folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder [Dokuman] - Laptop‘Un Arızalanan Ekran Kartını Tamir Etmek

[Dokuman] - Laptop‘Un Arızalanan Ekran Kartını Tamir Etmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

Amd-x bunu yazdı:
    -----------------------------

swordfish bunu yazdı:

Amd-x bunu yazdı:

swordfish bunu yazdı:

:) Bu mu tamir etmek ?

Eğer bu yaptığınız tamir etmek ise ben bu işi bırakırım arkadaş :)

abi bu olay, alım gücü ya da yaptırma gücü olmayanlar için evet yapılabilir.

sen işi bırakma hele, bize lazımsın.

alternatif çözümler arada lazım olabiliyor.

Haklısın aslında ama bu yaptığınız işlem en fazla bir kaç hafta daha bilgisayarınızın çalışmasını sağlar.

Ayrıca farkında olmadan anakarta yada diğer elemanlara zarar vererek bir daha aynı arızayı verdiğinde yapılmasını imkansız hale getirecek sonuçlar çıkartıyor.

Bizim servise bu tarz gelen cihazları teslim bile almıyrouz :) Çünkü hem bize zaman kaybettiriyor hemde başarı oranımız düşüyor.

abi yukarıda belirttim zaten biraz da şans etken buna. ( " bir kaç hafta ya da ay hadi bilemedik yıl sonra tekrarlar. " )

iş prensibi ile ilgili tutumunu çok iyi anlıyorum.. evet, o tür sıkıntılar benim başıma da geldi. ama laptop kıl tüy olduğundan senin gibi ehli olan insanlara bırakmayı tercih ediyorum. bu gibi durumlarda risk almayı pek sevmiyorum.

ha bga kullanımı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. o makinanın gidişatına bağlı.

Bu gibi durumlarda aslında en mantıklısı resimdeki gibi 200-300 liralık bir msi makina varsa şansınızı deneyin :) Bakarsınız 1 hafta bakarsınız 1 yıl gider :)

Ama sağlam bir makinanız var ise denemeyin derim :)

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

swordfish bunu yazdı:

Bu gibi durumlarda aslında en mantıklısı resimdeki gibi 200-300 liralık bir msi makina varsa şansınızı deneyin :) Bakarsınız 1 hafta bakarsınız 1 yıl gider :)

Ama sağlam bir makinanız var ise denemeyin derim :)

aynen (:

bide bu garantili çip tamirine de aldanmayın, hem siz hemde, yapan şahıs göt gibi kalabiliyor. verdiğiniz paraya küfür edersiniz.

bu duruma çalıştığım yer dahil bi çok kez şahit oldum.

bu da kulağınıza 2x küpe olsun (:

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

arkadaşlar saç kurutmanın mantığı chipsetlerin bacaklarındaki çatlak sıvı lehimleri tekrar eritip eskisi gibi iletimi sağlamaktır 

onekine?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

çok  ilginç lazım  olursusa rene abimize  gönderiz  :) 

ZalımMadam.10.07.24
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HyP-X
    HyP-X's avatar
    Erkek

Bu da 8800gt nin pişirilişi

http://www.youtube.com/watch?v=DWTcsEWSp6I

.. you only have you ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

dokuman olarak koyulmasi yanlis. isiyi verirken yanindaki herseyi isitip karta zarar verme olasiligi yuksek. bu islemi bga cihazi olmadan ustten ve alttan isi vermeden yapmak mantiksiz basari orani sadece sans burda.

elinle bastirdigin zamanda acilma sansi var. o zaman elinle bastir oyle kullan :)

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

demirci bunu yazdı:

dokuman olarak koyulmasi yanlis. isiyi verirken yanindaki herseyi isitip karta zarar verme olasiligi yuksek. bu islemi bga cihazi olmadan ustten ve alttan isi vermeden yapmak mantiksiz basari orani sadece sans burda.

elinle bastirdigin zamanda acilma sansi var. o zaman elinle bastir oyle kullan :)

niye yanlış olsun ki ?

tamam elle bastırmakta bi çaredir. ama sürekli bastırarak etkili olacağını sanmıyorum.

bu işlemi, duası okunmuş makinalarda uygulamaktan hiç bir zarar gelmez :)

riski göze aldıktan sonra, gerisi şansa kalmış dediğin gibi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

demirci bunu yazdı:

hacım güzel bir şey yaz seninkini paylaşsınlar. parmakla bastırma olayını anlamış değilim.

eğer başka bir leptopta da yapılıp başarıya ulaşıp şanş denecekse bn hemen bir şans topu 10 numara yada benzeri şans oyunları oynayalım

iyiki birşey paylaştık ya halla halla

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

yeni gördüm konuyu ben dede msi s430x var.

bu aletlerde genel bir problem ekran çipi.

benim tamir (!?) yöntemim laptopu açıyorum, soldaki sıcak hava çıkışını tamamen kapatıyorum.

duruma göre bazen 30 dakika bazen 1 saat açık bırakıyorum.

mouse padin bulunduğu nokta el değmeyecek şekilde sıcak olduğunda kapatıyorum.

sonra 1-2 dakika sonra açtığımda ekran düzeliyor. bunu yıllar evvel tesadüfen keşfettim.

benim laptopun ekran problemi dıında bir problemi yok. para bulupta yenisinide alamadım :D

2,5 senedir bu şekilde kullanıyorum. başka bir probleme neden olmadı çok şükür şimdilik.

ilk bozulduğunda gidip laptop tamircisine 250 lira vererek tamir ettirmiştim 3 ay garanti vermişti eleman bana. 1 ay sonra tekrar bozuldu, gönderdim yaptı. 1 ay sonra bi daha bozuldu, gene yaptı 1 ay snra yine bozudu, bu sefer ben şehir dışındaydım köydeydim. gönderecek imkanım yoktu merkeze uzaktım. öyle duruyordu kenarda. bi gün elektrikler kesildi sıcaktan ölüyorum. laptopu açtım usb vantilatörü taktım onunla serinliyordum.

1 saat sonra elektrik geldi, pc yi kapattım (çalışmıyor diye) 1-2 saat sonra yine elektrik gitti bu sefer yine açayım dedim fanı. bi açtım ekran düzelmiş :D nasıl mutlu olmuştum :D hey gidi günler :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

@$edit : yeni pc aldım

ndmylmz tarafından 12/Ağu/12 00:00 tarihinde düzenlenmiştir

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
Toplam Hit: 4009 Toplam Mesaj: 21