Dindar Kürtler - Ayrımcı Kürtler
-
shagrot bunu yazdı:
-----------------------------sen görmemişsin ama ben gördüm...
çocukla aynı sınıftayız ki anadolu lisesi burası...
liseden sonra dağa çıkacak çocuk
çocuğa görüşün ne diyorum, marksist müslüman diyor
ne kadar saçma konuşsa da al sana örnek...
-----------------------------marksist müslüman ne amq:D
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------
shagrot bunu yazdı:
-----------------------------sen görmemişsin ama ben gördüm...
çocukla aynı sınıftayız ki anadolu lisesi burası...
liseden sonra dağa çıkacak çocuk
çocuğa görüşün ne diyorum, marksist müslüman diyor
ne kadar saçma konuşsa da al sana örnek...
-----------------------------marksist müslüman ne amq:D
-----------------------------inan ben de bu sene başladığından beri bu soruyu düşünüyorum
çocuk her cuma okuldan kaçıp cumaya gider...
ben de allaha uzak, sola yakın bi insan olarak anlatırım sol kavramını biraz...
çocuk bana faşistsin lan sen der...
niye derim..
olum allahın yok senin falan der...
zamanında babamın dedemin başından geçen şeyleri anlatırım
olum seninkiler işkence görmemiş ki falan der...
ben de s.ktir git mna goduum cinsinden küfürü basarım.. bu çocuklar da solcu olur işte.. sonra da sol şöyle sol böyle...
hadi sol kavramını kenara attım daha 17-18 yaşındayım bilmediğim çok şey var...
insan hem allahçı olup hem ülke bölmek ister mi...
yukardan ses geliyorsa akıl fikir versin millete ne diyim...
-
Aklıma kurtlar vadisindeki bir bölüm geldi nevruz kutlamarında ölen bir kürdün evine gidiyor muro evde kuran okunuyor dinliyor bitince diyor kuran okuyan kürt adam hay örgütünüz batsın çoluğumuzu çocuğumuu yedi diyor muro diyor bana bak feoda lmoruk :D taziye var diye bir şey demiyorum filan evin sahibine diyor alma bu feodal morukları eve halkımızın aklını karıştııyor :D:D:D:D
-
EcHoLL bunu yazdı:
ne dini dindarı kardeşim dini bütün olan ayrım yapmıyormu yani alakası yok hepsi demeyim kürtlerin %90 ayrımlılık yapıyor kendi içlerinde de ayrışma kutuplaşma var kürt türk ayrımı yokmuş Kürt istilası var dincimiyde bilmemneymiş alayı hikaye benim kürtlere zerre kadar güvenim saygım hoşgörüm yok.
-----------------------------aferim sana ........ ben kürdüm şimdi senin bana saygın varmıs hoşgörün varmıs yokmuş hiç s2mde değil armızdaki fark ne biliyormusun benim insan olan herkese saygım var insan olan herkes benim kardeşimdir
-
Geçmişte Ben kürdüm bile Demeye utananlar Şimdi Sokakta ben kürdüm diye milliyetci cakası satıyor devleti tanımama harhangi bişey olursa biz kürdüz birimiz ölürüz binimiz geliriz evinizi basarız yok ederiz parçalarız ayaklarında insanlar türedi geçmişin neki gelicegin neolcak şimdi sokaga çıkın uyuşturucu,kadınsatıcısı,otoparkmafyası,gececlubleri ve daha sayamadım bütün işleri yapanların geneline bakın bu ülkenin devletini tanımıyor yeri geldimi terör örgütünü kendine milfer gibi kullanan sonra burada ve bazı yerlerde insanlıktan bahseden şahıslar Türkiye Türklerindir bunu o beyninize sokun.
-
EcHoLL bunu yazdı:
Geçmişte Ben kürdüm bile Demeye utananlar Şimdi Sokakta ben kürdüm diye milliyetci cakası satıyor devleti tanımama harhangi bişey olursa biz kürdüz birimiz ölürüz binimiz geliriz evinizi basarız yok ederiz parçalarız ayaklarında insanlar türedi geçmişin neki gelicegin neolcak şimdi sokaga çıkın uyuşturucu,kadınsatıcısı,otoparkmafyası,gececlubleri ve daha sayamadım bütün işleri yapanların geneline bakın bu ülkenin devletini tanımıyor yeri geldimi terör örgütünü kendine milfer gibi kullanan sonra burada ve bazı yerlerde insanlıktan bahseden şahıslar Türkiye Türklerindir bunu o beyninize sokun.
-----------------------------hangi havayolunda calısıyon hoca sen nedir bu uçuşun sebebi nerden geldın sen kımsın baban kım babanın babası kım nerden gelmıs yugoslavyadan mı bulgarıstandanmı ermenıstandan mı gürcüstandan mı senın soyun nereye dayanıyor .bunları sorarlar adama aynı muhappet gecende yapıldı ve ben gecende su cevabı verdım sıkıyosa gıt bı kürt arkadaşının yüzüne söyle bunları .ben muşluyum babamda muşlu onun babasıda muşlu onun babasıda ıgdırlı belkıde onun babasıda ermenıstandan geldı bu neyı degıstırır son olarak senın amcın ne sen neyın pesındesın derler adamaben kürdüm abi atamıda sayıyorum kurallarada
uyuyorum bugün bi kuyumcudan fazla vergımıde verıyorum daha ne yapam a.q
edit : bişey daha biz geçmiştede kürttük şimdide kürdüz bu hiç bi zaman degısmemıstır degısmeyecekte
-
dinini iyi bilen bir kürdün(hristiyan olsun, müslüman olsun hiç farketmez) ayrılıkçı düşünce içinde olması gibi birşey söz konusu olamaz.
-
İslâm'ın çekilmiş kılıcı: Kürtler. Osmanlı'nın son dönemlerine kadar da bir kaç milliyetçi Kürt aydın(!)ları dışında her zaman sadık ve başı dik bir millet olarak İslâm'a Osmanlı İmparatorluğu'nda da dahil olmak üzere hizmet ettiler. Taa ki Türk ırkçılığına tepki olarak gelişen sözde marksist söylemde ki PKK'nın eline düşene kadar. Vijdan sahibi yurttaşlarımızın da söylediği gibi, "Kürtler'i sözde marksist söylemli milliyetçi güruhun pençelerine kurban edenler utansın."
Edit: Bu "Yeşil Komünist"ler de yeni yeni türedi hakikaten. Ne ayaksınız siz diyesim geliyor. Hatta kendilerini karpuza bile benzetiyorlar. Dışı yeşil, içi kırmızı filan. ahaha :D
-
Kirosana Doğulu birini gorunce hemen acayip gozlerle bakıyor diyorsun
bu gayet doğal ki Türklerden Farklı bir dil kullanıyorlar farklı bir şive sende bilirsin ki farklı hal ve hareketlere sahipler durum öyle oluncada elbetteki acayip gözlerle bakılacak tıpkı turistlere bakıldığı gibi şiveyi geçtim sokakta kürtçe konuşulması özellikle Türklerin soyutlamasına yol aça turistlere yapıldığı gibi Çünkü bu memleketin dili Türkçedir Bence Kürtlerde kendi evleri hariç kendi ortamları hariçbaşka yerde kürtçe konuşmamalılar şayet bizden biri olduklarını düşünüyorlarsa yoksa bu tür bakışlara elbettekimazurkalırlar ister istemez yadabu durumdan şikayetçi olmayacaklar oluyorlarsa yapmayacaklar
ben kürt ve Türkün aynı çatı altında kerdeşçe çokgüzel bir şekilde yaşacağına inanıyorum yeterki, farklı istekler olmasın, kendilerini soyutlacak hal hareketlerde bulunmasınlar. Bir takımoyunlarada gelmesinler Türklerde Kürtlerde -
@Serdar
Turiste bakılması gayet doğal. Çünkü bizden fazlasıyla farklı kültürlerin insanların. Lâkin senin yurttaşın olan bir Kürd'ü turistle aynı kefeye koymak fikrimce yanlış bir şey. Çünkü farklı diller kullansakda, farklılaşan bir takım adetlerimiz olsa da töremiz, tarihimiz, kültürlerimiz ortak. Ha dediğin gibi Kürtçe bilmeyen 10 kişinin arasında telefonda mecbur kalmadığın sürece Kürtçe konuşmak, o ortamda bilinmeyen bir diğer dili kullanmak kadar görgüsüzlüktür. Fakat bu görgüsüzlük konuşulan dilin Kürtçe olması değil, etrafında kimsenin bilmediği bir dili konuşmaktan kaynaklanır. Velhasıl-i kelam, ince çizgiler bunlar.