folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Elektrik-Elektronik Müh. Yada Elektronik Haberleşme Okuyan Arkadaşlar..

Elektrik-Elektronik Müh. Yada Elektronik Haberleşme Okuyan Arkadaşlar..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Erkek

Hangi okulda okuyorsunuz?(okudunuz?) Ders içerikleriniz nelerdi ve faydalandığınızı düşünüyormusunuz ? Ortak bir yorum oluşturursak iyi olacak..

Ben başlayayım..

Dumlupınar Üniversitesi 2. sınıf okuyorum..Gecen sene ilk sene olduğu için hocaların serbest bıraktığını düşünürken bu seneki ders işlenişi vs. gördükçe daha da kötümserlik başladı ve sanki git gide ufkum kapanıyor.. Yoksa diğer üniversitelerde de böylemi ? bunu öğrenmek istiyorum.. Hocalar sanki yatışta.. E dolayısıyla öğrencilerde.. Yani demek istediğim bir devre teorisi dersi aldık bu dönem ve hoca sanki sadece geçiştirmek için geliyor gibi geldi bana..
    Yani diyeceğim ben yırtındıkça elektroniği elimden geldikçe iyi öğreneyim diye sanki adamlar yarmaya teşvik ediyor..  Ha belki çocukluktan beri bu mesleği istediğim için bana çok salakça geliyor bilmiyorum.... Bir ölçme ve devre lab. dersi aldık başımızdaki asistan daha devre mantığını kavramamış.. uygulama sınavında yapacağım istenen şey paralel bağlı dirençten geçen akımı ölçmek ve ben bordda yaparken temiz olsun diye tel ile yaptım multimetre bağlantısını yandaki boş bir yere taktım ve asistan devreyi çözemedi... :S şok oldum.. birde devren yanlış falan demeye başladı neredeyse birbirimize giriyorduk .. sonra haklı çıkınca birşey diyemedi onun dediği gibi ölçtüğümdede aynı değer olunca..

Ve arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum... Duruma göre bu sene üniversite sınavına tekrar girip adam akıllı bir yere gitmek istiyorum..

Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falca
    falca's avatar
    Erkek

elektronık okumadım ama bıcok dersımız ılk sınıflarda ortaktı bu yuzden bırcok arkadasım oldu elektonıkten.Sana soyleyecegım tek sey okuldan coksey bekleme.Umdugun,hayal ettıgın bırcok seyı bulamazsın.Bu sırf elektronık ıcın degıl neredeyse tum bolumler ıcın gecerlı.

Was here...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Üzücü olmuş hocam. İşte her ile bir üniversite açayım da nasıl olursa olsun mantığıyla böyle oluyor.

Sadece birkaç ders için böyleyse idare et. Ama yok buranın bana zerre faydası olmaz diyorsan iyice düşünüp ne yapacağına karar ver.

Çünkü senin anlattığına göre senin eğitim talebini ilgili kurum karşılayamıyor...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

sakarya üniversitesinde elektrik elektronik müh. 1 sınıf okuyorum, 1. sınıf olduğum için sadece bölüm dersi olarak eemg alıyorum, diğerleri bildiğiniz matematik fizik kimya teknik resim filan.. Ben halimden memnunum şu an, üst sınıfların dediğine göre dersler ,birkaç ders hariç, konuya hakim, işi bilen kişiler tarafından veriliyormuş.. bazısının bişey bilmediğide söyleniyor tabi..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Erkek

ilk sene zaten genelde matrak geçer her bölümde.. :) o yüzden ilerde anlaşılır genelde..

Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

ege / ege myo. Elektronik haberleşmedeyim.1 sene okulum uzadı 3.senem suanda.dersler zor degil egede fakat biraz kafa patlatmak gerekıyor birde bitirmeyi istemek.Dedigin dogru ama gecıstırme yapan hocada var cok misal bizde bi fizikci vardı 1.sınıfta adam asistan derslere giriyor.öylesine geliyor derse her konudan 1 soru cozuyor bu sorular cıkcak dıyor gidiyor.Pek takmıyor yanı.Misal gelişen  haberleşme teknolojileri diye bi ders var  GSM ISDN felan anlatılıyor.Anasını satayım hoca daha ağ baglantısı yapamıyor pcden pcye gelıp ISDN felan anlatmaya kalkıyor.aptal bir durum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:
    -----------------------------

ege / ege myo. Elektronik haberleşmedeyim.1 sene okulum uzadı 3.senem suanda.dersler zor degil egede fakat biraz kafa patlatmak gerekıyor birde bitirmeyi istemek.Dedigin dogru ama gecıstırme yapan hocada var cok misal bizde bi fizikci vardı 1.sınıfta adam asistan derslere giriyor.öylesine geliyor derse her konudan 1 soru cozuyor bu sorular cıkcak dıyor gidiyor.Pek takmıyor yanı.Misal gelişen  haberleşme teknolojileri diye bi ders var  GSM ISDN felan anlatılıyor.Anasını satayım hoca daha ağ baglantısı yapamıyor pcden pcye gelıp ISDN felan anlatmaya kalkıyor.aptal bir durum.

Aynen... Ya eğer hepsi böyleyse yapacak birşey yok demektir.. Türkiyenin durumu deriz.. Ama eğer bizim üniversitede böyleyse düşündürüyor.. Ayrıca bilgi alacağım başka yakınlarda tanıdıkta yok çevremde pek üniv. okuyanda yok yani..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uhp
    uhp's avatar
    Erkek

ktu deyim. en yakın arkadaslarımdan biri e.e. müh. 2. sınıf. geçen sene emg kaldı. busene ona bağlı 2 ders. sonraki dönem o 2 derse bağlı 2 ders. bu boyle uzayıp gidiyo. adamın okulunun uzadığı kesindir. Ben inşaat müh. 2. sınıfım bizdede bağlı dersler var.ama fizik dinamik sevmek lazım gelir. ilerde eğer dediğin gibi tekrar öss girme olacaksa inşaat düşün derim. gelecek kaygısı yoktur.

////Bazıları bir yumurta yumurtlar,kırk mahelleye haber verirler,bazıları ise kırk yumurta yumurtlar bir mahalle zor duyar... ///Her türlü kapak itina ile hazırlanır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

1. sınıf laylaylom geçer.

2. sınıf "noluyoz lan" dönemidir.

3. sınıf "bıraksam mı? "dersin.

4. sınıf herşey için çok geçtir, olacağına bırakırsın kendini...

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek

okumanı tavsiye ederim çıkınca iş bulman kolay olur acemi asistana dek gelmişen benim orduda okuyan yeğenim

var çok şeyler ögrenmişler bugunde ona elekronik devreler gönderdim iyi meslek iyi ögren

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

kralsam bunu yazdı:

cordelian bunu yazdı:

Aynen... Ya eğer hepsi böyleyse yapacak birşey yok demektir.. Türkiyenin durumu deriz.. Ama eğer bizim üniversitede böyleyse düşündürüyor.. Ayrıca bilgi alacağım başka yakınlarda tanıdıkta yok çevremde pek üniv. okuyanda yok yani..

herkes aynı degil tabi.Adam gibi hakkını verende var sallayanda.ona gore yolunu cızmesı lazım ınsanın.İllahaki bir hedefin olacak.

Toplam Hit: 4672 Toplam Mesaj: 28