E-Okul‘Daki Çoğu Öğrencinin Bilgileri İnternette Paylaşılmış.
-
Şimdi haberlerde izleyince araştırdım. Konuyla alakalı fazla bilgi yok. Bunu yapan nasıl yapmış olabilir ve bu bilgiler elinde olan var mı burda?
http://www.haberturk.com/gundem/haber/870479-liselerde-skandal
http://www.haberturk.com/gundem/haber/870765-liseliler-sokta
Pangaltı Özel Ermeni Lisesi Müdürü Karekin Barsamyan da konuyla ilgili “Milli Eğitim Bakanlığı’nda bilgisayar başında çalışan herhangi biri bile sızdırabilir bunu. İçlerinde bir köstebek olabilir. Bilgilerin tamamı sızmışsa Milli Eğitim Bakanlığıtarafından yapılmıştır. Bu tarz durumlar daha önceki yıllarda da üstü kapalı bir şekilde yapılıyordu. Dershaneler bütün öğrencilerin bilgilerine ulaşıyor, evlere broşür yolluyor. Bu bilgiler özeldir, sahip çıkılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
-
edit // şimdi tartışma çıkmasın.
ReyiZ tarafından 23/Ağu/13 18:45 tarihinde düzenlenmiştir -
12312312 defa dedim..
fotograf makinasıyla belgelerin fotografını cekip sonra ;
OOOOO BİZ İÇİŞLERİ BAKANLIĞINI HACKLEDİK, JANDARMADA Kİ BİLGİLERE SIZDIK.diyen redkek gibi grupların işidir :F
o takım elbiseli, güzel konuşan devrimci abiler.
neyse ya.
iyi olmuş..
hack hacktir mantıgı var bazılarınız da o yüzden dolayı taş atmayın.
mini mini 1'ler çalışkan ikiler :F
-
bende lisedeyken kizlara ulasmak icin butun okulun verilerini ele gecirmistim asdgkfjdgk
veriler hic guvenli saklanmiyor ki.. is isten gectikten sonra ugrasirsiniz hep.. -
anarsistherif bunu yazdı
bende lisedeyken kizlara ulasmak icin butun okulun verilerini ele gecirmistim asdgkfjdgk
veriler hic guvenli saklanmiyor ki.. is isten gectikten sonra ugrasirsiniz hep..re-captcha'sı süper.
en basitinden ;
1. öğrenciyi gösteren aşağıdaki fotograflardan hangisi.. ( dağ bayırda koşan elemanlar akarsu ve öğrenci resmi )
2. hangi ilçeye kayıtlı, hepsini sıralamış... yani internetten basit bi araştırma.. tek tek denemeylede bulursun.
3. kayıtlı olduğu il zaten ilçeleri araştırırken ili de muhakak buluyorsun.
amk böyle sistemi yazanın ben.
-
100 TL ye web sayfası yapıyorlar arkadaş bu ne çok para mantığıyla hareket ettikçe millet daha çok duyarız bunları.
-
eokuldan degil direk okulun bilgisayarlarindan ele gecirip e okul sistemine girip resimlerine bakarak buluyodum guzel kizlari asdaf
-
Dosyayı bulabilen varmı
-
anarsistherif bunu yazdı
eokuldan degil direk okulun bilgisayarlarindan ele gecirip e okul sistemine girip resimlerine bakarak buluyodum guzel kizlari asdaf
la olm ben eml'deyken 10 tane hatun vardı :(
sadece en fazla hatun bizdeydi.. o yüzden pek fazla öyle ali cengiz yapmama gerek yoktu :(
1 tanesi daş gibiydi amk, galçalarıylan eml'yi toptan hacklemişti ak :D
diğer sınıflarda motor 1 + elektrik 1 + torna 1 :D
edit : holy
abi, baktım ama bulamadım..
pfd: e- okul, alman lisesi vs neler denemedim yok.
sitede komple göçüşte :F
Amd-x tarafından 23/Ağu/13 19:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu bilgileri kolay kolay bizlerin ulaşacağı şekilde dışarıçıkarabileceklerini sanmıyorum.
@Amd-x hocam sadece onlar değil sürekli random ediyor kimisinde cilt no, aile sıra no da soruyor.
Yani ozaman MEB tüm kimlik bilgilerimizi özel kuruluşlara sızdırıyor. Ben böyle işin....
-
Amd-x bunu yazdıanarsistherif bunu yazdı
veriler hic guvenli saklanmiyor ki.. is isten gectikten sonra ugrasirsiniz hep..re-captcha'sı süper.
en basitinden ;
1. öğrenciyi gösteren aşağıdaki fotograflardan hangisi.. ( dağ bayırda koşan elemanlar akarsu ve öğrenci resmi )
2. hangi ilçeye kayıtlı, hepsini sıralamış... yani internetten basit bi araştırma.. tek tek denemeylede bulursun.
3. kayıtlı olduğu il zaten ilçeleri araştırırken ili de muhakak buluyorsun.
amk böyle sistemi yazanın ben.
Kaynak kodları da çok bozuk. Tarayıcı bu hataları gözardı etmese şuan siteye kimse giremezdi.
Aptallar mobile sürüme efektli HTML5 koymuşlar masaüstü sürüm ise bozuk tasarımlı. Telefondan mobil sitesine girince donuyor.