folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Diploma Ve Staj Defteri Parası Zorunlumu.?

Diploma Ve Staj Defteri Parası Zorunlumu.?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

Webyazılım ve tasarım lise son sınıfım bu sene okul bitiyor., meslek bölümü olduğumuz için staj defteri doldurmak zorundayız. lakin staj defteri için 100tl diploma içinde 50 tl istiyolar ve her ay 20 tl aydat vermek zorundaymışım okuduğum lise ( ÇPL ve TL ) devlet okulu.

konuya gelelim;

azdemin staj defteri almaya gittim müdür 100 tl istedi :S başka okullarda böyle bir uygulama yok parayı verdiğimiz zamn. okul aile birliği adına bağış yapılmış makbuz veriyorlar. biz bu parayı vermek zorundamıyız? müdüre soruyor asabi bir şekilde Hademeler var Güvenlik var vs vs bunların parasını kim verecek diyor. Devlet okulu Değilmi Kardeşim :S madem para vercem nye geldim .? yoksa benmi yanlış düşünüyorum.? bu defteri almadan okulu geçemezsin dyo :S bide diploma parası istiyor 50 tl nedr bu Hiçbir bilgim yok :S bu konuda bilgisi olan arkdaşlar bi açıklık getirimisiniz.? nedir bu ne yapmamız gerekiyor.

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Erkek

madem başka okullar ücretiz veriyor git o okullardan iste defteri ben lys kitapçığını öyle almıştım :D diploma için bi fikrim yok :) ama böyle bir uygulama olmaması lazım yaptıkları suç

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

değil, zaten bağış makbuzu veriyorlar yani  sen bağış yapmış oluyorsun ama ben vermicem dersen diplomayı zor verirler kıllık çıkartırlar kardeş düzen böle naparsın.

herkes bi musluğun başını tutmuş gidiyo amk.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kazekage
    Kazekage's avatar
    Erkek

Hocam genelde para alınıor staj defteri için 50 ile 100 tl arası ben 50 tl almısdım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

aidat ne ya? mezun olduğun okula niye aidat veriyosun ki anlamadım..

ben diplomamı almamıştım lise den mezun olduğumda, 1 sene geç üni ye gittim zaten o zamana kadar durdu okulda sonra bedavaya aldım. git şikayet et korkar verirler belki.. hemen hemen her okul ister zaten böyle paralar ama ben vermedim vermemde :) 

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_644
    emre_644's avatar
    Erkek

diploma parasını vermek zorunlu bunula ilgili bi yasa var fakat söyledigin gibi 50 tl degil o diploma parası sadece 10 tl

aynı sorun bendede var bizden 10 tl diploma parası +30 tl okula yardım+5 tl spor klubu parası +10 tl stj defteri parası  +işyeri açma belgesi gibi bişeyide yanında verceklermiş ama neymiş bu staj defteri parası öle ya 5 tane kagıt parcası 100 tl  :D

sen en iyisi diploma için at bi 20 tl staj defteri içinde at bi 10 tl gerisini verme olmaz gibi derse mili egitim me kadar git

Hangisi daha kötü, Cehennem mi, Hiçlik mi?...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

para felan verme. ben vermedim. staj defteri icin zaten oyle bisi yok.

diplomani vermediklerinde git il ya da ilce milli egitime. benim diplomama el koydular de. sikayet dilekcesi ver benim gibi.

cok cuzi bi miktar onun fiyati. onu odeyip alirsin + olarak okulda mimlenir.

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

oha 100 lira staj defteri parası mı olur. 50 lirada diploma diyor. Hocam direk milli eğitime git... Durumu anlat. Zaten devlet bunlara para vermiyor mu?

her yerin bir yönetmeliği var.  Yönetmelikleri oku.

5 sene evvel bile 10 lira verdim diplomaya. Şimdi devlet bu yardım mevzularına daha bir dikkatli davranıyor. 

Çözüm milli eğitim de..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corcil
    corcil's avatar
    Erkek

verme  :) bizde yaptık para flan isteyen olmadı diploma için 20 lira verdiydim aklıma hemi :)

---------------------------------------------------------------
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

Hocalar dün konuyu açtıktan sonra okela uğradım bana staj defteri 70lira çekti 50 verdim :S adam anlatıyoda anlatıyo yok hademeler , temizlikçiler bilmemne kim vercek bunların parasını 20dk yakın anlattın sonunda acıdım verdim parayı :S bide makbuz kesti 20tl p.tesi verecekmişim :P Milli eğitime'mi gitsem diyorum :S yoksa okul bitene kadar paso para geçircekler. Yalnız şöylebir sıkıntıda var bizim müdür uyuz hocalar falan sonra bi sıkıntı çıkarmasınlar...? son senemiz zaten

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

korkma , cesur ol savaşci ol. eğitim hakkını kimse elinden alamaz.

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
Toplam Hit: 3284 Toplam Mesaj: 12