Domain Hack İsimtescil Rezaletimi Yoksa Tesaduf Mü?
-
Arkadaşalr benim bir arkadaş sitesine index atılmış diye beni aradı bende baktım kimdir neyin nesidir index atan sonra adamın turk-h.org'ki kaydını buldum orda index attığı sitelere baktım bide ne göreyim tüm index attığı sitelerin ortak özelliği http://www.isimtescil.net/ alınmış olmaları sizce tesadüfmü yoksa isimtescilin rezaletimi . . .
-
ilginç ne yani bir açıkmı var isimtescilde?? sadece türklere saldıran bir türk mü yani hack yapan kişi türkmü??
-
hacı al bak liste burda : http://turk-h.org/defacement/list/filter/attacker/bybafrali
-
öyle ise isimtescil serverin de bir bokluk var
-
İnsanlar isimtescil'e çamur atmayı bırakmalı artık. Hocam yalnızca senin için konuşmuyorum genel olarak. Ama en ufak şeyde bile isimtescil'e çamur atar oldu millet. 30 tane destek talebimi başarıyla sonuçlandırdılar. 1 senedir isimtescilde domainim ve hostum hiçbirsorun görmedim. Ancak internette isimtescil hakkında okadar çok şey yazılmış çizilmiş ki. Sence atılan indexte isimtescil'in ne gibi bir sorunu olabilir? Olsa olsa şifremi unuttum bölümünden hack işlemini gerçekleştirebilir tıpkı facebook hesabı çalmak gibi. Bu da hacklemeye girmez düpedüz lamerliğe girer.
özet: Bence isimtescilin bir suçu yok. Kullanıcı hatası.
Ek: Hocam indexlerde adam açıklarınızı kapatmakta yardımcı olalım demiş; http://turk-h.org/defacement/view/432169/zurrekioo.k12.tr/ . isimtescille alakalı olsa bunu diyemez.
Ek2: Adam çok yakın zamanlarda bunu yapmış. İçimde şüphe oluşmadı değil.
-
Gözden kaçırdığınız nokta; adam Bafralı aga :)
-
Hacı ii güzel diyosun isim tescili savunuyorsun ama bunca şüpheli durumu görememen beni çıldırttı...
1. index atılan sayfalardan biride arkadaşımın sayfası ve ona hiç bir uyarı gitmemiş aynı dakikada index atılmış
2.index atılma zamanları hepsi peş peşe
3.adamın hacleyip kaydını aldığı siteler hepsi isimtescilde bu nasıl bir çelişki sadece isim tescilden alınıp açığı olan siteleri kolluyor nasreddin hocanın fıkrasına döndü hırsızın hiçmi sucu yok....
Bir sürü siteye index atıldı ne garipki hepsi peş peşe aynı indexle hepside aynı yerde barınıyor hiçbiride uyarılmamış (güya iyi niyetli ya) sizde kalkmış diyorsunuzki adam ii niyetli kullanıcılar hatalı...
-
iyi güzelde siz burada neyin tartışmasını yapıyorsunuz? heyklenen sitenin ns geçmişine bakın değişmiş ise isimtescil hatalı. (kullanıcı hatası kesinlikle yoksa) isimtescil sunucuları heyklendiyse bırakta olsun o kadar. vps de bulunmayan her site zaten heyklenmeye mahkumdur. kimse bunun garantisini veremez. neredeyse her hafta yeni local root çıkıyor. public olmayanlarıda sayarsak ohooo.
-
bu kadar adamın sitesini hacklemiş adamlar gülücük mülücük koymuş kimse gidipte savcılığa vermemiş adamı yani al ben senin açığını kapatayım diye kusura bakmayında bu adamlara haktır adam ne güzel hotmail adresinide vermiş oh mis gibi geç iletişime ver savcılığa gerisini kendisi düşünsün..
-
hacı ya walla bu işinde cıvkı çıktı artık meydan lamerlere kalmış nerde o eskiler :) özler olduk onalrı . . .
-
tesadüf olma ihtimalide var. olmama ihtimalide var. şimdi isimtescil dediğiniz firma fbs bilişim bende zamanında bunların bi açığını bulmuştum ama fazla kurcalamadım bıraktım bu işleri :D bütün domainlerim isimtescilde sen mailini whois çekildiğinde görünür yap şifrenide salakça bişey yap al sana heyk :D