Ekmek Ağacı Yapıyoruz
-
berra bahçede kar yok birikirse kar denicem :))
-
olivetti bunu yazdı:
-----------------------------
blogunuz güzelmiş. elimden geldigimce bir şeyler yapmaya çalışacam.
-----------------------------tşkler olivetti henüz yeni oldugundan pek bir şey yok begenmene sevindim ama ..
HeadBanger bunu yazdı:
tamam ben beklerim sorun değil :) -
berraa bunu yazdı:
olivetti bunu yazdı:
blogunuz güzelmiş. elimden geldigimce bir şeyler yapmaya çalışacam.
-----------------------------tşkler olivetti henüz yeni oldugundan pek bir şey yok begenmene sevindim ama ..
HeadBanger bunu yazdı:
tamam ben beklerim sorun değil :)
-----------------------------olmadı bilecikte bişiler yaparım ordan çekerim resmi ;)
-
ya bunun için sadece bizim değil herkesin duyarlı olması lazım. mesela çöpçülerin, sokakdan geçenlerin, işe gidenlerin vs.
çünkü bi kere balıkesir gar da otobüsümü bekliyodum, bi kuş tavana yuva yapmş yavrularıda var yeni daha tüyleri çıkmamş, nerden biliyosun diceksiniz bi tanesi yuvadan düşmüştü onu yukarı koymanın planlarını yapıyodum ki arkamı bi kaç saniyeliğine döndüm gar görevlisi geldi (temizlikçi), kuşa doğru döndüğüm anda kuşu kutusunun içine süpürdü. abi dedim o canlıydı yuvasından düşmüş heralde, dedi ölür o yaşamaz daha :|
gitti çöpe attı sonra :/
-
tebrik ediyorum güzel bir çalışma, naçizane bir katkıda bulunabilmek için facebookta yayınladım diğer müridler de aynısını yapabilir sadece okuyup geçmemek adına :)
-
inceledim, hoş gayet güzel duyarlı olmak önemli hattı zatında vakti zamanında devlet-i şahanede leylek için dahi vakıflar var derler mazide zahiridir sosyal bir devlette yaşıyoruz. Valide hanımda bizim karşı çatıya fırından aldığı krıntıları atar.
-
İlginç ama kuru ekmegi izmir uzumuyle yemeyi yada şekerli her hangi bir seyle yemeyi seviyorum ya :P
Konuyla alakali, olarak güzel fikir. Özellile su donmaması için yapılan öneri : )=
-
CellyM bunu yazdı:
ya bunun için sadece bizim değil herkesin duyarlı olması lazım. mesela çöpçülerin, sokakdan geçenlerin, işe gidenlerin vs.
çünkü bi kere balıkesir gar da otobüsümü bekliyodum, bi kuş tavana yuva yapmş yavrularıda var yeni daha tüyleri çıkmamş, nerden biliyosun diceksiniz bi tanesi yuvadan düşmüştü onu yukarı koymanın planlarını yapıyodum ki arkamı bi kaç saniyeliğine döndüm gar görevlisi geldi (temizlikçi), kuşa doğru döndüğüm anda kuşu kutusunun içine süpürdü. abi dedim o canlıydı yuvasından düşmüş heralde, dedi ölür o yaşamaz daha :|
gitti çöpe attı sonra :/
-----------------------------diyecek bişi bulamadım çaksaydın iki tane dicem olmıcak yapsanda anlamazlar zaten sadece o görevli için demiyorum ..duyarlı insanlar oldugu kadar bilinçsiz insanlarda var ..tabi bunları böyle sinirlenerek bağırarak küfrederek ne azaltabiliriz nede aşabiliriz .. hatta bazen anlatmak bile yeterli olmayabilir..uygulayarak göstermek lazım.. bu gün sen bi kap koyarsın yarın öteki koyar öbür gün bakmışsın diğeri de yemek veriyor .. ancak kendimiz yaparak göstererek bu şekilde en azından toplumu bilinçlendirebiliriz ..
-
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker toplantıda yaptığı konuşmada, ülkemizde günde 123 milyon adet 200 gramlık ekmeğin üretildiğini, bunun sadece 116-117 milyonunun tüketildiğini ve ne yazık ki 6,1 milyon adedinin israf edildiğini söyledi. Bakan Eker, "Ekonomik değer itibariyle bir kilo buğdayın bir kilo ekmek demek olduğunu dikkate aldığımızda, 450-500 bin ton buğday her sene israf ediliyor, çöpe anlıyor" dedi.
en azından artan ekmekleri hayvanlara verirsek israf olmaz ben artan ekmek olursa cam kenarına koyarım her zaman kuşlar yesin diye biraz pisliyorlar ama olsun :D
-
arkadaşlar bizler tema vakfı olarak yaz ayından beri yapıyoruz çok olumlu tepkiler aldık yazın suzuz hayvanlara su kayduk ekmek verdik kışın kuşlara ağaçlara ekmek taktık çok güzel bir davranış yapmanız sizlere mutluluk verir