Dandik Pcde İyi Performans Veren Linux
-
Linux ta ne çektiysem ekran kartımdan çektim .
Notebookta 1 gb ati hd 5470 serisi bi ekran kartım var destekleyen bi linux sürümü bulayımda
kuracağım
-
-
linux mint xfce en mantıklısı
ama diger secenekler arch linux xfce veya xubuntu da olabilir
-
LMDE kurdum ama pişman gibiyim. kasıyor. daha doğrusu donmalar oluyor. bazı programlar takılıyor. neden böyle oldu anlamadım.
edit : en azından wireless adaptörümü direkt tanıdı.
Prometheus tarafından 03/Tem/13 22:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Prometheus bunu yazdı
benim emektar baya eskidi. artık win7yi kaldırmıyor. ilk zamanlar iyi çalışıyordu da artık devreler mi eskidi noldu bilmiyorum, sürekli donuyor. linux kursam iyi gider gibi geliyor. zira eski dizüstü bilgisayarıma ubuntu kurduğumda canavara dönüşmüştü. tabi o zamanlarki ubuntu da başkaydı. sonradan one olayı falan gelince ağırlaştı sanki. yeni halini bilmiyorum fakat denerim.
bi yandan linux mint debian tabanlıyı da denemek istiyorum. acaba nasıl birşey olmuş?
eski bilgisayarınıza kuracağınız linux hangisi olur? görsellik olmasa da olur fakat gimp gibi video düzenleme yazılımları gibi şeyleri performanslı oalrak çalıştırabilmek, nete hızlı girebilmek istiyorum. ev bilgisayarı olduğundan uğraştıracak birşeyler istemiyorum. son kullanıcıya hitap eden birşey olmalı yani.
bu arada pardus ne alemde ben gittim gideli?
Xubuntu bence en mantıklısı
bende de eski bir laptop vardı HP Compaq nx9030
Xubuntu ile iyi şuan.
-
Debianın kendisini kullanan. Debian tabanlıları değil.
-
Linux Mint denedim OpenSuse kurmadan önce resmen uçurdu makineyi Windows7 den daha hızlıydı :D ki OpenSuse'da uçuyo Windows 7'den daha hızlı.
-
Ozellikleri yazsaydin daha iyidi ama w7 diyosan en azindan cift cekirdek vardir.Debian 7 onerebilirim sana gnome mu cok iyi kullanmislar apt olayi bambaska zaten ...
-
w7de kasan laptopa mint 15 kurdum. en az 2 kat fark ediyo. ısınması 0a yakın.
daha hafif bişey için mint 13 ya da xubuntu iyidir bence. ya da pardus 2009 kur o da güzel.
-
joe_black bunu yazdı
w7de kasan laptopa mint 15 kurdum. en az 2 kat fark ediyo. ısınması 0a yakın.
daha hafif bişey için mint 13 ya da xubuntu iyidir bence. ya da pardus 2009 kur o da güzel.
bazı dosyalar paket yükleme olmuyor manuel yüklemek gerekiyor oiş nasıl yapılıyor bilen varmı konsoldanmış sanırım