Ekonomik Krizi Hissediyor Musunuz ?
-
evet 3 aydır işsizim :(
-
köylü diyorki , biz kriz filan hissetmiyoruz o neymiş diyorlar. bir cuval bulgur,bir cuval tarhana var evde.kriz olsa ne olur olmasa ne olur .
-
istanbul türkiyenin kalbidir :) inşaat sektörü felç halde öküzler tokiye özenip ev yaptı şuan toplu konutlardan tutunda mütahitlerin yaptığı çoğu ewler boş halde ve 200 milyara satılan ewlerin aynısı şuan 100 milyar :) tekstil tam gaz dewam ediyo yurtdışına satanlar çünkü çoğu sigortasız işçi merdiven altı yerler denetim yok :) ama konut öyle değil alış satış vergi her bok war :) araba sektörü mahwolmuş halde mercedes bile üretimi durdurdu :) wolkswagenin bahçesi felçti en son gördüğümde acayip araba war ellerinde :) marketler durgunluk içinde bim hariç :) arkadaşımdan biliyorum 10 dükkana gittik 250 milyon zor alabildik :| sipariş desen vermiyolar :) sigara sektöründe durma yok ama millet hep dewam ediyo tüttürmeye :) velhasıl kelam millet biraz da parayı harcamaya korkuyo :) korkunca noluyo dükkandan atılıyo işçi :) şu 20 milyonluk istanbulda aç insan 19 milyondur bu insanlar tvden görüp parayı korkarak harcayınca yine kendi sonunu getiriyo :) ama millet harcamaya başladığı an parayı piyasa eski haline döner öyle bi ekonomiye sahibiz :|
-
edit: kriz var
-
ayagini yorganina gore uzat, krizden kurtul... kriz var demekle bu isler olmuyor, amerikada avrupada vb. gibi zengin gordugumuz ulkelerde adamlar iki isde birden calisiyorlar, ya calisacan yada bulursan cuval demiyorum 1 kg. bulgura talim edecen... gerci koylude bulguru bedavadan bulmuyor...
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------beyler ekonomik krizi hissediyormusunuz acep ? $ euro yükseldi alçaldı demeyin yanlız.
millet kriz var diyor, işyerinde (elektronik/bilgisayar) bizim işler son 2 haftada 2 kat artmış durumda nasıl bir krizse anlamadım pek fazla , bazı otomobil firmaları veya büyük firmalar vs. işçi çıkarıyor veya üretimi durduruyor konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? belli sektörlerimi etkiliyor acaba ? izlenimlerime göre otomobil firmaları çok etkilendi.
-----------------------------
Hocam € $ cart curt etmeyin diyosunda ithalata bağımlılık gözardı ediliyo başbakan yok ihracatta ihracatta kurusukı atıyo bunları bi ele almamız gerek.Sonuçta bi adidas giyiyor kokakola içiyor isek alım gücümüz düşmesi demek döviz demek(TLcinsinden).Ve çarkın dönmesini sağlamak için alışveriş yapmamız tedarikçi perakendeci piyasayı canlandırmamız lazım.TL cinsinden bana patlıyosa dövize yormam gayet doğal.Herhalde $ € derken rakamsan anlamda değilde yorumsal anlamda biraz araya serpmek yanlış olmaz diye düşünmekteyim.
-
kömür olmuş 580 dolar, dolar uçmuş, iki ton kömür gerek = 1160 dolar =1.856,00 YTL. ulen bunu yıl boyu ödese nasıl ödeyecek işçi memur, ?
kurban bayramı geldi kurbanlık fiyatları uçmuş bi şekilde bekliyorum,
aöf harç zamanı geldi,
-
yerli malı yerine yabancı malları kullanmaya devam edersek böyle olur
zaten herşeyi ithal ediyoruz sanki zengin bi ülkeyiz de ediyoruz borca gire gire türkiye de zaten her zaman kriz var
başbakan diyor kriz amerikadan kaynaklanı diye
ben orta seviye bi aile nin ferdiyim hiç bi zaman sebimde adam gibi param olmadı ki harciyim birşeyim eskimeden yeni bişi almadım şimdiye kadar
ee o zaman bizim alım gücümüz yok ama hala türkiye de herşey yurtdışına gidiyor vadafone geldi elalem diyor ucuzlucak eet ucuzluycak ama o ödedin para direk yurtdışına gidiyor alım gücü düşüyor
neyse uzatmayalim türkiye de hiç bi zaman çok zengin deilsen sıkıntılısın demektir.
-
köküne kadar hissediyorum.
zaten izmir de ağır sanayide uzun zamandır nakit sıkıntısı vardı en azından 6 aydır kendini hissettiren.
esnaf, çelikciler, tornacılar, hurdacılar hepsi kan ağlıyor.
uzun zamandan beri süregelen nakit sıkıntısından dolayı her esnaf bankaya borçlu durumdaydı. kredi kullanmayan esnaf yok denecek kadar az (ki zaten kullanmayanlar godamanlar). bankalar da zaten bilindiği gibi yağmurlu havada şemsiyelerini kapatmaları ile meşhurlar.
durum yine aynı.
esnaf kredi faizi, taksidi ödemekten karnını doyuramaz hale geldi.
alacakların tahsili ayrı bir hikaye.
büyükler, godamanlar üretimleri durdurdu neredeyse, hali ile paralarını bağlamak, ellerinden kaçırmak istemiyorlar. bu da esnafa yapacakları ödemeleri durdurmalarına, işçi çıkarmalarına sebep oluyor.
tornacı müşterim, iş yaptığı fabrikalardan ödeme alamazsa bana ödeme yapamaz.
bana ödeme yapamazsa ben ödeme yapamam, ben ödeme yapamazsam, malı aldığım adam ödeme yapamaz.
durum bu şuan. zicirleme bağlıyız birbirimize. en üstten vurulan şamar domino taşı gibi döküyor hepimizi.
hazırda paran yok ise (100-150 milyar) bu krizden çıkamazsın.
böyle giderse bende çıkamayacağım.
kriz yok, hamdolsun.
ha bunun suçlusu tek başına hükümetler mi? değil.
yabancı girişimci, godamanlar, yatırımcı nakit bağlamak istemiyor. o da götümüze giriyor..
-
bilişim sektörünü etikelemez okadar + senin işlerinin iyi olmasının sebebi yerel seçimler olabilirmi :)
şimdi bilişim sektörünü neden etkilemez söyliyim
bilinçli müşteri siteyi açıp aylık olarak nakite döndürebilir
ya da 500'den 800'den kaçmayım bir tanede sitem olsun diyebilir
+ bilişim sadece bu memlekete özgü değilki yurt dışındaki adamada satabilirsin.
Diğer sektörleri bilmem ben TV'de çalışıyorum reklamlar geliyor sürekli
kriz dışa bağımlı olunan konularda daha çok hissediliyor sanırım.