Doğumdan Sonra Hayat Var Mı?
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------ne korkusu hojam ya, kendi fikrimize her ters düşeni atsak adammi kalir forumda, oyle bir huyum olsa da bu insanlarda korku uyandırırmı :)
ben kendi değerlerime göre hikayeyi degerlendirdim sadece, hikayenin basini sonuna baglayamadim sadece, belki bende bir eksiklik vardır:)
-----------------------------katılıyorum holy abi her farklı olanı banlarsan forumda adam kalmaz farklılığimız bizim zenginliimiz sadece forum için diil türkiye içinde gecerli
katılmadıım nokta ise neden hemen sen fethullahcı yada adnancımısın demen insanları ocu bucu diye kategorize etmek doru diil bence olduğu
gibi kabuullenmeliyiz gorüşü ne olursa olsun bu vatana ihanet haric her türlü görüşü saygıyla karşilamak lazım
-
İmanın şartlarından beşincisi "Âhiret Gününe İnanmaktır." İnsanların ve diğer canlıların bir sonu olduğu gibi, üzerinde yaşadığımız dünyanın ve bütün evrenin de bir gün sonu gelecektir. Allah'ın takdir ettiği zaman gelince görevli melek İsrafil, "Sûr" denilen bir şeye üfürecek ve bundan çıkacak çok müthiş bir sesin tesiri ile (Allah'ın diledikleri dışında) bütün canlılar ölecek, yer ve göklerin düzeni bozularak kâinat yeni bir şekil alacaktır.
Kıyamet denilen bu olaydan bir süre geçtikten sonra Allah'ın emriyle İsrafil, Sûr'a ikinci defa üfürecek ve bütün canlılar yeniden dirilerek "Mahşer" denilen toplanma yerine çağrılacaktır. Burada herkes Allah'ın huzuruna çıkarılacak ve dünyada yaptıklarından sorguya çekilecektir.
İnsan, dünyada ne ekmiş ise ahirette onu biçecek, İlâhî adalet yerini bulacak ve hiç kimse haksızlığa uğratılmayacaktırÂhirete inancı olmayanlar, ölüm anında gerçekleri görecek ve Allah'ın emirlerini yapmak için dünya hayatına geri dönmek isteyeceklerdir. Ancak iş işten geçmiş olduğu için bu istek kabul edilmeyecektir. Bu durum Kur'an-ı Kerim'de şöyle haber veriliyor:
"Onlardan birine ölüm gelince: Rabbim! Beni geri çevir. Belki yapmadan bıraktığımı tamamlar, iyi iş işlerim, der." (21)
Âhiret gününe inanmak insanı teselli eder, üzüntüsünü azaltır.
Şöyle ki:
Dünyada nice iyi insanlar, iyiliklerinin karşılığını görmeden; haksızlığa uğrayanlar hakkını almadan; nice zâlimler de cezasını çekmeden ölüp gitmektedirler. Haklı ile haksızın, iyi ile kötünün ayrılacağı ve herkesin yaptığının tam olarak karşılığını bulacağı gün, ahiret günüdür.
Âhiret gününde ilâhi adalet yerini bulacak; iyilik yapanlara iyiliklerinin müfkâfatı bol bol verilecek; haksızlığa uğrayanlar eksiksiz olarak haklarını alacak; zalimlerin yaptığı yanında kalmayacak, hak ettikleri cezayı bulacaklardır. İşte bu inanç, insana huzur verir, üzüntülerini azaltır.
Peygamberimiz şöyle buyuruyor:
"Kıyamet gününde insan dört şeyden sorguya çekilmedikçe Allah'ın huzurundan ayrılamaz:
– Ömrünü nerede geçirdiğinden,
– Vücudunu nerede yıprattığından,
– Malını nereden kazanıp nereye harcadığından,
– Bildiği ile ne amel ettiğinden" (22)
Yeniden diriliş ile başlayan ve sonsuza kadar devam edecek olan zamana "Ahiret Günü" denir. İşte, bütün insanların öldükten sonra yeniden dirilmesine ve ondan sonra devam edecek olan sonsuz hayata inanmak, imanın en önemli esaslarından biridir. -
konu içeriği saçmalık, "hem belki doğumdan sonra hayat vardır" sözleriylede desteklenmektedir bu saçmalık.
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------bang-bang bunu yazdı:
-----------------------------
var var geçen oktarcımla konuşuyoz ahiretten sonra mahirete ordan cahirete fahirete gidiomuşuz sora ebemizinkinden boşluğa bakıp yıldızları tersten görücekmişiz orda büyük alan varmış c bilenleri bi tarara topluyolarmış ahaa sailar moonda ordan geçiyomuş adnancım benim ya büyük bilim insanı sütyenin mucidi.
-----------------------------bak bang bang hatun yine dinle dalga geçecek sözler etmişsin...hatun bildik saygı duyduk.. misliyle sana küfür edilse?
dinsiz olduğunu belirttin bari sözlerinle dinimize laf etmeee....
-----------------------------mayrip mürid deist im demiş yaratıcının var oldugunu biliyor manasına gelir bu, neyi tartışıyosun ki daha.
ama ben hala neden yaratıldıgımız sorusuna cevap alamadıgım için ateist im,
hiç bir "etrafına bak bunca şey tesadüf olamaz" tarzındaki söz beni etkilemez, sağlam deliller lazım...
-
VisualBoy bunu yazdı:
-----------------------------ama ben hala neden yaratıldıgımız sorusuna cevap alamadıgım için ateist im,
hiç bir "etrafına bak bunca şey tesadüf olamaz" tarzındaki söz beni etkilemez, sağlam deliller lazım...
-----------------------------biz imtihan icin geldik.Kendi irademiz ile kendı hayatıızı cızıp odul veya cezalandırılmak ıcın geldık ole herkes cennete veya cehenneme gıtse bı anlamı olmazdı herhalde.
-
UsLaNMaZ_CaKaL bunu yazdı:
VisualBoy bunu yazdı:
-----------------------------ama ben hala neden yaratıldıgımız sorusuna cevap alamadıgım için ateist im,
-----------------------------biz imtihan icin geldik.Kendi irademiz ile kendı hayatıızı cızıp odul veya cezalandırılmak ıcın geldık ole herkes cennete veya cehenneme gıtse bı anlamı olmazdı herhalde.
-----------------------------yeri değil yoksa baya bişey yazardım konuyla ilgili olarak, kendinden bile şüphe ederdin...
-
Selametle Hocam (
)
Aslında profil kısmına eklemeli,
Müslüman
Hristiyan
Din Taciri
Adnan Hoca Tarikatı
Fettullahcıyız Ezelden
vs. -
VisualBoy bunu yazdı:
-----------------------------yeri değil yoksa baya bişey yazardım konuyla ilgili olarak, kendinden bile şüphe ederdin...
-----------------------------(= cok duyduk bu lafları olayları yokusa surmek ıcın konusuosun sankı tek hucrelı hayvandan geldık.vakti gelince kim supheli kim suphesiz ayır edılır.
-
UsLaNMaZ_CaKaL bunu yazdı:
-----------------------------(= cok duyduk bu lafları olayları yokusa surmek ıcın konusuosun sankı tek hucrelı hayvandan geldık.vakti gelince kim supheli kim suphesiz ayır edılır.
Gelmediğimize nasıl bu kadar eminsin :) -
güzel hikaye şeyhim kinder yumurtayı da başka bir yumurta mı içine alıyor demiş kinder yumurta yaşadığımız alemde yaşadığımız alemde başka bişeyin içinde olabilir (örneğe göre) ayrıca bunlar sonsuza gider gibi de geliyor düşününce ama islamiyet bununda cevabını veriyor allah doğmaz ve doğurulmaz diyor yani sonsuz düşünce allah la son buluyor bana en çok bu mantıklı geliyor.
-
HolySeclorum bunu yazdı:
Gelmediğimize nasıl bu kadar eminsin :)
tahribat ta din hakkında konulara katılmak ıstemıyorum cunku - hit lerim artıgını dusunuyorum.hatta banlanmam bıle an meselesı :D nese herkes bıldıgını yasasın :D