EFT Neden Geç Gider?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Özellikle onlnie bankacılık kullananlar çok çekmiştir. Akşam bir ürün/hizmet almak ister, ödeme talimati verirsiniz, ertesi gün gider. Hatta cuma günüyse ödeme yaptığınız gün, taaa pazartesiye sarkmıştır işlem.

Neden EFT işlemleri mesai saatlerinde gerçekleşir?
    Her işlem bir çalışan tarafından elle mi onaylanmaktadır?
    Bankalar bizim talimatı vermemiz ile parayı gönderme süresi arasında parayı işletip, faizi kendi yemek istediğinden mi böyle yapar?
    Eğer ki öyleyse, biz o talimatı verene kadar da faizi kullanmaz mı? Kullanamaz mı?

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

babam böyle puding yapmayı nerden öğrendi ? :)

hocam bankalar arası transfer olduğundan eft biraz sapma olasılığı havaleye göre yüksek olan sistem

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

3-5 yerden kontrol ediliyor, hata olmaması gerek,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

hocam sen farklı bankalara para gönderiyorsun tabiki bekleyecek 

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

teknolojinin bu kadar ilerlediği bi dönemde olmaması gereken bi zaman kaybı.

geçen günlerde cuma akşamı bieşy alacaktım. hesabın birinde para yoktu. akşam akşam atm ara bul, öteki atm yi bul para yatırma aleti varmı yok mu şansına artık.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeknikA
    TeknikA's avatar
    Erkek

Kullandığım kadarıyla bekleme sürem yarım saati geçmemiiştir EFT. bankanı değiştir olsun bitsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    TeknikA bunu yazdı

Kullandığım kadarıyla bekleme sürem yarım saati geçmemiiştir EFT. bankanı değiştir olsun bitsin.

mesai saatlerinde evet anında gider.

3-5 yerden kontrol edilmesi gerekiyor diyen arkadaşlar , her gün milyonlarca eft işlemi otomatik sistem değil de bir insan tarafından mı kontrol ediliyor? 3-5 aşamalı otomatik kontrol sistemi geliştrirememişler mi daha? : |

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı

babam böyle puding yapmayı nerden öğrendi ? :)

hocam bankalar arası transfer olduğundan eft biraz sapma olasılığı havaleye göre yüksek olan sistem

konularımın ikinci mesajlarını kirletmeyi bırakır mısın? :))

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dbcooper
    dbcooper's avatar
    Erkek

Merkez bankası tarafından onaylanması gerekiyor. Merkez bankası da malesef akşam 17,00a kadar çalısıyor. Sistem neden çalısmaya devam etmiyor onu bilmiyorum :D

yan yatarak üzüm yiyen roma imparatoru
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    erdemcakmak bunu yazdı

Merkez bankası tarafından onaylanması gerekiyor. Merkez bankası da malesef akşam 17,00a kadar çalısıyor. Sistem neden çalısmaya devam etmiyor onu bilmiyorum :D

şimdiye kadarki en iyi cevap oldu. Madem onaylaması gerekiyor ve 17.00 sonrasında olmuyor, neden sadece eft işleminde böyle durum? :D

bir de şu var, http://www.garanti.com.tr/tr/garanti_hakkinda/garantiden_haberler/2009/mayis/eft_saatinizi_ileri_almayi_unutmayin.page

Garanti'den bir yenilik daha! İnternet Şubesi'nde EFT saati uzatıldı. Garanti hesabınızdan başka bir banka hesabına artık 16.00'ya kadar değil 17.15'e kadar para gönderebilirsiniz*.
    Türkiye'nin en hızlı ve en kolay İnternet Şubesi ile bankacılık işlemlerinizi dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden gerçekleştirebilirsiniz.

17.00 limitini nasıl geçiyor bunlar :D

...said addicted.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

Şöyle bişey buldum.

Ne zaman çalışır?

EFT-EMKT Sistemi, resmi tatil günleri dışında hafta içi her gün 8.00 - 17.30 saatleri arasında çalışır. Yarım işgünlerinde sistem saat 13.00’te kapanır.

Sistemlerde bulunan “aşamalı gün sonu” olanağı sayesinde çeşitli işlemlerin işgünü boyunca farklı saatlerde sona erdirilmesi mümkündür. Aşamalı gün sonuna ilişkin düzenlemeler TCMB tarafından yapılır.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
Toplam Hit: 3088 Toplam Mesaj: 13