folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Denemeye Değer 3 Yeni Arama Motoru

Denemeye Değer 3 Yeni Arama Motoru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlock
    warlock's avatar
    Erkek

Denemeye değer 3 yeni arama motoru!

Hayat sadece Google ve Bing'den ibaret değil! İşte mutlaka denemeniz gereken 3 arama motoru daha...

Google, Bing ve Yahoo, bugün arama motoru pazarının üç büyük oyuncusu konumunda. Bu şirketlerin karşısına çıkmak ise cesaret istiyor. Varlıklarını ispatlamaya çalışan bu tür yeni kurulan şirketlerse mevcut. En büyük devlerin bile yıkılmasının mümkün olduğunu, bunun bilgisayar endüstrisinin doğasında olduğunu biliyoruz. Wang, Sun ve DEC'i anımsıyor musunuz? O halde neden sıradaki Google, Microsoft veya Yahoo olmasın?

İşte incelemeye değer, belki işlerinizde size faydalı olacak veya SEO tekniklerinizin hedefi olarak kullanacağınız üç yeni arama motoru:

Blekko

Blekko'nun getirdiği en önemli yenilik 'slashtag'ler olarak adlandırılan başında bir '/' imi bulunan kelimeler. Örneğin Google Docs hakkındaki yazıları bulmak istiyorsanız ve bunları tarihe göre sıralamak istiyorsanız Google Docs /date yazarak bir arama yapabilirsiniz. Eğer cep telefonları gibi el cihazlarını konu alan belgeleri aramak istiyorsanız, aramanızı Google Docs /gadgets şeklinde yapabilirsiniz.

Slashtag'lerin birçoğu önceden belirlenmiş, ancak kullanıcıların kendi slashtag'lerini oluşturması da mümkün.

Blekko'nun şu an beta sürümünde olması, henüz tam hazır olmadığının bir göstergesi. Google'ın sunmadığı bir takım özelliklere sahip olan arama motoru, zamanla daha iyi bir hale gelebilir.

Qyo

Qyo'nun amacı kullanıcılara ortak bir arama ortamı sunmak. Qyo'da arama yapmak için öncelikle siteye kaydolmanız gerekiyor. Bunun ardından Facebook hesabınıza bağlanıp arkadaşlarınızı da davet etmeniz isteniyor.

Diğer kişilerle eşleştiğinizde, tüm aramalarınız bu kişiler tarafından görülebilir hale geliyor (gizli aramayı seçmediyseniz). Arama sorgularınız ekranın sağ tarafında mesaj listesi olarak görüntüleniyor. Diğer kullanıcıların aramalarına yorum yapabiliyorsunuz. Onlara aramaları hakkında ipucu verebiliyorsunuz, ancak aramayı genişletmeniz veya değiştirmeniz mümkün olmuyor.

Diğer güçlü bir özellik ise, gruplara üye olarak aramalarınızı onlarla paylaşmanız (ve onların da sizinle paylaşması).

DuckDuckGo

Yazımızda bahsettiğimiz iki arama motorunun aksine, DuckDuckGo Google'a daha çok benziyor. Ancak site, gizliliğinize saygı gösteriyor ve arama sonuçlarınızı kaydetmiyor.

DuckDuckGo, arama sonuçlarının üzerinde gösterdiği kırmızı kutucukta ne aradığınızı tahmin etmeye çalışıyor. Site bunu yapmak için Wikipedia ve Wolfram Alpha'dan bilgilere başvuruyor.

DuckDuckGo, spam sonuçları da filtrelediğini iddia ediyor. 'Bang search' adındaki faydalı özellik sayesinde ise, bir sitenin kendi arama motorunu kullanarak arama yapmanız mümkün oluyor. örneğin !wikipedia (aramanız) biçiminde yapacağınız bir arama ile, Wikipedia'nın kendi arama özelliğini kullanabilirsiniz. Mevcut 'bang' anahtar sözcüklerinin listesi, bu sayfada bulunuyor.

DuckDuckGo, Google kullanıcıları için çok büyük bir yenilik getirmese de, Google'ı, Yahoo'yu ve Bing'i sevmeyenler için iyi bir seçenek olabilir.

Aynı şarkıyı 100 kere dinleme manyaklığı olan, sabah suyu yüzüne çarparken suyun bileklerden dirseklerine akmasına uyuz olan, buzdolabını açıp boş boş baktıktan sonra kapayan, kulağında mp3 ile gezerken klip tadında yürüyen, doğru insanı bekleyip yalnız kalan, ellerini bi türlü ısıtamayan, çift bölmeli çakmakta her iki tarafta gaz seviyesini dengeleme ihtiyacı duyan, girdiği kapalı bir mekanda ilk önce çıkış kapısının nerede olduğunu arayan bir insan oğluyum...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stux
    stux's avatar
    Erkek

teşekkürler, bunu beğendim http://duckduckgo.com/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlock
    warlock's avatar
    Erkek

neonell bunu yazdı:
    -----------------------------

Rica ederim hocam google tapacaz nerdeyse...

Aynı şarkıyı 100 kere dinleme manyaklığı olan, sabah suyu yüzüne çarparken suyun bileklerden dirseklerine akmasına uyuz olan, buzdolabını açıp boş boş baktıktan sonra kapayan, kulağında mp3 ile gezerken klip tadında yürüyen, doğru insanı bekleyip yalnız kalan, ellerini bi türlü ısıtamayan, çift bölmeli çakmakta her iki tarafta gaz seviyesini dengeleme ihtiyacı duyan, girdiği kapalı bir mekanda ilk önce çıkış kapısının nerede olduğunu arayan bir insan oğluyum...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stux
    stux's avatar
    Erkek

warlock bunu yazdı:

neonell bunu yazdı:

aynen, inan bikaç gün önce başka bi arama motoru olsa da onu kullansam diyodum, tam da üstüne geldi konu.Google olsun, microsoft olsun sevmiyorum ama mecburen işte.Son yıllarda google a daha bi uyuz olmaya basladım, sadece arama motoruna değil, genel olarak şirket ve politikalarına.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlock
    warlock's avatar
    Erkek

neonell bunu yazdı:

warlock bunu yazdı:

neonell bunu yazdı:

aynen, inan bikaç gün önce başka bi arama motoru olsa da onu kullansam diyodum, tam da üstüne geldi konu.Google olsun, microsoft olsun sevmiyorum ama mecburen işte.Son yıllarda google a daha bi uyuz olmaya basladım, sadece arama motoruna değil, genel olarak şirket ve politikalarına.

Valla hocam dediğin gibi izlediği politikalar falan kıl etti beni. benim kafadan çıktın sende )

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

neonell bunu yazdı:

vikipediyle yapmışlar heralde :))

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stux
    stux's avatar
    Erkek

SUPERBICO bunu yazdı:

neonell bunu yazdı:

sen de mi onu beğendin hocam :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sosyopat
    Sosyopat's avatar
    Erkek

blekko ve qyo kötünün ötesinde ama duckduckgo güzel kullanılır ama bunlar google a bi cm bile yaklaşamaz

Eğer En İyisi Olmak İstiyorsan Sana Saygı Duymalarını Sağla, Saygı Duymalarını İstiyorsan Kimseye Saygı Gösterme, Kimseye Saygı Göstermezsen Saygıyı Sen İcat Ettin Zannederler
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

neonell bunu yazdı:

SUPERBICO bunu yazdı:

neonell bunu yazdı:

Çorlu yaz ve imzama bak bunu sevmeyen ölsün be :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stux
    stux's avatar
    Erkek

SUPERBICO bunu yazdı:

neonell bunu yazdı:

SUPERBICO bunu yazdı:

neonell bunu yazdı:

Çorlu yaz ve imzama bak bunu sevmeyen ölsün be :D

haha şimdi anlaşıldı neden sevdiğin :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlock
    warlock's avatar
    Erkek

Sosyopat bunu yazdı:

blekko ve qyo kötünün ötesinde ama duckduckgo güzel kullanılır ama bunlar google a bi cm bile yaklaşamaz

Hocam doğru söylüyosunda googleye bağımlı olduk resmen...

Toplam Hit: 3512 Toplam Mesaj: 26