folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Devlet Neden Bu Kadar Çok Vergi Alıyor.

Devlet Neden Bu Kadar Çok Vergi Alıyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Selam Arkadaşlar...

Devlet Akaryakıt tan  neden bu kadar çok vergi alıyor ( % 65 )

TRT payı adı altında benden neden tüm faturalarda para alıyor. Halbuki ben  Bozdolabı , Çamaşır makinası , Bulaşık Makinası , Fırın  ile TV izleyemiyorum hatta RADYO bile dinleyemiyorum..

Beyaz eşyadan  pay istiyorsun.. ee bana sattığın TV  den satış esnasında alıyorsun.

Bu nasıl bir sömürgedir a.k anlamıyorum..

Bu vergiler daha da mı artacak , sizce nasıl olacak arkadaşlar.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

digerlerini bilmiyorumda...

Türkiyedeki Benzin fiyatı kıbrıs ın 2 katı..

Kıbrısda petrol çıkarıyorlarda haberimizmi yok amk .

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabuyucu
    karabuyucu's avatar
    Erkek

Çünki devletin başka gelir kapısı yok. Üretemediği için hali ile senden benden kazanıyor.

karabuyucu tarafından 18/Tem/13 15:59 tarihinde düzenlenmiştir

Ölüme ve karanlığa baktığımızda korktuğumuz şey bilinmezliktir, başka bir şey değil. Düşler dünyasına dalıp gerçek dünyayı yaşamayı unutmak doğru değildir, unutma bunu…
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o vergiler, akpnin oy toplamak icin dagıttıgı beyaz esya, kömür, makarna olarak cahil kesime iletiliyor.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

o vergiler, akpnin oy toplamak icin dagıttıgı beyaz esya, kömür, makarna olarak cahil kesime iletiliyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Türkiye dışarı bir şey yani herhangi bir şey satamıyor. Yani satmaktan kastım kâr elde etmek, kendini geçindirmek. Misalen Almanya'yı göz önüne alalım ve caddeye çıkın geçen arabalara bakın kaç tanesi Alman markası... Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW vs.

Gel gelelim Türkiye ne satıyor? Buğday mı, arpa mı ne? Hadi sattı diyelim bir tane Audi A5'ten elde edilen kâra karşılık gelen buğdayın miktarı ne kadar? Yani ne kadar hamllık etmen lazım ki o parayı kazanasın? Ne kadar emek lazım ve ne kadar toprak lazım ki mahsül ekesiniz? A-me-le-yiz!

Sonuç olarak gelir kapısı olmayınca, doğalgaz, petrol gibi zıkkımları da dışarıdan ithal edince hâliyle mangır lazım oluyor. E bi' de alınan binlerce polisi, memuru; yapılan salakça politik araç/seyahat masraflarını katarsak yine mangır lazım. Bir polis ortalama ne kadar maaş alıyor? 2.500 liradan aşağı olduğunu sanmıyorum ve ne kadar polis alındı son zamanlarda? Polis almayın demiyor da değilim alın da diyor değilim neyse. Politik götlerin şey beyinlerin bindiği araçların maliyetleri ne kadar haberiniz var mı? Bir bakanın bindiği bir makam arabasının yakıt masrafı dahi demiyorum sadece kendisi kaç paradır? Ne gerek var bunlara?

Böyle türetilebilir bu senaryolar yani giderlerimiz çok fazla ki olacak ama gereksiz giderler de mevcut sonuç olarak bunları karşılamak elzem ve karşılığa karşılık gelen paranın kaynağı yok. Sonuç olarak kaynak yaratmak gerek ve n'apıyoruz yine her zamanki gibi halkı sikiyoruz. "Ver lan vergiyi mınakoyim!" dersen çok muhteşem olur değil mi? Yok vergi alınır sonuçta devlet vergiyle ayakta durur ama ben %37 ÖTV üstüne %18 KDV ödemek zorunda mıyım lan!

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

enerji bakanı açıkladı ya dövizle satın aldıkları için böyle yüksek fiyat olduğunu

senin paran doları ve euroyu satın alamıyorda o yüzden...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek

Siz bu %65'lik kısmın vergi olduğunu düşünüyor musunuz?

Bence apaçık soygun. Sigara, alkol, akaryakıt ile halk malesef soyuluyor. Bizde göz yumuyoruz. Suç bu sistemi işletende değil sisteme ses çıkaramayan bizdedir.

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

edit: ilk iki cümleyi okuyup gerisini okumayanlar bir zahmet yorum yapmasın

bakınız ironi: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0roni

devlet vergilerle birşey kazanmaz

sonuçta tl yi kendi basar, bastığı parayı senden niye geri alsınki

tl yi istediği kadar basar ama neye göre

eldeki dövize ve altın rezervlerine, üretime göre tabiki

çok fazla para basması birşey ifade etmez artan enflasyonla herşey aynı kalır

özet olarak yüksek vergiler halkın tüketim yapmasını azaltmak

tasarrufa zorlamak ve dış açık fazlasını kontrol altına almaktan ibarettir

ülke zenginliğini eldeki döviz ve altın rezervleri belirler

bizim gibi yutrdısına 1 mal satıp 3 mal alan ulkelerde cari açık fazlalığı yaşam kalitesini düşürür örneğin biz

dış borç ve cari açık kapatmanın en iyi yolu devet mülklerinin satışı, vergilerin arttırılması, özelleştirme, ithalatın kısıtlanmasında geçer

kısacası sattıgımızdan cok dısarıdan aldıgımız için bu durumdayız

çözüm ne dersen teknoloji alanında ilerleyip dışa bağımlılığ azaltıp ihracatı arttırmaktır

teknolojik anlmada pek gelişemediğimizden dış ticaret teşvikleri önemli yer tutar

dahilde ve hariçte işleme rejimi, magaza showroom destekleri, kobi teşvikleri gibi

burada tübitaka büyük görev düşüyor üreten ve ihraç eden bir ülke olursak herşey yoluna girer

tekstil ve tarım gibi değerlerde bizi kurtarmaz

birim başına düşen ihraç değerimizin fazla olması lazım

örneğin yurtdısından 1 ayfon alıp onu telafı etmek için kilo kilo domates satmak gibi

tübitak öncülüğünde yüksek değerli teknoloji ihracatı gerçekleştirirsek herşey yoluna girer

teknoloji derken sadece tv telefon değil otomotivden sanayiye herşey dahil buna

sonuç olarak özetlersek: ülkede döviz olması gerekir dış ticaret işlemleri için

bir nevi ülkenin zenginliği dövize bakar

vatandasın parası çok gelirse gereksiz harcamalar girer 

örneğin hd tvisi varken full hdsini alır

vatandaşın elindeki tl dolara donuserek yurtdısına akar

o tl yi vergi ile elinden alırsan vatandasın sorun ortadan kalkar =)

DestinatioN tarafından 18/Tem/13 16:39 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

eldeki dövize ve altın rezervlerine göre tabiki

bizim gibi yutrdısına 1 mal satıp 3 mal alan ulkelerde cari açık fazlalığı yaşam kalitesini düşürür örneğin biz

dış borç ve cari açık kapatmanın en iyi yolu devet mülklerinin satışı, vergilerin arttırılması, özelleştirme, ithalatın kısıtlanmasında geçer

çözüm ne dersen teknoloji alanında ilerleyip dışa bağımlılığ azaltıp ihracatı arttırmaktır

teknolojik anlmada pek gelişemediğimizden dış ticaret teşvikleri önemli yer tutar

dahilde ve hariçte işleme rejimi, magaza showroom destekleri, kobi teşvikleri gibi

burada tübitaka büyük görev düşüyor üreten ve ihraç eden bir ülke olursak herşey yoluna girer

örneğin yurtdısından 1 ayfon alıp onu telafı etmek için kilo kilo domates satmak gibi

tübitak öncülüğünde yüksek değerli teknoloji ihracatı gerçekleştirirsek herşey yoluna girer

Yanlış anlamada hocam,

Bold ile isaretlediğim yere kadar okudum gerisini okumadım.

Sebeb : Hiç bir ülke canı istediği zaman para basamaz ;)

Öyle birşey olsaydı Bu ulke para basar Döviz i ezerdi borclarını kapatırdı :)

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

eldeki dövize ve altın rezervlerine göre tabiki

cık, yanlış.

dış borçtan ziyade iç borç denilen bir şey var.

devlet kamu çalışanlarının maaşlarını para basıp mı ödüyor? parayı bir şekilde kendine yönlendirmesi lazım yeniden.

ayrıca devlet şuan tüketimden beslenmektedir, öyle olmasa her tarafa avm yapalım mantığında yürümezlerdi.

ayrıca gelişmiş ülkelerde büyük altın ve döviz rezervleri yoktur, gelişmekte olan ülkeler gelen yatırımcıya güven vermek için rezerv tutarlar.

ve içi boşaltılmış tübitak'tan bir şey beklemek hata olur.

husnuweb tarafından 18/Tem/13 16:25 tarihinde düzenlenmiştir

He is finding himself.
Toplam Hit: 6666 Toplam Mesaj: 49