
-
maske div'den kastın clip ise evet. .alan { clip: rect(5px, 50px, 45px, 5px); } gibi kullanabilirsin
-
evet mümkündür ben google adsense yi maskeleyip tıklatıyodum
z-index işini görür
-
ne yaptırmak istiyorsun onu söylersen yardımcı olurum. REsimleri mi engelleyeceksin, başka birşey mi yapacaksın ?
-
o dış divin içine alırsın dış divin overflow unu hidden yaparsın içerdekinin pozisyonunuda ayarlarsın istediğin gibi :|
-
.mask { width: ...px; height: ...px; overflow: hidden; background-position: center center; } ... <div class="mask" style="background-image:resimurl"></div>
verdiğin örneğe buşekilde ulaşırsın. position önemli değil, nasıl gerekiyorsa öyle yaparsın. yukardaki değerler atansın yeter
-
KodlayanAdam bunu yazdı:
-----------------------------.mask { width: ...px; height: ...px; overflow: hidden; background-position: center center; } ...
verdiğin örneğe buşekilde ulaşırsın. position önemli değil, nasıl gerekiyorsa öyle yaparsın. yukardaki değerler atansın yeter
-----------------------------sanıyorum bahsettiği div'i öne çıkartmak istiyor. Herhangi bir sitede;
<div style="position:fixed;width:100%;height:100%;color:black;opacity:0.2; z-index:1001;"></div>
bunu ekle ne demek istediğimi anlayacaksın
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------sanıyorum bahsettiği div'i öne çıkartmak istiyor. Herhangi bir sitede;
<div style="position:fixed;width:100%;height:100%;color:black;opacity:0.2; z-index:1001;"></div>
bunu ekle ne demek istediğimi anlayacaksın
-----------------------------hocam seni anladım da asiminnesli nin yapmak istediği maske div oluşturup onun içindekiler dışarı taşmasın istiyor.
ben yanlış anlamış olabilirim.