Eğer Bunu Yaparsam Hoca 1000 Verecek ! C Ödevi.
-
Labdayız şu resimde gördüğünüz harflerden arreyleri kullanarak 2 farklı tabi matris şeklinde kullanıcıdan 3 karakter alıp nxn boyutunda bir şey yapacak. K köşegen u alt üögen a üst üçgen.
ben dedim bu çizgileride çizecek miyiz ?
hoca dedi çizebilirsen 1000 alırsın herhalde :D
biliyor anlamadığımı :D acaba bu konuda tbt ne der :D
paintte bu kadar çizdim kusura bakmayın...
tek sıkıntı harflerin çevresine kare çizmek :))
http://c1212.hizliresim.com/14/g/gw3q4.png
-
-
Lupin bunu yazdı
k a a a
u k a a
u u k a
u u u a
hocanın istediği matris bu ama benden istediği bunun etrafına tablo çizip yazdırmak.
-
#include<stdio.h> #include<conio.h> int main(){ char a='k',b='u',c='a'; int width=5; int height=5; int i,y; for(i=0;i<width;i++){ for( y=0;y<height+6;y++) printf("-"); printf("\n"); for( y=0;y<height;y++){ printf("|"); if(i==y) printf("%c",a); else if(i>y) printf("%c",b); else if(i<y) printf("%c",c); } printf("|"); printf("\n"); } for( y=0;y<height+6;y++) printf("-"); printf("\n"); getch(); return 0; }
-
AsDayGoesBy bunu yazdı
#include<stdio.h> #include<conio.h> int main(){ char a='k',b='u',c='a'; int width=5; int height=5; int i,y; for(i=0;i<width;i++){ for( y=0;y<height+6;y++) printf("-"); printf("\n"); for( y=0;y<height;y++){ printf("|"); if(i==y) printf("%c",a); else if(i>y) printf("%c",b); else if(i<y) printf("%c",c); } printf("|"); printf("\n"); } for( y=0;y<height+6;y++) printf("-"); printf("\n"); getch(); return 0; }
edit //
güzel olmuş ama array kullanılmaalıydı (: olsun hoca görsünde :))
zeybekustasi tarafından 14/Ara/12 11:45 tarihinde düzenlenmiştir -
tek sıkıntı harflerin çevresine kare çizmek dedin programın alayını yazdırdın adama yuhh :((
-
Al bakalım
#include<stdio.h> #include<conio.h> int main(){ char a,b,c; int width=5; int height=5; int i,y; printf("3 harf girin(kosegen alt ust): "); scanf("%c %c %c",&a,&b,&c); for(i=0;i<width;i++){ for( y=0;y<height+6;y++) printf("-"); printf("\n"); for( y=0;y<height;y++){ printf("|"); if(i==y) printf("%c",a); else if(i>y) printf("%c",b); else if(i<y) printf("%c",c); } printf("|"); printf("\n"); } for( y=0;y<height+6;y++) printf("-"); printf("\n"); getch(); return 0; } -
lab ödevi dediğin dolambaçlı olur saçmalıcan accık :d öle temiz kod verilmez :D array ler le de accık uğraşmış gibi dursun
#include <stdio.h>int main(){
char d,a,u;
int array[5][5];
int i,j,z;
printf("dioganali , alti , ustu girin: ");
scanf("%c %c %c",&d,&a,&u);
for(i=0;i<5;i++)
{
for(j=0;j<5;j++)
{
if(i>j) { array[i][j]=a; }
if(j>i) { array[i][j]=u; }
if(i==j){ array[i][j]=d; }
}
}
for(z=0; z<11; z++)
{
printf("-");
}
printf("\n");
for(i=0;i<5;i++)
{
printf("|");
for(j=0;j<5;j++)
{
printf("%c|", array[i][j]);
}
printf("\n");
for(z=0; z<11; z++)
{
printf("-");
}
printf("\n");
}
scanf("%c",&d); //dursun diye tabi.
return 0;
}
-
1000 veriosa iyimiş seni 2.5 sene götürür o :D
-
varsan baksan hoca: şöyle zor, böyle yapamazsınız falan demiştir. :)
-
Madem C öğreniyorsun, konuma beklerim murid.Öğrenmeden geçme ileride benle birlikte programlamaya başlayan birçok pişman öğrenci var.Hatta sorularını bana yollarsan ben bu konu altında seviyesine göre paylaşırım, böylece diğer muridlerde yararlanır.
http://www.tahribat.com/Forum-C-C-Ogreniyorum-Proje-167768/
Esconda tarafından 14/Ara/12 18:07 tarihinde düzenlenmiştir