folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Daha Sonra Olabilecekleri Düşünme Görme Ve Tahmin Etme Üzerine

Daha Sonra Olabilecekleri Düşünme Görme Ve Tahmin Etme Üzerine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Bu yetenek öğrenile bilir ve geliştirile bilirmi arkadaşlar, eğer geliştirile bilirse ileri görme yeteneğimizi nasıl geliştire biliriz sizce, bunun vereceği imkanları düşensenize bi, verdiğiniz kararların ve tahminlerin tutma oranının yüksek olması, kazançımız ve bizden sonra gelecek olan aile bireylerimize bırakacağımız refahlık ne kadar da artar, yoksa bu durum her insana ait belli bir seviyede mi verilmiş, mesela bu yeteneklerini ileri derecede kullanan insanların başında bana göre, Atatürk, Da Vinci, Hz. Muhammed, Hz. Mevlana vb... gibi insanlar gelmektedir,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Hocam bu tamamen kendini doldurmakla alakalı bir durum. Şahsen ben çok detaycı bir insanım. Karşımdaki adamın sigarayı yakışından tutuşuna ve hatta külünü döküşüne kadar dikkat ederim. Bazen bu gibi konuları abartıp yazıya döktüğüm ve makaleleştirdiğim bile olur. Bu durum nasıl sonuçlanıyor ? Bu tip gözlemler ileride benzer durumlarla karşılaştığında ilerisini, nedenlerini ve sonuçlarını tahmin etmende yüzdelik olarak avantaj sağlıyor. Tanımak meselesini evrensel ve detaysal olarak sindirmek tek yolu.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

-----------------------------

http://www.chess.com/

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek
    Bana sik sik olur budurum ama istemli sekilde yapamiyorum bi anda kafamda bi simsek cakiyo aklima bi dusuncw geliyo veya soyle olucak diye hissdediyorum daha sonra bire bir cikiyo bunlar ama nasil gelistirilir ve istemli hala donusur hic bir fikrim yok

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Mevcut bilgi ve gözlemlerinle rasyonel düşünmenin sonucu ortaya çıkan bir olasılık hesabıdır. Keyiflidir, olaylar ve insanlar çoğu zaman hiç zorlanmadan manipüle edilir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

Ben bu durum yüzünden merak olayının sıfıra inmiş yanıyım.

Akrep burcuyum, ama aklıma ne düşerse düşsün %99 mutlaka olur ve artık hiç şaşırmam bile ama bende bu hastalık derecesinde.

Şurdan geçerken şunu görücem diyorum pat o çıkıyor, birazdan misafirliğe şu gelecek diyorum pat o geliyor mahalleden çocuğa virajda kaza yapacaksın dedim gülerken bana ağızlarını bile kullanmadılar 3 hafta sonra gözler pörtlemiş şekilde geldiler yanıma, çocuğa karakolda dayak yiyeceksin ses bile edemeyeceksin dedim kral kesildi yapamazlar dedi dayağı yemiş gelmiş. Günde en az 30'a yakın küçük büyük olay için hep olur bu bana biriyle konuşurken telde kapatacağına kadar kelimeyi bitirmeden sonunu anlayacak kadar aşırı bir şey bendeki.

Telefon çaldığında bile cebimde kimin aradığını biliyorum, say say bitmez ama merak kalmıyor ki insanda olmadan önce her şeyi bilmek olunca.

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HyP-X
    HyP-X's avatar
    Erkek

Beyin gördüğü, duyduğu, hissettiği yani kısaca algıladığı herşeyi kayıt altına alır; bizim hatırladığımız ve yorumlayabildiğimiz kadarı ise

besleniş şeklimiz, etkisinde kaldığımız enerjisel alan, kendimizi yönlendirme,tanıma ve yaşayış tarzımızın

bizi ne kadar etkilediği yani vücudumuzun nasıl işlediği ile de alakalı.(Başka etkiler ve sonuçları da vardır illaki)

Ters psikolojiyle; beyin hiçbişeyi unutmaz herşeyi kayıt altına alır kanısıyla kendini kandırabilirsin biyere kadar belki işe yarayabilir kimbilir :)

Ama şu var, mesela doğru ayrıntıları, parçaları (ne kadar çok, tutarlı ve birbiriyle ilişkili olma olasılığı yüksek olursa etkisi o derece fazla olur)

doğru şekilde algılayıp doğru şekilde yorumlanırsa (işte burda da vücudunun-beyninin nasıl işlediği önemli bunu etkileyen sebeplere bakmak lazım )

beyin zaten hünerini bu aşamada gösteriyo hacı yani ne kadar fazla tutarlı bilgiye ve ayrıntıya sahip olursak beyin kendine has işleyişiyle

birbiriyle alakalı olanları sentezler ve sana en doğru sonucu verir,düşündürür,hissettirir.(Yukarıdaki örneklerde olduğu gibi)

.. you only have you ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

doğuştan gelir, yetişme tarzı ve ailenin detaya önem vermesiyle de ilgilidir. çok fazla bilgi küpü olmayla alakası olmamakla birlikte, biraz zeki ve akıllı insanların özelliğidir.

Nerde o eski TBT...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    benim rüyalarım çıkıyor amk öyle dışardan görüldüğü kadar eğlenceli değil kafa yedirttiyor paranoyak oluyosun
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sittinsene
    sittinsene's avatar
    Erkek

bu sorunun cevabı belki bu tarihte yatıyor __21 aralık 2012__ tarihine kadar hayatta kalın bakınız : mayaların fantastik takvimi  

VERENDE..."O" ALANDA..."O" NEDİR SENDEN GİDECEK?,TELAŞINI GÖRENDE "CAN" SENİN ZANNEDECEK!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Robinson amca böyle bir yetenek vardır ve kimi insanlarda yüzeysel kimisinde ise daha yoğundur

Sen birini düşünürsün takk bakarsın o arar seni, veya bi şarkı mırıldanırsın açarsın radyoyu o parça çalıyordur

Ama geliştirilme konusunda ben tereddütteyim çünkü bu doğal bir yetenek

çalışarak vücudunu geliştirirsin veya yüzmeni ilerletirsin ama konu durugörü olursa sana ne kadar

bahşedilmişse ondan öteye gidemezssin derim

edit: bana yüzlerce kez olmuştur sohbet esnasında karşıdakinin ne diyeceğini hep sezmişimdir

ama nasıl yaptığımı bilmiyorum :)

Lekum Dinikum Veliye Din ...
Toplam Hit: 3321 Toplam Mesaj: 28