folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Dini Konuların Serbest Konuşulduğu Siteler Var Mı ?

Dini Konuların Serbest Konuşulduğu Siteler Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı
    HannibALgan bunu yazdı

pcdoktor636 bunu yazdı

Olaya ateist arkadaşların açısından bakınca dedikleri bir yere kadar mantıklı geliyor bana, hepsine sizin görüşünüzdür diyebiliyorum ama şu kusurlu yaratıldık lafını bi bırakın ya.

Bunun en büyük örneğini richard dawkins denen herif yaptıydı en alta videoyu eklerim.

Abi elinde ne var da senin kalkıp bu kusurludur diyebiliyorsun ya? Senin bilgin ne kadar be amk?

Ulan insanı inceleyen milyon tane bilim adamı var, 20 sene önce anne sütü zararlıdır dediler bunlar. Buna dair gazetelerde kaç kere manşet çıktı çocukluğumda çok net hatırlıyorum. Yanlış olduğu bariz olan o kadar çok şeyi bir dönem "ispatladılar". Sen kalkıp olmayan bilginle bu yanlış, kusurlu diyebiliyorsun ya.

Milyon tane bilim adamı insanı inceliyor, daha insana dair bilgimiz neredeyse 0. İnsan denen varlığın bütünüyle karşılaştırdığımızda bilgimiz 0a yakın, hele ki konu beyin olunca.

Ama adam toplasan kaç kişinin incelediği bi zürafanın boynuna bakıp diyorki bu gereksiz, kusurlu . Bi siktir git amk .

Her türlü tezinizi falan okurum, araştırırım ama şu olmayan bilgimizle kusurlu yaratılış konusunu açmayın müridler. Zira ne insana, ne hayvana, ne de evrene dair bilgimiz çok çok az. Birçoğu yeni bulunmuş şeyler.

Edit: Videoyu unuttum. Gerçekten merak ediyorum biri çıkıpta "yoo herşeyi biliyoz artık tıp ilerledi" falan diyecekmi.

http://www.youtube.com/watch?v=cO1a1Ek-HD0

bebeğim senin 20lik dişin yok mu? ya da kuyruk sokumun? kuyruğun olmadığı halde neden kuyruk sokumun var tatlım? yada bilinen 7000 civarında genetik hastalık var? insana en yakın primat olan şempanzelerde görülen 5 genetik hastalık neden insanlarda da var?

tip dünyası varsa, hastalık varsa akıllı tasarımdan bahsedilemez

Hastalık diye bildiğimiz şeylerin ne kadarını biliyoruz?

Sonuçta kanser hücresi denilen şey, asla ölmeyen bozuk bir hücre. Kanser hücresi üzerinde ölümsüzlük çalışmaları yapılıyor.

Daha bu hastalığı doğru düzgün bilmiyoruz, sebeplerini adam akıllı bilmiyoruz yanlış diyoruz işte.

Daha bilgisayarın açma düğmesinin nerede olduğunu, ne işe yaradığını bilmeyen bi insanın bilgisayarın karşısına oturup açıl demesi, bilgisayarın da tepki vermemesi üzerine bozuk lan bu demesi gibi bizim durumumuz. Aklıma gelen en iyi örnek bu oldu halimizi anlatan.

Bırak hayvanlar alemini, evreni falan sadece insana dair bu kadar zayıf bilgimiz varken, tutup o zürafa hatalı demek ne kadar mantıklı geliyor?

Olaya tüm bunların dışında dini açıdan bakacak olsak hastalıkların dini açıdan da sebepleri, nedenleri var. Ama şu an o konuya girmek istemiyorum, sizinle sadece sizin inandığınız şeyleri baz alarak konuşmaya çalışıyorum ve dediğim gibi diğer konulardaki bazı açıklamalarınızı yerinde görüyorum ama şu kusurlu yaratılış diye öne attığınız şey hakkında en ufak bir fikriniz yok. Bırak kusursuzunu, kusurlu halinin ufacık bir parçasını dahi üretemiyoruz, üretecek teknolojimiz, bilgimiz yok. Çünkü henüz varolanı anlayabilmiş değiliz.

peki güzel kardeşim madem bi sikim bilmiyoruz ne akla hizmet allak var diyoruz amk?

araştırma ogrenme sonra bisey bilmiyoruz öyleyse bi allak var

senin bahseettigin d yabanci dille biri yaninda konusunca bunlar kesin bana kufur ediyor diye dusunmeye benziyor

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı
    HannibALgan bunu yazdı

pcdoktor636 bunu yazdı

Olaya ateist arkadaşların açısından bakınca dedikleri bir yere kadar mantıklı geliyor bana, hepsine sizin görüşünüzdür diyebiliyorum ama şu kusurlu yaratıldık lafını bi bırakın ya.

Bunun en büyük örneğini richard dawkins denen herif yaptıydı en alta videoyu eklerim.

Abi elinde ne var da senin kalkıp bu kusurludur diyebiliyorsun ya? Senin bilgin ne kadar be amk?

Ulan insanı inceleyen milyon tane bilim adamı var, 20 sene önce anne sütü zararlıdır dediler bunlar. Buna dair gazetelerde kaç kere manşet çıktı çocukluğumda çok net hatırlıyorum. Yanlış olduğu bariz olan o kadar çok şeyi bir dönem "ispatladılar". Sen kalkıp olmayan bilginle bu yanlış, kusurlu diyebiliyorsun ya.

Milyon tane bilim adamı insanı inceliyor, daha insana dair bilgimiz neredeyse 0. İnsan denen varlığın bütünüyle karşılaştırdığımızda bilgimiz 0a yakın, hele ki konu beyin olunca.

Ama adam toplasan kaç kişinin incelediği bi zürafanın boynuna bakıp diyorki bu gereksiz, kusurlu . Bi siktir git amk .

Her türlü tezinizi falan okurum, araştırırım ama şu olmayan bilgimizle kusurlu yaratılış konusunu açmayın müridler. Zira ne insana, ne hayvana, ne de evrene dair bilgimiz çok çok az. Birçoğu yeni bulunmuş şeyler.

Edit: Videoyu unuttum. Gerçekten merak ediyorum biri çıkıpta "yoo herşeyi biliyoz artık tıp ilerledi" falan diyecekmi.

bebeğim senin 20lik dişin yok mu? ya da kuyruk sokumun? kuyruğun olmadığı halde neden kuyruk sokumun var tatlım? yada bilinen 7000 civarında genetik hastalık var? insana en yakın primat olan şempanzelerde görülen 5 genetik hastalık neden insanlarda da var?

tip dünyası varsa, hastalık varsa akıllı tasarımdan bahsedilemez

Hastalık diye bildiğimiz şeylerin ne kadarını biliyoruz?

Sonuçta kanser hücresi denilen şey, asla ölmeyen bozuk bir hücre. Kanser hücresi üzerinde ölümsüzlük çalışmaları yapılıyor.

Daha bu hastalığı doğru düzgün bilmiyoruz, sebeplerini adam akıllı bilmiyoruz yanlış diyoruz işte.

Daha bilgisayarın açma düğmesinin nerede olduğunu, ne işe yaradığını bilmeyen bi insanın bilgisayarın karşısına oturup açıl demesi, bilgisayarın da tepki vermemesi üzerine bozuk lan bu demesi gibi bizim durumumuz. Aklıma gelen en iyi örnek bu oldu halimizi anlatan.

Bırak hayvanlar alemini, evreni falan sadece insana dair bu kadar zayıf bilgimiz varken, tutup o zürafa hatalı demek ne kadar mantıklı geliyor?

Olaya tüm bunların dışında dini açıdan bakacak olsak hastalıkların dini açıdan da sebepleri, nedenleri var. Ama şu an o konuya girmek istemiyorum, sizinle sadece sizin inandığınız şeyleri baz alarak konuşmaya çalışıyorum ve dediğim gibi diğer konulardaki bazı açıklamalarınızı yerinde görüyorum ama şu kusurlu yaratılış diye öne attığınız şey hakkında en ufak bir fikriniz yok. Bırak kusursuzunu, kusurlu halinin ufacık bir parçasını dahi üretemiyoruz, üretecek teknolojimiz, bilgimiz yok. Çünkü henüz varolanı anlayabilmiş değiliz.

peki güzel kardeşim madem bi sikim bilmiyoruz ne akla hizmet allak var diyoruz amk?

araştırma ogrenme sonra bisey bilmiyoruz öyleyse bi allak var

senin bahseettigin d yabanci dille biri yaninda konusunca bunlar kesin bana kufur ediyor diye dusunmeye benziyor

Farkettiysen konuyu hiç oraya çekmedim. Seninle bu konuyu tartışacak değilim. Konuya da en başında yazdım zaten,  Amacım sadece kusursuz yaratılış / evrim veya ne dersen de onu konuşmak. Burda allah var veya yok konusuna dair birşey demedim.

Birşeyin yanlışını söyleyebilmen için o sistemin nasıl çalıştığını bilmen gerekiyor ki aradaki yanlışı görüp ayırt edebilesin.

Biz daha doğruyu, yanlışı bilmiyoruz bunu anlatmaya çalışıyorum. Ateist / deist/ pagan vs. hangi dine mensub olursam olayım tutupta böyle bir iddiada bulunmazdım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Bu tartışmanın sonu bitmez agalar , olay ofsayt gibi kanıtlanabilir bir tartışma değil. 

Görünmeyen birşeyi ne siz kabul ettirebilirsiniz görmeyenlere , nede görmeyenler sizin gördüğünüzü sandığınız şeye inanır.

Korkulması gereken şey cennet , cehennem , şeytan , cin değildir. Neye inanırsan inan cehaletten kork. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

sayın futurist o adam müslüman olduğu için sonunda cennete gidecek ama ben sonsuza kadar yanacağım. Sen buna ister 100kmh de ister 500kmh de. adam islamın 5 şartına uyuyor yaşlanınca da pişman oluyor zaten az çok çakıyor bir töbe ooh mis, biz mi biz kimsenin canını yakmıyoruz efendi gibi yaşıyor seviyor seviliyoruz sonra sonsuza kadar cehennemde yanıyoruyz hey gidi yüce adalete bak sen.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı
    @zeybekustası

Hakancim uzun lafın kısası dini konu burada konuşulmaz, tbt hariç gider forumlara bak derim.

@teist arkadaşlar

yaw he allak var tamam biz yanarken 72 hurinizle gangbang yapın allaku ekber diyip kafa kesin, kadın taşlayın, peygarberiniz olacak seksomanyak gibi 9 yaşında "göğüsleri tomurcuklanmamış" bakireler ile evlenin. unutmayın ki allak cece çok bağışlayandır, çok merhametlidir...

Bizim allakımız bize canım. 

Sen ateist bile değilsin, değişik bir türe girmiş saçma sapan egolarıyla başkalarının düşüncelerini ve fikirlerini ezebilecek bir über insansın. 

Maalesef. 

Saygı beklemiyorum senden inananlara karşı ama yukarıdaki dediğim gibi değişik bir şeysin hocu. 

Sevgiler. 

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Bir şey sorucam pcdoktor636;

Hiç birşey bilmediğimizi nerden biliyorsun? Sen herşeyi biliyorsun da, insanoğulunun bildikleriyle karşılatırıp çok az olduğu sonucuna mı varıyorsun? 

Örneğin kanser hücresi hakkında ne biliyoruz gibi bir şey söylemişsin. Ben de otomatik olarak düşünüyorum ki; bu başlıkla ilgili bütün literatürü okudun, hatmettin ve yetersiz olduğu kanısına vardın.

Öyle mi? Öyleyse büyük saygı duyacağım sana.

krypt tarafından 22/Oca/14 15:31 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nukeshore
    nukeshore's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dinde zorlama yoktur. Kişi hür iradesi ile dinini seçer yada dinsizliği.

islam dinini benimseyip seçmişse müslümandır, ve dininin yükümlülüklerin yerine getirmeye mecburdur.

bu tümü için aynıdır, hangi yola inanıyorsan ona göre hareket edersin.

İnce nokta hangi yolda yürürsen yürü diğer yoldan gidenlere bulaşamaz/sataşamazsın.

011011100111010101101011011001010111001101101000011011110111001001100101
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Bir şey sorucam pcdoktor636;

Hiç birşey bilmediğimizi nerden biliyorsun? Sen herşeyi biliyorsun da, insanoğulunun bildikleriyle karşılatırıp çok az olduğu sonucuna mı varıyorsun? 

Örneğin kanser hücresi hakkında ne biliyoruz gibi bir şey söylemişsin. Ben de otomatik olarak düşünüyorum ki; bu başlıkla ilgili bütün literatürü okudun, hatmettin ve yetersiz olduğu kanısına vardın.

Öyle mi? Öyleyse büyük saygı duyacağım sana.

Evet hocam erdim, sonsuz bilgi kaynağına ulaştım şuan. Burdan holyone ile beraber aşağıdaki acizleri izliyoruz.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Allah'ın varlığı kanıtlanamaz yokluğu kanıtlanamaz vesaire azıcık teorik fizik bilseniz arkadaşlar allahın ne yetersiz ne komik bir olasılık olduğunu görürsünüz, hadi göremediniz, hadi kanıtlanamaz da takıldınız, bu tanrı kavramından ayrı olarak semavi dinlerin alayı bombalama alayı yalan onu da mı anlamıyorsun. Daha geçen izledim cübbeli ahmet diyor dünya 7000 yıllık amk, e ebenin amı.

Paradoks kavramnın olduğu bir evrende Tanrı olmaz arkadaşlar, bunu aklınıza yazın. "Allah'ın herşeye gücü yetiyorsa kendinden daha büyük birşey yaratsın", yaratırsa en yüce o olmaz, yaratamaz ise en yüce o olmaz bu klişeyi biliyoruz, buna ne cevap veriliyor şimdi "Yaratabilir ama Yaratmaz" tam bir embesil cevabı, Tanrı'nın aksini kanıtlayamadığı paradokslar orada kapı gibi durup onun en yüce olmasını engeller, neden engeller, mantıken engeller, paradokslar çıkmaz kapılardır, Allah'ın her konuda en yüce olduğunu düşünürsek Allah'ın olduğu evrende tek bir paradoks bile o yücelikten eser bırakmaz, çünkü biraz önceki örnek gibi bu Allahı da çelişkide bırakır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek
    nukeshore bunu yazdı

Dinde zorlama yoktur. Kişi hür iradesi ile dinini seçer yada dinsizliği.

islam dinini benimseyip seçmişse müslümandır, ve dininin yükümlülüklerin yerine getirmeye mecburdur.

bu tümü için aynıdır, hangi yola inanıyorsan ona göre hareket edersin.

İnce nokta hangi yolda yürürsen yürü diğer yoldan gidenlere bulaşamaz/sataşamazsın.

irtidadın/mürtedin cezası ne peki hocam islama göre?

Toplam Hit: 11808 Toplam Mesaj: 109