Ehliyet Almak İçin Eğitim Seviyesi Otomatikmen Düştü
-
tagext bunu yazdı
ehliyet alma kriterleri ile okul mezuniyeti arasında bir ilişki kurulabileceğini sanmıyorum. hele üniversite mezunu daha aklı başında araç kullanır olayı komple saçmalık.
++;
doktorasını yapmış trafik canavarları da var arkadaşlar
-
@serdar
İstanbul'da bunlardan zilyon tane var. Ve bu bazı zilyon tanenin içinden bazıları bize yük getiriyor. Bende istanbuldayım.
Ylne de ben Eğitim seviyesi ile ehliyet arasında bağ olmasını doğru bulmuyorum. Sen ilkokul mezunusun ehliyet vermiyorum nasıl diyeceksin. Senden benden daha kültürlü adamlar var. Sırf ilkokul mezunu diye bu şekilde yasa çıkarmak veya yeltenmek aptalca bir düşünceden başka bir şey değildir.
-
sisizn mantığınıza göre öğrendinmi tamam mantık bu mu kimse mühendislik okumasın nice lise mezunları var yada mezun olmayan bilge adam tarzı kursları bitiren kedninin geliştiren mühendisden daha kalifiye ne yapılsın mühendislik fakülteleri kaldırırlsın o zaman
sizin möantığınıza göre okula gerek yok adam bir şekilde öğrensin yapsın bu işi o mu yani ilkokulada gitmeye gerek yok dışardan okuma yazma öğrenirsin
asıl aptallık bence bu düşüncedir birilerinin fikirlerine aptal demeden önce düşün kendi aptalca fikirlerinin yansıtırsın
bence ehliyet almak için belirli eğitim seviyesinde olmalı insan he doktora yapmış trafik canavarlarıda yokmu var ama en azndan oranlamak gerek
okumak cahilliği alır eşşeklik baki kalır o ayrı meseledir ama belirli eğitim görmüş insanın hayatta karşıklaştığı dururmlara bakış açısı karşılaştığı olayları değerlendirmesi farklı olabileceği gibib bu trafikte de böyle olabilir
bu benim fikrim sen desteklemeyebilirsin -
imlegend bunu yazdı@serdar
İstanbul'da bunlardan zilyon tane var. Ve bu bazı zilyon tanenin içinden bazıları bize yük getiriyor. Bende istanbuldayım.
Ylne de ben Eğitim seviyesi ile ehliyet arasında bağ olmasını doğru bulmuyorum. Sen ilkokul mezunusun ehliyet vermiyorum nasıl diyeceksin. Senden benden daha kültürlü adamlar var. Sırf ilkokul mezunu diye bu şekilde yasa çıkarmak veya yeltenmek aptalca bir düşünceden başka bir şey değildir.
Eğitim seviyesi ile bağlantı kurulabilir, eğitim dediğin şeyi öğretimle karıştarmazsan zaten mantıken seni şehir hayatına hazırlayan süreçtir, gelgelim bu coğrafya da işte farketmiyor bu eğitim muhabbeti, katranı kaynatınca burada şeker olmuyor malesef. Herkes istatistiğin bir parçasıdır, eğitim düzeyide istatistiğin temel taşıdır, işte bir istisna var Türkiye adına, her doğan öküz doğuyor istatistiğe gerek kalmıyor.
-
keşke bayanları komple kaldırsalar trafikten
-
SeRDaR bunu yazdı
Not:
Acaba Milletvekili seçilme şartlarından olan ilkokul mezunun olma şartıda aynı şekilde düşmüş olmuş mudur?sevinme milletvekili olamazsın sen önce o ilkokul bitecek
-
Tamam bakış açımızı Genişletelim.
Bunların nasıl olsa eğitimi düşük. Bu adamlardan vergi de almayalım. Ne de olsa ulaşım haklarını elinden aldık. Bu adamlar yolları yapıyorlar iş makinalarını kullanıyorlar. Sokaklarda kuryelik yapiyorlar Şoförluk yapmalarını engelliyoruz. Muhendislerimiz motorsikletle paket dağıtım yapsın olur mu? Ne de olsa eğitimliyiz motorsikleti kamyonu daha güzel kullanırız.
Yasak bir şeyin tam çözümü değildir. Ben şantiye de de çalıştım ehliyet vermezsen bu kezde adamlar kaçak kullanırlar.
Egitim öğretim eşit değildir diplomalı olmak.
-
imlegend bunu yazdı
Tamam bakış açımızı Genişletelim.
Bunların nasıl olsa eğitimi düşük. Bu adamlardan vergi de almayalım. Ne de olsa ulaşım haklarını elinden aldık. Bu adamlar yolları yapıyorlar iş makinalarını kullanıyorlar. Sokaklarda kuryelik yapiyorlar Şoförluk yapmalarını engelliyoruz. Muhendislerimiz motorsikletle paket dağıtım yapsın olur mu? Ne de olsa eğitimliyiz motorsikleti kamyonu daha güzel kullanırız.
Yasak bir şeyin tam çözümü değildir. Ben şantiye de de çalıştım ehliyet vermezsen bu kezde adamlar kaçak kullanırlar.
Egitim öğretim eşit değildir diplomalı olmak.
çok fazla büyüttün bugün bir ortaokul lise okumak çok zor bir şey değil zaten zorunlu eğitim olayı var onu geçtim açıköğretiminden tut yok yok he sitiyorsan sen illa eğitimsiz adamlar yapsınlar bu işi saygı duyarım senin fikrindir
ayrıca bu yasaklamak değil ki ehliyet alma yetisini yükseltmiş oluyorsun sadece uaçağıda her önüne gelen kullanamıyor kaçak mı kullanacak öğrenemeyince binmez binemeyecek yada o yetiye sahip olmaya çalışacak bırakta bu ülkede bir insan en azından orrta okulu bitirsin yani bu adamlara bu şekil bir engel gelmesse salla gitsin diyecek belki, hiç okumayacak
eğitim öğretim eşit değildir diploma diyorsun da bir adam okul dışında en iyiy eğitim öğretimi nerde alabilir hem pratik hem teorik bilgiyi belli ortamı belli bakış açısını vs nerde kavrayabilir?
birde bugün okul şart koşmadan eleman alan kaç firma var ? kurumsal olarak
bugün kargo arabasının şoförlüğünü yapmak için bile en az lise mezunu şoför aranıyor yazıyor kargo firması bu adam ehliyeti alsa ne olacak ona bakarsan :)
ben ortaokuldayken bir gün hoca kızdı dedi sizizn okumaya niyetiniz yok başka şansınız yk oğlum aranızda okumak sitemiyorum diyen varmı yada zorla okuyorum başka şansım var benim diye arkaşın biri çıktı ben hocam dedi neden buradasın o zaman dedi babamın minibüs hattı var ben işleteceğim ehliyet almam için ortaokulu bitirmem gerek demişti yani o zaman şart vardı demekki olmasa o okumazdı ehliyet sayesinde adam ortaokul emzunun oldu düşün :) -
evet çok şükür bugün serdar hükümete çaktı bakalım yarın ne bulcak çakmak için
-
KaRaKuLe bunu yazdı
evet çok şükür bugün serdar hükümete çaktı bakalım yarın ne bulcak çakmak için
ne alaka ?