Elden Telefon Alım-Satımlarında Neler Yapılmalı?
-
Selam arkadaşlar, yakın zamanda elimdeki ayfonu çıkarabilirsem 4s almak istiyorum birisiyle de görüşüyorum şuanda.
Diyelim ki telefonu elden aldım, parasını verdim, bu adam çalındı diye polise başvurdu imeiden beni buldular gelip teli aldılar. Elim kolum bağlı kalır.
Nasıl bir belge tutmalıyım ne yapmalıyım ne etmeliyim?
Aynı şekilde satarken de imzalamam gereken bişeyler var mı acaba?
-
noterden satış sözleşmesi yap :)
adam çalındı dedi elinden sırf telefonu alsalar yine iyi :)
-
Parayı banka üzerinden gönder adama
açıklama kısmına da telefon ücreti yazarsın
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------noterden satış sözleşmesi yap :)
adam çalındı dedi elinden sırf telefonu alsalar yine iyi :)
-----------------------------noter de çok alıyo beya :D
-
adamın kendi el yazısı ve imza si ile sözleşme gibi bir şey yap tarihli bu tarihde şu fiyata sattım diye tabiki o yazı da imei de olsun ;) parasını da bankaya yatır not düş telefon bedeli diye ;)
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------Parayı banka üzerinden gönder adama
açıklama kısmına da telefon ücreti yazarsın
-----------------------------Kısa ve öz ;)
-
mYMusti bunu yazdı:
-----------------------------adamın kendi el yazısı ve imza si ile sözleşme gibi bir şey yap tarihli bu tarihde şu fiyata sattım diye tabiki o yazı da imei de olsun ;) parasını da bankaya yatır not düş telefon bedeli diye ;)
----------------------------- -
2. el telefon almak kadar tehlikeli birşey yoktur. resmen paranızı çöpe atarsınız. hiç tavsiye etmiyorum ( arkadaş vs olmadıkça )
-
Telefonsuz kal ama yapma bunu
-
enes bunu yazdı:
-----------------------------mYMusti bunu yazdı:
-----------------------------adamın kendi el yazısı ve imza si ile sözleşme gibi bir şey yap tarihli bu tarihde şu fiyata sattım diye tabiki o yazı da imei de olsun ;) parasını da bankaya yatır not düş telefon bedeli diye ;)
-----------------------------
----------------------------- -
mYMusti bunu yazdı:
-----------------------------
en uygunu budur. kafan agrimaz