Ehliyet Yaşı
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------GusFring bunu yazdı:
-----------------------------@LasTMohicaN ocak 1997 1 yaşını doldurmuyor, 1 yaşına giriyor şubat 1997 1 yıl 1 ay yaşında oluyor, 2 yaşına girdiğinde 1 yaşını doldurmuş oluyor.
18 yaş zamanlarımda bende çokça kafa patlatmıştım doldurmayanı almıyorlardı, fakat karakule yaşa giriş yapınca oluyor diyor. Belki kanunda ufak tefek değişiklikler olmuştur
-----------------------------hacı doldurmuş oluyor hacı bizim millet yanlş kullanıyor olabilir ama kimse 11 aylık bebeğe 0 yaşında demiyor ama 12. aydan sonra 1 yaşında diyor halbuki 1 yaş bitmiş 2ye girmiştir. Dediğim gibi halk olarak yanlış kullanıyor olabiliriz ama arkadaş ocak 1997de 1 yaşını doldurmuş 2 yaşına girmiş oluyor
-----------------------------Yaşı sadece yılı baz alarak hesaplama hacı. Atıyorum 15 yıl 4 ay 3 gün 10 saat 5 saniye... yaşında diye işliyor.
Doğru 12. aydan sonra 1 yaşında olur çünkü toplam 1 yıldan beri dünyadadır 12 tam ayı doldurmuştur. Ondan sonra ki aylarda 1 yıl 1 ay yaşında, 1 yıl 2 ay yaşında.... diye gidiyor. Tekrar 12 ay doldu mu 2 yaşında oluyor. Yani yılı doldurduğu zaman 1 yaşından büyük 2 yaşından küçük oluyor. Arada aylı hesaplamalar var işte :/
-
18 bitecek 19 olacaksın o zaman.
Yani 2015
Ehliyeti napıcaksın zaten :D Aldıgımdan beri bi kere sormadılar bile, bin git
-
hayır işte sen halk dilinde kullanımını kullanıyorsun yada türkçede böyle kullanılıyor. 25 aylık bir insan 2 yaşını doldurmuş 3. yaşındadır hacı 2 yaşında değildir :)
-
GusFring bunu yazdı:
-----------------------------@LasTMohicaN ocak 1997 1 yaşını doldurmuyor, 1 yaşına giriyor şubat 1997'de 1 yıl 1 ay yaşında oluyor, 2 yaşına girdiğinde 1 yaşını doldurmuş oluyor.
18 yaş zamanlarımda bende çokça kafa patlatmıştım doldurmayanı almıyorlardı, fakat karakule yaşa giriş yapınca oluyor diyor. Belki kanunda ufak tefek değişiklikler olmuştur
-----------------------------hocam 1996 yılında doğmuş biri 1997 yılında bu dünyadaki bir yılını dolayısıyla 1 yaşını tamamlamış olur,
2 yaşından gün almaya başlar veya 2 yaşına girmiş sayılır. ama fakat ve lakin, bizim sevgili ana babalarımız
ve onların türlü türlü akrabaları(saolsunlar) 1. dgununu kutladıkları sabinin yaşını soran her kişiye "çocuğumuz
1 yaşında!" dediği için maalesef bir sıkıntı oluşmakta. ileride çocuk anne babadan bağımsız kararlar
almaya başladığında da, bu konuda da görüldüğü üzere, bu sıkıntı açığa çıkmakta ve pek çok parlak zekanın
kafası karışmakta. tabi bu dönem atlatıldıktan sonra yaş mevzusunun genellikle normale dönmesi beklenir.
daha doğrusu hesaplamaya ihtiyaç kalmadığından dolayı kafaları da karıştırmaz :)
-
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------araba modeli kadar yaşın var bi de ehliyet diyosun karrdeşim
-----------------------------Amma güldüm lan :D Yaşlandık harbi :P -
@LasTMohican hacı benim dediğim kültürden gelen analarımızın babalarımızın dediği değil ne demek istediğini bende biliyorum.
Senin mantığına göre 6 aylık bir bebe 1,5 yaşında mı o zaman ?
-
GusFring bunu yazdı:
-----------------------------@LasTMohican hacı benim dediğim kültürden gelen analarımızın babalarımızın dediği değil ne demek istediğini bende biliyorum.
-----------------------------Ne alaka hacı 6 aylık bebenin 1.5 yaşında olması. 6 aylık bebe 6 aylıkdır ama 18 aylık bir bebe 1.5 yaşındadır.
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------GusFring bunu yazdı:
-----------------------------@LasTMohican hacı benim dediğim kültürden gelen analarımızın babalarımızın dediği değil ne demek istediğini bende biliyorum.
-----------------------------Ne alaka hacı 6 aylık bebenin 1.5 yaşında olması. 6 aylık bebe 6 aylıkdır ama 18 aylık bir bebe 1.5 yaşındadır.
-----------------------------Hacı siz yaşa girmekle doldurmayı karıştırıyorsunuz. B sınıfı ehliyet için 18 yaşına değil 19 yaşına girmiş olması gerekir.
-
18 yaşından gün almış olman gerekir :D
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------18 yaşından gün almış olman gerekir :D
-----------------------------http://www.olcaysurucukursu.com/sinif.htm
Al hacı B sınıfına bak, sikini yiyim senin