Dünyanın Yörüngesi
-
bunu bir türlü anlatamamıştım zamanında hocalara
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
-----------------------------
Dünya güneşten uzaklaşmıyor ;
Güneşin kütlesi, Güneş rüzgarları ve füzyon tepkimeleri nedeniyle azalıyor!!!
Bu konuyla ilgili farklı görüşler var daha kesin bi cacık yok ortada kimse kçından element uydurmasın!!!
He unutmadan hiç nasadan örnek vermeyin Aya çıkanda onlardı sonra çıktı fiyaskoları :D
-----------------------------Pardon bunu anlayamadım biraz açarmısın ay a çıkmak ve fiyasko?
-
Muqi bunu yazdı:
Pisibaliqi bunu yazdı:
Dünya güneşten uzaklaşmıyor ;
Güneşin kütlesi, Güneş rüzgarları ve füzyon tepkimeleri nedeniyle azalıyor!!!
Bu konuyla ilgili farklı görüşler var daha kesin bi cacık yok ortada kimse kçından element uydurmasın!!!
He unutmadan hiç nasadan örnek vermeyin Aya çıkanda onlardı sonra çıktı fiyaskoları :D
-----------------------------Pardon bunu anlayamadım biraz açarmısın ay a çıkmak ve fiyasko?
-----------------------------He he ondan nasa aydaydı jet motorlarından bayrak sallanıyordu vs çekemem şimdi bırak dağınık kalsın
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
Dünyanın Güneşten her sene 1,5 cm uzaklaşıyor
inanmayanlara Cornell University'den (Bu aladandaki en iyilerden) bir yazı
http://curious.astro.cornell.edu/question.php?number=317
-
aa kusursuz sistem 1.5cm kayıyormuş. 1mm kaysa ölürdük hani.?
-----------------------------biz kusurundan kusursuzundan bahsetmiyoruz bilader. ona bakarsan gunesin buyudugunude biliyoruz. tac kure kutle atılımlarının arttıgınıda biliyoruz. andromeda galaksisininin bize yaklastıgınıda 2 milyar yıl sonra kavusma olacagınıda biliyoruz. ben her iki tarafada acıgım beyler. sorun sizin surekli bi tarafa kapalı olmanız.
ve burada evrim bilim tartısması yapanlar eminimki g*tu sıkısnca yine allaha sıgınanlardır.
-----------------------------hocam ben kimseye sığınmıyorum,yaptıklarımdan kendim sorumluyum.
ben bir tarafa kapalı değilim hocam. o taraf anlamaya kapalı.
karşımdaki yeter ki istesin seviyeli,bilimsel bir tartışma yapalım.
yoksa ben her düşünceye saygı gösteririm. (mantıklı oldukları sürece)
-----------------------------Mantıklı veya mantıksız oluşa sen mi karar veriyosun arkadaşım?
O taraf dediğin kim?
Direk inanca saldırmaktan başka yapacak hiçbişeyiniz yok değil mi?
AA kusursuz sistem vs vs dalga geçiyorsun birde...
Sistemin kusursuz olmadığını sizin gibileri gördükçe anlıyoruz...
Saygı duy bari fikrini açıkla ancak saygı duy...
------------------------------ bilimsel kanıtlar yoksa MANTIKSIZ derim.
taraf=karşıt görüş gördümü b*k atan,kendi düşüncesini kabul ettirmeye çalışan
-orda dalga geçmişim onun için özür dilerim.
-sizin gibiler ?
sen kusursuzsun da mı bende kusur buluyorsun?
-her kusurludur.kusursuz birşey yoktur hocam.kusursuz bir x göremediğin için kıyas yapamıyorsun o yüzden bizim sistemimizdeki x'e kusursuz diyorsun.
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
Pisibaliqi bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
-
-----------------------------biz kusurundan kusursuzundan bahsetmiyoruz bilader. ona bakarsan gunesin buyudugunude biliyoruz. tac kure kutle atılımlarının arttıgınıda biliyoruz. andromeda galaksisininin bize yaklastıgınıda 2 milyar yıl sonra kavusma olacagınıda biliyoruz. ben her iki tarafada acıgım beyler. sorun sizin surekli bi tarafa kapalı olmanız.
ve burada evrim bilim tartısması yapanlar eminimki g*tu sıkısnca yine allaha sıgınanlardır.
-----------------------------hocam ben kimseye sığınmıyorum,yaptıklarımdan kendim sorumluyum.
-----------------------------Mantıklı veya mantıksız oluşa sen mi karar veriyosun arkadaşım?
O taraf dediğin kim?
-sizin gibiler ?
-her kusurludur.kusursuz birşey yoktur hocam.kusursuz bir x göremediğin için kıyas yapamıyorsun o yüzden bizim sistemimizdeki x'e kusursuz diyorsun.
-----------------------------bilimsel kanıtı olmayan seyi tam konusunda vereyim ozaman. evrenin genişlemesini neye bagladılar biliyomusn ? karanlık guc... karanlık guc ne diye sordugunda onu halen bilmiyoruz diyor nasanın bilim adamları... siz kendi icinizde celişiyosunuz zaten. yaradılışta ise bu tam tersidir. once acıklaması yapılır sonra adı konur.
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
Pisibaliqi bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
-
O taraf dediğin kim?
-sizin gibiler ?
-----------------------------Estağfirullah elbetteki kusurluyum...
Kardeşim ben bizim, sizin gibi kutuplaşmalara neden gidildiğini anlamıyorum?
Bu kadar ayrıkmısın bu toplumdan yada biz dediğin zümre kimse artık bu kadar canavar mı Allah aşkına?
Tek istediğim saygı duyulması sırf bu yüzden tartışıyorum milletle...
Saygı duyduktan sonra her alanda konuşulur anlaşılır karşılıklı olarak ancak benim inancımla dalga geçildikçe kusura bakma kimsede kendisiyle dalga geçeni adam yerine koymaz...
Bak nasıl ki ben sana laf attığımda sen kusursuzmusun da diyorsun bana?
Bende elbetteki tepki vereceğim...
Dediğim gibi önce saygı...
Ayrıca
Bilimsel kanıt olarak sunduğun Teoriden ibaret...
Konunun açıklığa kavuşması için biraz daha zaman gerekli...
-
Özellikle ortaokulda din derslerinde hocaların hemfikirmişcesine söylediği bir şey vardı.
Eğer dünya güneşe 1 cm daha yakın olsaydı her şey yanardı, eğer dünya güneşten 1 cm uzak olsaydı her şey donardı.
Tabi o yıllarda daha sorgulamaya alışık değildim pek durmadım üstünde. Daha sonra aklım bişeyler kesmeye ve sorgulamaya başlayınca anladım saçmalıktan ibaret olduğunu. Şimdi de orda bahsedilen eliptik yörüngedir şeklinde bir şey atıldı ortaya, referans olarak bilimsel bir makale gösterilince de Nasa'nın tartışmalı aya yolculuğu ortaya atılıp konuyla alakasız ad hominem yapılıyor.
Ayrıca güneş, yavaş ama emin adımlarla adım adım süpernovaya giden her yıldız gibi büyümektedir. Bir gün gelecek ve Güneş eğer yanılmıyorsam mars sınırlarına dayanacak, Merkür'ü, Venüs'ü, Dünya'yı içine alacak. Bu durumda azalan bir kütleden bahsedilir ya da bahsedilmez o önemli değil, önemli olan artmakta olan bir hacmin varlığı.
-
Bertrand Russell'ın çaydanlığı
Eğer ben Dünya ve Mars arasında eliptik bir yörüngede güneşin etrafında dönen Çin seramiği bir çaydanlık olduğunu öne sürseydim ve bu çaydanlığın en güçlü teleskoplarımızla bile tespit edilemeyecek kadar küçük olduğunu ekleyecek kadar da dikkatli olsaydım, kimse bu görüşümün tersini kanıtlayamazdı. Ama devam edip de bu savımın yanlışlanamaz nitelikte oluşundan dolayı insan aklının ondan kuşku duymasının kabul edilemez bir küstahlık olacağını söyleseydim, herkes haklı olarak saçmaladığımı düşünürdü. Ancak, eğer böyle bir çaydanlığın varlığı eski kitaplarca onaylansaydı, her Pazar günü kilisede kutsal gerçeklik olarak öğretilseydi ve okullarda çocukların beynine kazınsaydı, onun varlığından kuşku duymak bir gariplik belirtisi olarak görülür ve o kuşkuyu duyan kişiye yakınçağda bir ruh doktoruyla ya da daha önceki çağlarda bir Engizisyon yargıcıyla bir randevu kazandırırdı.
-
dejnclea bunu yazdı:
Özellikle ortaokulda din derslerinde hocaların hemfikirmişcesine söylediği bir şey vardı.
Eğer dünya güneşe 1 cm daha yakın olsaydı her şey yanardı, eğer dünya güneşten 1 cm uzak olsaydı her şey donardı.
Tabi o yıllarda daha sorgulamaya alışık değildim pek durmadım üstünde. Daha sonra aklım bişeyler kesmeye ve sorgulamaya başlayınca anladım saçmalıktan ibaret olduğunu. Şimdi de orda bahsedilen eliptik yörüngedir şeklinde bir şey atıldı ortaya, referans olarak bilimsel bir makale gösterilince de Nasa'nın tartışmalı aya yolculuğu ortaya atılıp konuyla alakasız ad hominem yapılıyor.
Ayrıca güneş, yavaş ama emin adımlarla adım adım süpernovaya giden her yıldız gibi büyümektedir. Bir gün gelecek ve Güneş eğer yanılmıyorsam mars sınırlarına dayanacak, Merkür'ü, Venüs'ü, Dünya'yı içine alacak. Bu durumda azalan bir kütleden bahsedilir ya da bahsedilmez o önemli değil, önemli olan artmakta olan bir hacmin varlığı.
-----------------------------biz surekli yakınlıktan bahsediyoruz hacım. sen sadece bi kac post okudun sanırım. gunes supernovaya giderken titan a kadar gelicek (titan uzaklıgı su anki dunya konumunda olacak) surekli yakınlıktan kasıt enberi enotesini katmadan.
-
dejnclea bunu yazdı:
-----------------------------Bu tatrışmanın 3 farklı türü mevcut arkadaşım bu konu hakkında 3 farklı görüş var daha kesin olarak bilinen birşey yok...
Teorileri kesin yargılar gibi gösterip kanunlaştırmanın alemi yok...
Nasanın örneğini bilimsel makaleye cevap olarak yazmadım ancak nasanın ne derece güvenilir bilgi verdiğide elbetteki tartışılacaktır!
Ayrıca unutmadan hocalarınız dünyanın eğiminden bahsediyorda siz yanlış hatırlıyo olmayasınız?