folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dünyanın En Zeki İnsanlarini Taniyor Musunuz ?

Dünyanın En Zeki İnsanlarini Taniyor Musunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

2008 dünya zeka olimpiyatları 2. ile röportaj yapmışlığım vardır .

Mehmet Murat Sevim dir kendisi

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    roccocan
    roccocan's avatar
    Erkek

Dünyanın en zekî insanı: Türkiye'de okumak istesem ÖSS'yi kazanamam
    Tuncer Çetinkaya   -   08.01.2007

Nadia Camukova, Einstein'ın zekâ testinden 200 puan üzerinden 199.37 aldı. 7 dil bilen Camukova, 25 yaşında dünyanın en genç profesörü oldu.

Moskova Beyin Araştırmaları Enstitüsü tarafından dünyanın en zeki insanı ilan edilen Prof. Dr. Nadia Camukova, "Bugün Türkiye'de üniversiteye girmeye kalksam belki ÖSS'yi kazanamam!" itirafında bulunuyor. Türkiye'deki sınav sisteminin öğrencilerin kapasitelerini körelttiğini söyleyen Camukova, sınav sistemi ile ilgili ise şu yorumu yapıyor: "Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak kadar yanlış bir şey yok. İnsan hayatını Milli Piyango'dan çekmiyor ki!"

Dünyanın en zeki insanı Camukova, Türkiye'deki üstün potansiyelli insan özelliğinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını iddia ediyor. Türkiye'nin dahilerinin yabancı ülkeler tarafından bilinçli olarak yok edildiğini vurgulayan Camukova, "Bazı üstün zekâlı öğrencilerle normal zekâlı çocuklar aynı ortamda kaynaştırılmaya çalışılıyor. Bu tür yollarla üstün potansiyelli çocuklar yok ediliyor, normalleştiriliyor." diyor. Genç profesör, Türkiye'de televizyon kültürünün insanları tembelliğe sürüklediğine de dikkat çekiyor.

Dünyada genel kabul gören istatistiki verilere göre bir toplumda 1 milyonda 1 dâhi çıktığını söyleyen Nadia Camukova, Türkiye'de üstün potansiyelli dâhi seviyesinde en az 70 insanın olması gerektiğini belirtiyor. Türkiye'de bulunan 70 dâhiden en az 60'ının normalleştirilerek çürütüldüğünü öne süren genç profesör, yeni doğmuş çocuklarla 7-8 yaşına kadar gelmiş olanları kurtarmanın mümkün olduğunu anlatıyor. Camukova, Rusya'daki sistemi ise şöyle özetliyor: "Bu iş devlet politikası olmalı. Bunun içine o çocuğun doğduğu günden itibaren sağlık kontrolü ile birlikte beyin kontrolü gelişmesini inceleme işi devreye girer. 1 yaşına kadar her 15 günde bir, eve gelerek çocuğu kontrol eden doktorları olan ülkeler var. Bunlardan biri Rusya. 1 yaşını doldurana kadar doktor çocuktan sorumludur. Her 15 günde bir, eve giderek evin sıcaklık derecesinden içindeki moral düzeyine kadar bütün verileri, özel defterine geçer. Ve o çocuğun ölmesinden de doktor sorumludur."

Nadia Camukova şu an 30 yaşında. 25 yaşında iken dünyanın en genç profesörü olmuş. 3 yıl önce yapılan Picasso testinde 360 üzerinden 357, Einstein standartları ölçümünde ise 200 üzerinden 199,37 puan alarak dünyanın en zeki insanı unvanını almış. Camukova, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere 7 yabancı dil biliyor. Bugüne kadar 3 bin civarında kitap okuyan Camukova, "Her gün bir kitap okumaya çalışıyorum. Karl Marks'ın Das Kapital'ini 4 yaşında okudum. Kur'ân'ı da aynı yaşta okuyup ezberledim. Okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam ama zevk alarak tekrar tekrar okuduğum tek kitap Kur'ân'dır. Her 20 günde bir okurum." diyor. 'Dindar mısınız?' sorusuna, 'İnanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren Camukova, "Yaratılışa inanıyorum. İnanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inançlarla yaşarlar aslında." diye konuşuyor.

....Bu yazı yıllar önce çok ilgimi çekmişti

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=484241

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Einstein iq testine mi girmiş? Haeheah.

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nadia camukova 5-6 sene önce eskişehir osmangazi üniversitesine gelmişti. Okul bizi de götürmüştü. Görebildiğim için şanslıyım

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

edit.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Zeki insanların IQ testi yaptıracağını sanmıyorum. Einstein, Newton gibi bilimadamlarının üzerine böyle geyikler internette yıllardır dönüyor.

Gördüğüm kadarıyla bu kadın cemaatin propaganda aracından başka bir şey değil.
    (bkz: zaman, stv vs) 

Bu sebeple ciddiye bile almadım. Yok 3 yaşında Kuran'ı öğrenmiş, yok bilmem neymiş. Amaç misyonerlik yapmak. Zeki insanlar İslam'a inanıyor, cemaate, Fethullah Gülen'e destek veriyor demek. Bir de Dünya'nın en genç profesörüymüş. Maşallah. Sadece bizim ülkeden bildiğim 10 tane Dünya'nın en genç profesörü var. Diğer bir konu ne profesörüymüş bu arkadaş? Matematik, fizik, mühendislik profesörü olmak var bir de sözel, kıyıda köşede kalmış bir bölümün profesörü olmak var. Saçma sapan dayanağı olmayan haberler. Fethullah'ın okullarında yetişen birini tutup getirmişler. Akılları sıra propaganda yapıyorlar.

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

bir siktirsin gitsin amk. Beyler zeka öyle skaler bir birim değil, illa somutlaştırmak istersen dolu bir bardak suyu düşün, bardak zeka su akıldır, zeka potansiyeldir yani.

FireX in dediği gibi bu cemaat propagandası, zaten süper zeka değil, azıcık kırıntı taşıyan biri basına demeç verildiğinde herhangi bir idealizm ya da inanç hakkında konuşmaması gerektiğini bilir.

Bütün bu bilim adamlarından zeki olabilir ama kesinlikle daha akıllı değildir ve önemli olan akıldır. Küçük bir bardak su işine yararken kocaman boş bir damacana bir sike yaramaz ki einstein dolu damacanadır.

Ülkemizde çok sayıda zeki insanlar mevcut fakat yapılan araştırmalar gayet mantıklı bir şekilde depresyonun, stresin, sıkıntının zekayı perdelediğini göstermiştir. Zaten günlük hayatımızdada, iş hayatımızdada, eğitim hayatımızdada zekanın bir önemi yoktur hatta kullanılmamasına teşvik edilinir, köreltilmeye çalışılınır. Ayrıca gelecek kaygısı, para kaygısı, sorumluluklar, toplumsal baskı, cinsel baskı, otoriter baskı(eğitim,iş,askerlik) ile kalan kırıntı elektrikli süpürge ile temizlenmektedir. Şu an Türkiye de başarılması en zor şey zeki olmaktır.

Ayrıca klasik tuzak "7 dil biliyor" dur. 2 dili bilmektense 7 dili bilmek daha kolaydır zira beyin ilişkili verileri hatırlamakta çok daha yeteneklidir. Aynı dil ailesinden 7 tane dil öğrensen hepsini cillop gibi konuşursun, Türkçe de 2 ay gibi bir süreçte gayet doğal öğrenilir lakin gel gör ki bizim günlük 50 çeşit kelimeden fazlasını kullanmayan halkımızın "kerteriz" gibi bir kelimeyi duyduğunda donu ıslanmaktadır, bunu bir ecnebi yaptığında başarı, bir yerli yaptığında ise ergenlik olarak değerlendirir, "Bukağılı Baba" okumamış sosyalist kardeşimiz pranga kelimesini duyduğunda kullanmak için yeni cümleler kurmaya can atar.

Velhasıl kelam ben Türkiyeninde basınında anasını sikeyim, dağistanlı bu ecnebi sözde en genç profesör ablamızada şunu söyliyeyim, ÖSS'nin ve eğitim sisteminin böyle olması halkımızın Kur'an a daha kolay inanması için zira sorgulama kapasitesindeki zekalar öğütülmeye çalışılıyor. Yeterli salaklıkta bir insanın yaratıcılığı itaati ile sınırlıdır, Allah'ta bunu emreder. Senin kadar zeki bir ablada bu demeci 500.000 TL almadan vermez bir akıllı sen değilsin amına kodumun ablası.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

önemli olan iq değil. o zekayı einstein veya oradaki bir çok kişi gibi kullanabilmiş mi

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

nasıl ölçüyorlar bu icg yü ip mi salıyorlar

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:
    -----------------------------

ilk bastaki Nadia Camukova Turk sitelerinden baska hicbiyerde cikmiyor.Vikide bile yok.Bence fake olabilir.
    -----------------------------

Bende baktım şimdi google english ten filan, sadece türk siteleri var onlar da cemaat siteleri, adamlar bir tane karakter yaratmış, bizim her boka sorgulamadan inanan yalamalar karıyı göklere çıkarmışlar, birkere o suratta 60 dan fazla iq siksen çıkmaz :D

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
Toplam Hit: 11905 Toplam Mesaj: 66