Dünden Bugüne Hack Platformları Ve Türkiye‘De Hack.
-
Bahsettiklerinizin hepsi, 3-5 web sitesinden, exploit searcherlardan bulduklarıyla attıkları indexler...
minik örnekler vereyim, Türkiyenin en büyük bankasının acığıyla oluşturulan onbinlerce dolarlık hesaplardan, cc ile alınan onlarca dedicated serverlara, şu anda mecliste olan 2 partinin web sitesinden, bircok kişinin yaşının yetmediği ttnet popman paneline, vpnine girilen ttnet adsl management panelinden milletin kimlik bilgilerinin alındığı zamanlardan, rusların mazafakası, asecka sıyla yapılan savaşlara, telefon kulubelerinin hacklenmesine, trnin en büyük ikinci servis sağlayıcısının tüm veritabanını çekip, o zamanlar mssql 2000 vardı, adamlara geri satmak için pazarlık edilmesine kısacası, 3-5 web sitesinden değil, hackin hack olduğu zamanlardan bahsetmek lazım...
Ha şundanda bahsetmek lazım, türkiyede hack denen olayı 2007-2008 den itibaren yapıyorum diyen varsa, ya salaktır, ya cahildir. 243 den 5651 den kanundan hukukdan bi haber olan 15-16 yaşındaki veletlerdir :)
anonymous saldırısından sonra bak ne güzel topladı polis herkezi, yaşlara bakın yarısı 16 dan kücük :)))
Konuşulacak cook şey var ama, bunlar böle ulu orta konuşulmaz :)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Bahsettiklerinizin hepsi, 3-5 web sitesinden, exploit searcherlardan bulduklarıyla attıkları indexler...
minik örnekler vereyim, Türkiyenin en büyük bankasının acığıyla oluşturulan onbinlerce dolarlık hesaplardan, cc ile alınan onlarca dedicated serverlara, şu anda mecliste olan 2 partinin web sitesinden, bircok kişinin yaşının yetmediği ttnet popman paneline, vpnine girilen ttnet adsl management panelinden milletin kimlik bilgilerinin alındığı zamanlardan, rusların mazafakası, asecka sıyla yapılan savaşlara, telefon kulubelerinin hacklenmesine, trnin en büyük ikinci servis sağlayıcısının tüm veritabanını çekip, o zamanlar mssql 2000 vardı, adamlara geri satmak için pazarlık edilmesine kısacası, 3-5 web sitesinden değil, hackin hack olduğu zamanlardan bahsetmek lazım...
Ha şundanda bahsetmek lazım, türkiyede hack denen olayı 2007-2008 den itibaren yapıyorum diyen varsa, ya salaktır, ya cahildir. 243 den 5651 den kanundan hukukdan bi haber olan 15-16 yaşındaki veletlerdir :)
anonymous saldırısından sonra bak ne güzel topladı polis herkezi, yaşlara bakın yarısı 16 dan kücük :)))
-----------------------------cebitte anlatsana :D
-
-----------------------------Bahsettiklerinizin hepsi, 3-5 web sitesinden, exploit searcherlardan bulduklarıyla attıkları indexler...
minik örnekler vereyim, Türkiyenin en büyük bankasının acığıyla oluşturulan onbinlerce dolarlık hesaplardan, cc ile alınan onlarca dedicated serverlara, şu anda mecliste olan 2 partinin web sitesinden, bircok kişinin yaşının yetmediği ttnet popman paneline, vpnine girilen ttnet adsl manage
ment panelinden milletin kimlik bilgilerinin alındığı zamanlardan, rusların mazafakası, asecka sıyla yapılan savaşlara, telefon kulubelerinin hacklenmesine, trnin en büyük ikinci servis sağlayıcısının tüm veritabanını çekip, o zamanlar mssql 2000 vardı, adamlara geri satmak için pazarlık edilmesine kısacası, 3-5 web sitesinden değil, hackin hack olduğu zamanlardan bahsetmek lazım...
abi zaten benim deginmek istedigim nokta farklıydı. ben web deface kategorisini almak istedim. senaryoların calındıgı, cc'lerden yakalananların oldugu dönemleri ayrı tutuyorum, zaten bunları burada anlatmak dogru olmaz. ben hack 4-5 sene öncesinden basladı kesinlikle demiyorum yanlıs anlasılmasın.
bu isin parasal boyutunda neler yapıldıgını da gördüm, iceri alınanları da. dedigim gibi bunları yazmak dogru olmazdı bence. yoksa daha neler döndü zamanında evet.
-
vay anam vay :)
-
ben her zaman programlamayı hackten öte tuttum, o yüzden eskilerden tek hatırladığım galiba u90 cehennemden.
-
Biyo filan bizim zamana göre yeni sitelerdi volqan filan vardı. bizde ilk beleş forum sitelerinden birinde açmıştık formu lanet hack diye :D Crackers_Child benim sitede yöneticiydi sonra dağıldık bıraktık anladıkki boş işler :)
-
http://www.turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=16663
onur'u tanıyan, duyan vardır belki, buda onun haberi, eski bi haber
-
Selam dostlar,
çok uzatmayacağım çünkü uzatacak pek bir şey yok:)
Türkiye de hack dediğinde ilk hareket tahrip.com un elma şekeri fso dur. bunun üzerine inşaa edilmiştir herşey..
He oluşum ve ilk olmak adına spymastersnake.org bir başlangıçtır TR hack tarihinde..
-
lazım, türkiyede hack denen olayı 2007-2008 den itibaren yapıyorum diyen varsa, ya salaktır, ya cahildir. 243 den 5651 den kanundan hukukdan bi haber olan 15-16 yaşındaki veletlerdir :)
-----------------------------Aynen katılıyorum üstad.. hack dediğin mevzu 90 ların sonı 2000 lerin başındaydı..
-
Sanırım arkadaş (nicki yabancı değil tanıyorum diye düşünüyorum) sadece kendine yakın olanları, bildiklerini veya mesajı yazarken aklına gelenleri aktarabilmiş.
Yoksa rht,tahrip,spyms,redhack,internetinkaranlikyuzu,cehennem,cigicigi,savsak filan bunlar da boş geçilecek siteler veya adamlar değil. Örneğin Desertsun ve rht de bi eleman daha vardı kodlama bilgisinin iyi olduğunu bildiğim imzası sadece aklımda nicki aklımda değil imzası "there is no patch for human stupidity" idi onun bildiğim kadarıyla kodlama bilgisi çok iyiydi.
Cigiciginin Tarkan'ın albümü çıkmadan albümü internette yayınlanması aslında Türkiyeye internetin ne kadar güçlü bir silah olduğunu gösterdi.
Önceden mevzu farklıydı, site sayısı azdı örneğin hack adı altında iş yapan site sayısı 10'u geçmezdi ve hepsi birbirini bilir ve tanırdı birine üye olan hepsine üye olurdu. Sonra arada rekabet çıktı çünkü hepsi en iyi olduğunu iddaa ettiği için birbirlerine hangisinin en iyi olduğunu kanıtlamaları gerekiyordu.
Benim hatırladığım ilk MKTR'nin tahribatı hacklediğiydi (ne kadar etik orası ayrı), sonra rht tithacki,tithack, rht'yi falan filan derken mevzu dallanıp budaklandı.
Hatta hiç unutmuyorum Tahribat'ın irc serverı vardı Ir2 diye bi eleman yanılmıyorsam destek hizmetini veriyordu. Oraya saldırılıyordu filan.
Çok enteresan mevzulardı :)
Andrei'nin bahsettiği dönem daha yeni 2007-2008 seneleri.
O dönemde o kişilerden bahsetmesi doğal çünkü o dönemde moda olan iş domain firmasına girip o şekilde domain hacklemekti.
NetDevilz'in elinde bir kaç domain firması vardı, bizim elimizde pdr,register.com filan vardı yani toplamda ortalama nerden baksanız 20,30 milyon domainden bahsediyoruz. (sayıyı net bilmiyorum)
Ve yaptığımız iş şundan ibaretti.
Alexa da Türkiyede top 100'de olan sitelere whois çekiyorduk domain hangi firmadaysa o firmaya girip domaini hackliyorduk/hackleniyordu.
Ha daha derine inmek gerekirse mevzu çok değişiyor.
Amaç Dünden bu güne hack'i açıklamaksa Türk hack sitelerinin birbiriyle didişmesinden çok global olarak yaptıklarına bakılmalı.
SPY-CX5'in microsoft.com.tr'yi hacklemesi
bizim microsoft.fr'nin sunucularına girmemiz (ki yanılmıyorsam henüz microsoft'un sunucularına 2. bir sızma olmadı yanılıyor olabilirim)
Bekir'in msn.co.il'i hacklemesi (Sql,msql farketmez)
ICANN'a sızılması,
PDR'ye sızılması,
Register.com'a sızılması
Özellikle son 3 saydığım dünya için önemli olan olaylar çünkü sadece 3 domain firmasında milyonlarca domain hizmeti bulunmakta.
Olaya Türkiye ekseninde bakarsak.
Tamer Şahin'in osmanlı bankası mevzusu
LiarHack'in garantibankası aklıma ilk gelenler.
Yani aslında unutulmaması, araya yazılması gereken o kadar çok adam var ki küçücük bir yazıyla bunu özetleyebilmek mümkün değil.
Özetlenebilecek tek mevzu hack sitelerinin birbirini hacklemesi ki hackenmemiş hiç bir hack sitesi yok, hepsi birbiri tarafından hacklenmiş durumda. Hacklenmedim diyen site varsa söylesin bakalım dvd arşivime :)
Ha geçmişten bu güne aklıma gelen, aklımda kalan nickler ise;
MKTR,Zehir,HolyOne,Desertsun,Dacemeron(yazılışını bi hatırlayamıyorum şu nickin :) ),SPY-CX5, SPY-CX5'in yanındaki nicki unuttum :), Ejder,Tontonq,Bekir,Zeberus,Hackinger,Darkcode,exellance,Latent,Ahmetdeniz (bu elemanın nicki niye aklımda kaldı bilmiyorum :) ) ...
Diye devam ediyor ha hepsi aklımda kalmıyo üşenmeyip dvdleri kontrol etsem bir sürü önemli olay, bir sürü önemli insan yazılabilir.
Son olarak Sorcerer diye bi arkadaş vardı Tahribatttan konuyla ilgisi yok ama aklıma geldi nicki, tekrar Allah rahmet eğlesin yanılmıyorsam Adanada vefat etmişti.