Dolar Ne Olur ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Ayro bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

Hacılar kusura bakmayında burda hiçkimse doların yükselip ineceğinden emin konuşamaz.Ekonomini uzmanları bile emin konuşamazken burda bazıları Real Madrid-Kasımpaşaspor maçını kesin Madrid alır der gibi kesin konuşuyorlar.

Geçen seferde dolar yükseldi o zamanda düşmez düşmez dediler ama dolar 1.97 ye düştü dahada düşüyordu bu Fetullahın olayı çıkmasa.

Politik durum ve trendler analiz edilerek söylenir.

"düşmez" didikleri şey için belli bir süre kullanmışlardır. Yani dolar 2.25 oldu şimdiden sonra ömrümüz boyunca 2.25'ten bir gıdım aşşağıya düşmez denmiyor.

erdoğan bunca sene  sıcak para ve tonla destek sayesinde ekonomiyi iyi götürdü. O sıcak para girişleri şimdi Erdoğana karşı çalışmaya başladı. O yüzden düşmez deniyor.

Olası hükümet değişiminde, ülkedeki belirsizlik artacağı için uzun vadede bende doların düşmeyeceğini düşünüyorum. Olurda yerel seçimleri İstanbul'da falan kayberse, ülke olarak hep beraber ayvayı yedik.

Ama söylüyorum ; önümüzdeki 8-10 sene içinde büyük bir kriz bizi bekliyor. Bütün kurum ve kuruluşlar "yabancılara" özelleştirildi ve üretim sadece inşaat ve 1-2 sektörde var. Tarım marım hak getire.

Önümüzdeki 10 yıl, Türkiye belini doğrultamaz.

Ben ömrüm boyunca dolar 2.25 kalır diyorlar sanmıştım.Demek ki yanılmışım :|

u235 tarafından 29/Oca/14 13:44 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    Ayro bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

Hacılar kusura bakmayında burda hiçkimse doların yükselip ineceğinden emin konuşamaz.Ekonomini uzmanları bile emin konuşamazken burda bazıları Real Madrid-Kasımpaşaspor maçını kesin Madrid alır der gibi kesin konuşuyorlar.

Geçen seferde dolar yükseldi o zamanda düşmez düşmez dediler ama dolar 1.97 ye düştü dahada düşüyordu bu Fetullahın olayı çıkmasa.

Politik durum ve trendler analiz edilerek söylenir.

"düşmez" didikleri şey için belli bir süre kullanmışlardır. Yani dolar 2.25 oldu şimdiden sonra ömrümüz boyunca 2.25'ten bir gıdım aşşağıya düşmez denmiyor.

erdoğan bunca sene  sıcak para ve tonla destek sayesinde ekonomiyi iyi götürdü. O sıcak para girişleri şimdi Erdoğana karşı çalışmaya başladı. O yüzden düşmez deniyor.

Olası hükümet değişiminde, ülkedeki belirsizlik artacağı için uzun vadede bende doların düşmeyeceğini düşünüyorum. Olurda yerel seçimleri İstanbul'da falan kayberse, ülke olarak hep beraber ayvayı yedik.

Ama söylüyorum ; önümüzdeki 8-10 sene içinde büyük bir kriz bizi bekliyor. Bütün kurum ve kuruluşlar "yabancılara" özelleştirildi ve üretim sadece inşaat ve 1-2 sektörde var. Tarım marım hak getire.

Önümüzdeki 10 yıl, Türkiye belini doğrultamaz.

Ben ömrüm boyunca dolar 2.25 kalır diyorlar sanmıştım.Demek ki yanılmışım :|

artislik yapmaya gerek yok, adam sayıp laf anlatıyoruz otur da dinle bir şeyler öğren. 2 günlüğüne 2 altına düşmesi doların düşmesi anlamına elme. Anlatılan planlar en az orta vadelidir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

EY TÜRK GENÇLİĞİ!  Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.  Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.  Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!  Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur !

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    sanacasta bunu yazdı

2.00-2.05-2.15 sağlam desteklerimiz var. Bir kaç ay panik havası geçince hedef en az 2.80 olmak üzere yeni çıkış başlatmalıdır. 2.05 yeni alımlarım için ideal. güncel analiz aşağıdadır.

Hocam ben ekonomiden hiç anlamam, şu grafiğe bakınca da gördüğüm şu sadece: Evet bariz bi yükseliş var.

Bana bu grafiği nasıl çıkardığını analizi nasıl yaptığını anlayabileceğim bir şekilde kısaca anlatabilir misin? Hangi verileri kullanarak böyle bir öngörüde bulunuluyor, bu kadar ayrıntılı bir şekilde grafik nasıl çıkıyor? Birkaç anahtar kelimeyle, çok vakit harcamadan.. ^^

sigara değil, balık olan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    sanacasta bunu yazdı

2.00-2.05-2.15 sağlam desteklerimiz var. Bir kaç ay panik havası geçince hedef en az 2.80 olmak üzere yeni çıkış başlatmalıdır. 2.05 yeni alımlarım için ideal. güncel analiz aşağıdadır.

Hocam ben ekonomiden hiç anlamam, şu grafiğe bakınca da gördüğüm şu sadece: Evet bariz bi yükseliş var.

Bana bu grafiği nasıl çıkardığını analizi nasıl yaptığını anlayabileceğim bir şekilde kısaca anlatabilir misin? Hangi verileri kullanarak böyle bir öngörüde bulunuluyor, bu kadar ayrıntılı bir şekilde grafik nasıl çıkıyor? Birkaç anahtar kelimeyle, çok vakit harcamadan..

hocam internette bazi yontemler var febonacci gibi.bu tip bi suru yontem ve teknik var.ongoru yapabilmek icin kullanilan.bunlarin bir kac tanesini ayni anda kullandigin zaman yanilma payin duser vs vs.bu yontemler ongoru yapmani saglar ve sende ona gore tahminlerde bulunursun.kisaca bole anlatilir

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    Ekerci bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    sanacasta bunu yazdı

***kocaman karmaşık grafik***

Bana bu grafiği nasıl çıkardığını analizi nasıl yaptığını anlayabileceğim bir şekilde kısaca anlatabilir misin? Hangi verileri kullanarak böyle bir öngörüde bulunuluyor, bu kadar ayrıntılı bir şekilde grafik nasıl çıkıyor? Birkaç anahtar kelimeyle, çok vakit harcamadan..

hocam internette bazi yontemler var febonacci gibi.bu tip bi suru yontem ve teknik var.ongoru yapabilmek icin kullanilan.bunlarin bir kac tanesini ayni anda kullandigin zaman yanilma payin duser vs vs.bu yontemler ongoru yapmani saglar ve sende ona gore tahminlerde bulunursun.kisaca bole anlatilir

Hocam bu da çok kısa oldu ya :D yöntemlerin isimleri nasıldır hangi veritabanı vb. kullanılır?

Hani geçmiş verilerin tamamı bile olsa elinde bu öngörüyü yapmak için bir fonksiyona çevirmek lazım onları. Bunlar nasıl fonksiyona/grafiğe çevrilir?

Mesela şunu anlayamıyorum, tamam elimizde ocak sonuna kadar veri var diyelim. Ama bu verilerden yola çıkarak bir standardizasyon yapmak istersek şubattaki o gösterilen yüksek değere asla ulaşamayız. Orda bir şey olması lazım işte, başka bir çeşit veri, bir değişken, bir tahmin ya da işte neyse, bir şey. O şey ne? ((:

sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

2,1735'e kadar gerileyen dolar/TL yeniden yükselişe geçti. Sabah saatlerinde dalgalanan dolar, öğleden sonra 2,24 lirayı aşarak 2,2420 seviyesini gördü

http://ekonomi.milliyet.com.tr/merkezi-n-karari-dolar-ve-euroyu/ekonomi/detay/1828847/default.htm

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    Ayro bunu yazdı

2,1735'e kadar gerileyen dolar/TL yeniden yükselişe geçti. Sabah saatlerinde dalgalanan dolar, öğleden sonra 2,24 lirayı aşarak 2,2420 seviyesini gördü

http://ekonomi.milliyet.com.tr/merkezi-n-karari-dolar-ve-euroyu/ekonomi/detay/1828847/default.htm

ay sonunda ve ay başında düşüyor. ortalarında da artışa geçiyor.

dipnot: ekonomist değilim. sadece gördüğümü söylüyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Dolar ne olur bilmemde, eğer biraz daha yükselirde 3'ü bulursa götümüze kol gibi birşey gireceği kesin ülke olarak..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun ekonomimiz boka sardı 2,30 a yükseldi dolar gene faizler yanına kâr kaldı

Toplam Hit: 8878 Toplam Mesaj: 73