folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ekonomik Durumunuz Nasıl? Piyasa Mı Durgun Bana Mı Öyle Geliyor? Neler Yapabiliriz

Ekonomik Durumunuz Nasıl? Piyasa Mı Durgun Bana Mı Öyle Geliyor? Neler Yapabiliriz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Bir süredir çok karışığım işle ilgilenemiyorum tabi borçlar tavan yapmış, ilk iş bankalara gidip borçları bir güzel düzene soktuk şimdi sevmesem de istemesem de eşek gibi çalışmak zorundayım. Bugün oturdum boçluları aradım, üç dört ayın borçları kimi arasam aman bana dokunma çekiyor, çek de olsa kabul etmek mecburiyetinde kaldım. Bu durum sadece bende mi böyle yoksa bütün piyasa mı dipte? Giyimden de bilgisayardan da zarardayım şu anda. Biriken kiralar ve işçi ücretleri var. Sizler ne alemdesiniz?

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

Eski işyerimden maaşımı beğenmeme artı bi kaç sorun yüzünden kendi isteğimle ayrıldım. Şimdi orda aldığımın yarısına anca iş bulabiliyorum.Tabi onlarıda kabul etmiyorum.

Zaman kötü....

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

götümüze 2 milyar bilg için ben taktım 1 de bulaşık makinası yüzünden takıldı 2 de kredi borcumuz var ama hala mutluyuz :D

not: kredi kartını ve banka kartı nakiat avanslarını saymadım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Şöyle Özetleyim;

Bilgisayar & Alarm Sistemelri & Güvenlik Kameraları & İletişim Üzerine kurulu bir işletmemiz var. Ayrıca Telekom adına Taşeron firma olarak çalışıyoruz. Arıza tamir, kablo yenileme dolap yenileme direk dikimi vesaire...

2 Aydır Alarm ve güvenlik kamerası işi alamadık...

1 senede sattığımız toplam bilgisayar adeti 5 i gecmez...

son 2 ayda 10 defa format attık 20 liradan...

son 3 ayda 4 tane usb bellek, 5 tanede optik mause sattık...

ve 1 sende 1 tanede tesiz telefon sattık...

Dükkan kirası 5 bin euro...

Bünyemizde 9 tane eleman çalışıyor... (1 tane bilgisayarcı 8 tane telekomcu )

Siz düşünün satışlardan ne kadar kar elde edebiliriz :))

Lan siz nasıl geciniyosunuz olum bu kirayı nasıl veriyorsunuz diye Sorarsanız imdata Telekom yetişiyo...

işçilerin günlük ücreti 30 lira... telekomdan bazen günlük 200 liralık iş çıkıyor bazen 50 liralık iş çıkıyor bazn 400 liralık bazen 20 liralık.... ve ilginç yanı tüm işler zahmet verici uğrastırıcı yani 1 gün aksama kadar çalışıyorsunuz 20 lira kazanıyorsunuz 1 işçinin parasını bile karsılamıyo ama Telekom ne iş verdi mecbur yapacaksınız. Baska işlerde alabilmek için...

Yani anlayacağınız Bilgisayar ve Güvenlik sektörü tamamen çok büyük şirketlerin eline gecti... Orta ve küçük işletmeler battı veya batmak üzere... telekom olmasa bizde ac kalmıştık Çok şükür karnımızı doyuruyor...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

durgunluk var. kodumun seçimi olsada kurtulsak

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Hocam bilgisayar dışında iş yapan yok mu? Diğer sektörleri de merak ediyorum.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

yazdım işte Alarm sistemelri güvenlik kameraları ve iletişim sektörü tamamen çöktü... yani orta ve küçük işletmeler battı veya batmak üzere büyük işletmeler dahada kazanıyor. sektör büyükler için büyümede fakat orta ve küçükler için çöküşte...

Ayrıca çevre esnafın durumunu anlatayım kan ağlıyor kan !

giyimciler iyi durumda biraz tekstil yani

Kayserideki durumu anlatıyorum... Halkımız o kadar marka düşkünü olduki ekmek alacak parası yok Nike mağazasından çıkmıyor. ben durumum ola ola adidas giyinmiyorum çok pahalı diye adamın vallahi billahi ekmek alacak parası yok zar zor kazandığı parayı adidas ayakkabıya nike tişörte veriyor...

ayrıca teknosanın 1000 sattığı bilgisayarın aynısını ben 900 liraya satıyorum halkımız gidip teknosadan alıyor. ya adamın getirttiği yerden getirtiyoruz herseyi aynı gelen müşteriye fiyat veriyoruz... gidip teknosadan akzığı yiyo ama yinede alıyo...

Valla kafa basmıyo böyle işlere :)

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek

Bu ankara ölmüş antalyadan dönüş yaptık orda muhasebe şefiydik ankara da böyle giderse eleman olcaz gibi bide işssizlik düştü diolar b*k düştü...

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Durgunluk mu ne durgunluğu millet hiçbişi yemiyo amk :S

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Silent_King bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

yazdım işte Alarm sistemelri güvenlik kameraları ve iletişim sektörü tamamen çöktü... yani orta ve küçük işletmeler battı veya batmak üzere büyük işletmeler dahada kazanıyor. sektör büyükler için büyümede fakat orta ve küçükler için çöküşte...

Ayrıca çevre esnafın durumunu anlatayım kan ağlıyor kan !

giyimciler iyi durumda biraz tekstil yani

Kayserideki durumu anlatıyorum... Halkımız o kadar marka düşkünü olduki ekmek alacak parası yok Nike mağazasından çıkmıyor. ben durumum ola ola adidas giyinmiyorum çok pahalı diye adamın vallahi billahi ekmek alacak parası yok zar zor kazandığı parayı adidas ayakkabıya nike tişörte veriyor...

ayrıca teknosanın 1000 sattığı bilgisayarın aynısını ben 900 liraya satıyorum halkımız gidip teknosadan alıyor. ya adamın getirttiği yerden getirtiyoruz herseyi aynı gelen müşteriye fiyat veriyoruz... gidip teknosadan akzığı yiyo ama yinede alıyo...

Valla kafa basmıyo böyle işlere :)

Hocam benim stratejim farklı, elektronikte zenginlere çalışıyorum tabiki çevre gerekiyor ve kendini unutturmadan sürekli yoklaman gerekiyor, herkesin yapabileceği bir çalışma şekli değil. Giyimde üç aydır ciddi manada zarardayım. İnsanlar evlenmiyor ve gece kıyafetlerine de ilgi azaldı. Marka bağımlılığı konusunda haklısın ama yapabilecek fazlaca bir şey yok. Ciddi anlamda para kazanmam lazım. Önümde hem sağlık sorunları hem de eskiden biriken ödemeler var. Ben de şu referandum sonuçlarını bekliyorum yüksek bir evet oyuyla hükümet yoluna devam ederse BlackWater Şirketinin yaptığı teklifi değerlendirip ayda 1500 Usd ek gelir sağlayacağım. Artık ekmek nerede biz orada.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

İnşaat Malzemesi satıyoruz. İşlerde çok büyük düşüş var. Bilirsiniz inşaat malzemesi sürümden kazandırır. İş yok dolasıyla sürüm yok. Birde şu var TOKİ inşaat piyasasını öldürdü. Her şehire en az 3 tane yaptılar. İnsanlar hep oradan ev aldığı için kooperatif, yap-sat ve onarım işleri çok azaldı.Perakende bitti neredeyse. TOKİlere malzeme verdik ondan çok sıkıntı olmadı ama bu seferde TOki yönetimi mütahitlere iyi davranmadığı için batağımız çok oldu. 

Ayrıca Tarımsal gübre satıyoruz. Bulunduğumuz şehirde bizle beraber 4 satıcı var. TArım ülkede bittiği için gübre satışıda çok azaldı. Önceden bir senede 2000 ton civarı gübre satarken şimdi ise 500-600 ton arasında. Buda çifçinin halinin iyi olmadığından kaynaklanıyor. 

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
Toplam Hit: 5303 Toplam Mesaj: 42