Dershaneler Kapatılmalı Mı ? (Siyasete Girmeden)
-
dersaneler kesinlikle kapatilmali ama once komple egitim sistemi degismeli.
okullardaki mufredati, universite giris sinavlarini bastan asagi adam etmeden dersaneleri kapatmak aslinda bir nevi vatan hainligi bile sayilabilir bence.
fetusu zerre kadar sevmem, tayyoruda oyle al birini vur otekine, soyleyecek bisey kalmiyor zaten siyasete girmiyoruz demissin o yuzden uzatmiyorum.
ama dersaneler kapatilmalimi ? evet.
ya sinavi degistireceksin, ya da sinav ayni kaliyorsa dersanenin verdigi egitimi okulda alacak ogrenci ektra egitim kurumuna gerek yok.
zaten acikcasi bizim universite oncesi mufredatimiz bence cok agir. bir cok seyi universite 1. sinifta ogreniyor dunya.
insan artik 3 asagi 5 yukari meslegini secmis oluyor ve ona gore ogreniyor gerisini...
bizde daha yasamayi ogrenmeden meslek secmeye mecbur birakan bir sistem var.
dersaneden once butun egitim sistemi elden gecmeliydi, dogal surecte dersaneler zaten otomatik kaybolacakti, cunku ihtiyat olmayacakti zaten...
bu sacma cikar savasindan olan yine genclere olacak, yeni nesil yine bok yoluna gidiyor, hayirlisi.
baska bisey diyemiyorum..
-
Dershane ve özel okullarin hepsi kapatilmali bence özel üniversitelerde dahil. Parasi olan var olamayan var.
-
kaldirilsin. senelerce para odedim bi yararini gormedim. saglam ogrenciye yarar, kafasi basmayanin sadece parasini yiyorlar, yani sadece ticaret ortami.
okullardaki bibok bilmeyen lise ogretmenlerinide toptan emekli etsinler yuksek maasla.
onlarin yerine yeni mezun ogretmenleri getirsinler.
universitede prof olamayan hoca derslere giremesin vs. hala gotuboklu docent ten azar isitiyoruz.
-
Tam da üniversiteye hazırlanacakken olamaz böyle bir şey ya
-
Bence de kapatılmalı herkez eşit bir şekilde sınava girmeli.
-
DarkFall bunu yazdı
kaldirilsin. senelerce para odedim bi yararini gormedim. saglam ogrenciye yarar, kafasi basmayanin sadece parasini yiyorlar, yani sadece ticaret ortami.
okullardaki bibok bilmeyen lise ogretmenlerinide toptan emekli etsinler yuksek maasla.
onlarin yerine yeni mezun ogretmenleri getirsinler.
universitede prof olamayan hoca derslere giremesin vs. hala gotuboklu docent ten azar isitiyoruz.
gotuboklu dediğin doçent bile yok çoğu okulda
ayrıca niye azar yiyosun karşılık ver :)
-
dershaneler kapatilmalimi ?
öncelikle dershaneler kapatilmayacak zaten özel okula dönüşecek.
Faydalı faydasız, eğitim sistemi kötü, dershane eşitlik sağlar, dershane gereksiz vs.
bütün bu tartışmalar asıl meseleyi görmemizi engelliyor....
Gelelim asıl meseleye;
Devlet eğitim sistemini düzeltme gibi bir işin altına girmeyecek çünkü eğitim sistemini devletin olmaktan çıkaracak. Bu ulus devlet modelinin bitmesiyle bağlantılı bir mesele aynı zamanda.
Ulus devlete bağlı milli eğitim ve ona uygun formasyon, marş, eğitim tipolojisi, kemalizm, hepsi yıkılıyor.Sadece türkiyeyle ilgili değil bu iş dünyada ulus devletin tasviyesinin bir sonucuda aynı devlet kurumlarının özelleşmesi gibi eğitiminde özelleşmesini getirecek.Bir sonraki aşama polis işinin özelleşmesi olacak.(bknz: artan güvenlik firmaları ve güvenlik çalışanlarının polisten çok olması)
Keyr00t tarafından 28/Kas/13 15:17 tarihinde düzenlenmiştir
Bu yüzden devlet düzeltmeyle uğraşmayıp eğitimi tamamen özel sektöre verecek.
Böylece herkes istediği dilde eğitimde yapabilecek.
Mesela birileri kürtçe eğitim veren okul açacak kimsede kalkıp ben kürtçe eğitim alamıyorum diyemeyecek ama kürtçe eğitime talep olmayacağı için şirket batacak böylece o meselede çözülecek çünkü günümüzde türkçe eğitime bile talep yok.
Devlet böylece bu zırvalıklardanda kurtulup yükünü hafifletecek özel hastane modeli gibi özel okullara vatandaşı için belirli ücretler ödeyecek ki bu şuanki milli eğitimin yükünden çok daha az maliyetli bir iş
dershane meseleside bunun en zayıf halkası ayrıca ortada bir cemaat mevzusu olduğu için bir taşla 2 kuş vurma misali değişeme buradan başlıyorlar.
Geri kalanı zırvalık..
Not: Bu durumda tüm okullar özel olacağı ve birer ticarethaneye dönüşüp öğrenci kapmaya çalışacağı için eğitim kalitesinde birbiriyle yarışıp rekabete girecek ve öğrenciler daha kaliteli eğitim alabilecek. Salla başı al maaşı gel tahtaya iki şey yaz git öğretmen modeli bitmiş olacak -
biride çıkıp demiyo ki;
abi biz bu milli eğitim bakanlığını kaldıralım onun yerine milli eğitim kurumu koyalım başındaki adamı oylarla ülkedeki eğitim görevlileri seçsinde, her gelen hükümet s*kinin keyfine göre eğitim sistemiyle oynamasın
-
Kimse kusura bakmasın dershaneye gidip iyi bir derece alamayan bir için ticarethane olması normal.
Ancak dershane seni sınava hazırlar. Bir milyon adamla yarışa giriyorsun prof teknikler öğrenmen için gereklidir dershane.
Ben bir şeyler öğrendiysem kesinlikle dershane sayesinde. Okuldaki hoca kartımı basar paramı alırım dersimi anlatır çeker giderim derken dershane hocaları diyemez.
-
dershanelerin kime zarari var ? kapatilmasi kime cikar saglayacak merak konusu..
ve bu sektorden kac kisi ekmek yiyor, bunlari dusunmeden hareket etmek hukumetin basarisizligidir.
okullarda bi bok ogrenemeyen ogrenciler pacayi siyirmak icin dershane yolunu tutuyor mecbur.
sinav sistemi buna zorunlu birakiyor seni zaten.
tayyip amca televizyona cikip o kadar ogretmenimiz hicbirsey yapmiyormus, dershane basari yoluymus gibi gosterilmesi yanlis
ogretmenlerimize guveniyoruz saygimiz var diyor.
bi tek sen mi akillisin be adam millet bosuna neden para verip dershaneye gitsin.
simdi ne olacak. merdiven alti dershaneler hazirliklara basladi. sen verginden olucaksin. millet toplandik ders calisiyoruz gonullu ogretmenim ben diyecek.